Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η Φαρμακεύτρια» – Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Πρόκειται για μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, και βακχικούς ήχους . Ενα ερωτικό ποίημα που έγραψε ο βουκολικός ποιητής Θεόκριτος  όπου ο πόνος του χαμένου έρωτα, γεννά την υπέρβαση των ψυχικών ορίων. Η μετάβαση αυτή καλεί το κοινό να γίνει μάρτυρας μιας ζωντανής τελετής αρχαιοτραγωδιακής μαγείας με στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου, στη προσπάθεια ενός ξεχωριστού παντρέματος. Μιας ευτυχούς σύμπραξης παρελθόντος και παρόντος.
2 τυχεροί θα την παρακολουθήσουν με τους συνοδούς τους, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου – συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που θα δηλώσετε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Χρηστος Μεταξας
Καλυψω Πολυχρονακη
*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

 

divider

Η Σιμαίθα παραληρεί και εκστασιάζεται επί σκηνής και μέσα από κινησιολογικά μοτίβα επιχειρεί να μετουσιωθεί στη θεοκρίτεια Σιμαίθα και το αρχέτυπο θηλυκό, την αιώνια Γυναίκα ως ερωμένη (Σελάνα) – μάγισσα (Εκάτη) – θεά (Άρτεμις), αφού ο εραστής της Δέλφης την έχει εγκαταλείψει για κάποια άλλη.

Το Δωρικό θέατρο θέατρο ή Αρχαίος Ελληνικός Μίμος είναι από τα λιγότερο γνωστά είδη αρχαίου δράματος. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Θεάτρου παγκοσμίως με αφορμή τη μελέτη και την έρευνα της Χρυσής Γιάντσιου επιχειρείται να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο Αρχαίος Ελληνικός Μίμος. Το κεντρικό στοιχείο που αφήνεται να διαφανεί σε αυτό το έργο του Θεόκριτου είναι ότι η μαγεία αποτελεί αποκλειστική πηγή ψυχολογικής δύναμης για την ευάλωτη θέση της γυναίκας του αρχαίου κόσμου απέναντι στην ανδρική εξουσία, παρόμοια όπως στην ευριπίδεια ιστορία της Μήδειας…

Πλοκή:

Η Σιμαίθα εγκαταλείπεται από τον εραστής της, και κάνει μάγια για να τον φέρει πίσω !

Σκηνοθεσία- Eρμηνεία: Bάσια Βασιλείου
Δέλφης: Γρηγόρης Βαλτινός ( ακούγεται ηχογραφημένη φωνή)
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας
Διεύθυνση Παραγωγής: Aλίκη Πήτερσον
Έρευνα & επεξεργασία κειμένου: Χρυσή Γιάντσιου
Πρ. Μουσική Μαγγανείας: Φίλιππος Περιστέρης
Κατασκευή Mασκών:Μαρία Λιτσοπούλου
Κατασκευή ίυγκας: Nικόλαος Brass
Φωτογραφία: Τάκης Χρυσικός

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων/Assomaton Art Space
Οδός Αγ.Ασωμάτων 6,Θησείο 10553
Τηλ: 211-8009838
Κινητό:6939238611
Email: technophaseart@gmail.com
Skype: Technophase

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)