Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ρεμπετάνγκο” – Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ρεμπέτικο και Τango – Δρόμοι παράλληλοι: Καμιά άλλη μουσική δεν έχει τόσα κοινά σημεία με το ρεμπέτικο, όσο το tango, ξεκινώντας από την ομοιότητα των κοινωνικών καταβολών τους.
Η ψυχή του ρεμπέτικου και το πάθος του τανγκο ενώνονται , αναδεικνύοντας το μεγαλείο της αγάπης  και του έρωτα ,της προδωςιας αλλα και της πραγματικης φιλίας μέσα απο 4 ιστορίες μεταναστών με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή .
3 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού, και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μαρία Ειρήνη Κουλούρη
Στελιος Παχης
Δέσποινα Λαμπρέλη

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider

Η περίοδος του μεσοπολέμου ήταν η πιο χαρακτηριστική για το αργεντίνικο tango, όπως ήταν άλλωστε για το αστικό λαϊκό τραγούδι πολλών λαών. Την εποχή εκείνη, το tango βγήκε από το «περιθώριο» και ξεπέρασε τα σύνορα της Αργεντινής, αποκτώντας θαυμαστές σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Εκείνη την εποχή, επίσης, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ορχήστρες και γράφτηκαν κάποια από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια στην ιστορία του tango.

Από περιβάλλον περιθωρίου, το tango θα μετατραπεί, ακολουθώντας τις κοινωνικές μεταλλαγές της αργεντίνικης ιστορίας, σε πολιτιστική θρησκεία ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων -όπως και η τζαζ και το ρεμπέτικο- με νέους ήρωες και νέους θρύλους, με δικά του τεμένη και δικούς του τόπους λατρείας, εκπέμποντας ένα νέο μυστικισμό, ισχυρό ακόμη και σήμερα, αν τουλάχιστον ακούσουμε τις ερμηνείες του Άστορ Πιατσόλα. Οι ομοιότητες της ιστορίας του tango με την ιστορία του ρεμπέτικου είναι απρόσμενες, χαρακτηρίζοντας ίσως χώρες, όπου η επίσημη κουλτούρα βρίσκει ικανούς ανταγωνιστές ανάμεσα στους ανένταχτους και τους επιμένοντες διαφορετικά.

Ρεμπέτικο και Τανγκο
Δρόμοι παράλληλοι .
Μουσικές του λιμανιού .
Πειραιάς και Μπουένος Άιρες .

Συντελεστές παράστασης :
Κατερίνα Κουρεντζή: τραγούδι – ανάγνωση κειμένων – χορός
Μαργαριτα Πλεσσα : χορογραφίες- χορός- κείμενα
Αριέλ Περεζ: χορογραφίες – χορός – τραγούδι
Θάνος Θεοδωροπουλος : μπουζούκι- τραγούδι
Κώστας Βλαχοπουλος : φυσαρμόνικα
Ρομάν Γκομεζ : κιθάρα
Άννα Τιανγκουνιδου : σκηνικά – κείμενα – σκηνοθεςια
Αντζυ Νομικού : επικοινωνία

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 20 λεπτά

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 23.30

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Κ.Πετράλωνα
Τηλ. 210 3428650

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

Υποβολή σχολίου