Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Μεταγωγή» – Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Το νέο έργο του Γιώργου Βέλτσου με τίτλο «Μεταγωγή» βρίσκει στη σκηνή του Small Argo full of Art (Δεύτερη Σκηνή Θεάτρου ΑΡΓΩ) το ιδανικό πεδίο για να μετουσιωθεί σε θεατρικό εγχείρημα με τη σκηνοθετική υπογραφή της Χρύσας Καψούλη. 2 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση με τους συνοδούς τους, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου – συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓΡΑΠΙΔΟΥ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.
divider

Η «Μεταγωγή» έρχεται για να μιλήσει για όσα ήδη έχουν ειπωθεί και στεριώσει μέσα στα σπίτια των καιρών μας, αλλά κυρίως μέσα στις στεγνές ψυχές των προσώπων που κινούνται στις σελίδες του. Μέσα από την αποδομητική γραφή του ο Γιώργος Βέλτσος δημιουργεί ένα μετέωρο σύμπαν όπου οι δύο ήρωες της πλήρους στατικότητας και αναμονής, το ανδρόγυνο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα νεότερο ζευγάρι γεμάτο δυναμισμό και αμφισβήτηση. Ποιοι είναι αυτοί οι δύο νέοι; Ποιες μνήμες φέρουν και ποια γεγονότα επιθυμούν να αλλάξουν; Μια τελευταία παρτίδα σκάκι που φανερώνει όσα δεν λέχθηκαν ποτέ, παλιοί φόνοι με δυσανάγνωστα αίτια και το όπλο του μεγαλύτερου ζευγαριού στην μάχη αυτή, η στιβαρή γνώση των βιβλίων. Νικητές και χαμένοι κατρακυλούν μέχρι το τέρμα ενός περπατημένου δρόμου που η έξοδος έχει φράξει από καιρό.

«Έγραψα τη Μεταγωγή για το «λαό των νεκρών» εμψυχώνοντας κι εγώ με τα κατάλοιπα της ζωής μου το λεγόμενο «θέατρο του θανάτου», ώστε να μπορώ να συνεχίσω να οικτίρω το θέατρο μιας ψυχαγωγημένης ζωής που μου πασάρουν οι περισσότερες Σκηνές», σχολιάζει ο Βέλτσος στον πρόλογο του έργου του. «Όμως  ο μόνος φόρος τιμής, που μπορεί κανείς να αποδώσει σήμερα σε αυτό το θέατρο του θανάτου, είναι παραδόξως ένα εγκώμιο της μαρτυρικής ζωής, θα έπρεπε να πω της μαρτυρικής θεατρικής γραφής, μάρτυρα αδιάψευστο του θανάτου.»

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Γιώργος Βέλτσος
Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Σκηνικό-Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας
Μουσική: Μιχάλης Τσίχλης
Visual Art: COM.ODD.OR & Βασίλης Σέντζας
Φωτισμοί: Χρήστος Μπαλαγιάννης
Βοηθοί Σκηνοθέτη, Θεατρολόγοι: Σπύρος Μπέτσης, Αλέξανδρος Λούμας

Ερμηνεύουν οι: Βαγγέλης Παπαδάκης, Μυρτώ Ρήγου, Χρήστος Κίτσιος, Εμμανουέλα Κοντογιώργου

Φωτογραφίες: Πέτρος Σοφικίτης
Marketing & Οργάνωση Παραγωγής: Άρης Σομπότης
Curator πλατφόρμας A Small Argo full of Art: Χρύσα Καψούλη
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεάτρου ΑΡΓΩ
Επικοινωνία θεάτρου ΑΡΓΩ: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Σημείωμα Χρύσας Καψούλη

Στις μέρες μας η έννοια της ελευθερίας του ατόμου επαναπροσδιορίζεται καθημερινά από την μια πλευρά του πλανήτη στην άλλη. Από το Χονγκ Κονγκ έως την Χιλή και την Βολιβία.

Αυτό το υπέρτατο, ελεύθερο αγαθό, όπως το φως του ήλιου και το οξυγόνο που αναπνέουμε, ορίζει και καθορίζει την σχέση όχι μόνο ανάμεσα στο άτομο και στο κράτος, αλλά και τις σχέσεις των ατόμων εν γένει.

Αναρωτιέμαι πολλές φορές ποιός είναι ο πραγματικά ο ελεύθερος άνθρωπος. Είναι άραγε εκείνος που αναζητά την ελευθερία του απομονωμένος πίσω από την ερμητικά κλειστή πόρτα του σπιτιού του ή εκείνος που παλεύει και μάχεται για την αυτοδιάθεση και τον αυτοπροσδιορισμό του;

H «Μεταγωγή» θέτει προβληματισμούς  ̶  με ποικίλες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις  ̶  οι οποίοι μοιάζουν τόσο επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε. Οι ήρωες και οι ηρωίδες του έργου προσπαθούν να διαφωτίσουν τις γκρίζες ζώνες τόσο του παρελθόντος τους, αλλά και του παρόντος τους. Σίγουρα δεν μπαίνουν στη θέση να ασκήσουν κριτική στις επιλογές τους, αλλά έχουν το θάρρος της αναγνώρισης και της αποδοχής των επιπτώσεων των επιλογών τους, αποδεχόμενοι κι αποδεχόμενες τα πεπραγμένα τους με έναν αφοπλιστικά κυνικό τρόπο.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21.00

A Small Argo full of Art (Δεύτερη Σκηνή Θεάτρου ΑΡΓΩ)

Στάση Μετρό Μεταξουργείο
Τηλέφωνο : 210 5201684

Χορηγός επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *