Kερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Λυσιστράτη» @ Θεατρο Από Μηχανής – Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Το «Από Μηχανής» Θέατρο συνεχίζει με την καλοκαιρινή επιτυχία των παραστάσεων, που είχαν ως κεντρική θεματική τον Αριστοφάνη. Ένα project υποκριτικής και έρευνας το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 με μια σειρά από προσεγγίσεις των έργων του σπουδαίου κωμωδιογράφου της αρχαιότητας και παρουσιάζει τη Λυσιστράτη.5 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου . Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα και θα ειδοποιηθείτε στο email που δηλώσετε, εφόσον είστε ένας από τους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μαρία Κοκκίνη
Ευδοκία Πριμηκυρίου
Αθηνά Πιπερά
Μαρία Μάστορη
Ιωαννης Αρβανιτακης

 

*Οι προσκλήσεις αφορούν την ημερομηνία της παράστασης για την οποία προσφέρονται και δεν ανταλλάσονται, ούτε μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες.Η παραλαβή τους προυποθέτει ΠΑΝΤΑ επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου στο ταμείο.

divider
Εν μέσω του Πελοποννησιακού Πολέμου, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», ώστε να παύσει ο πόλεμος μεταξύ των δύο πόλεων. Την ίδια ώρα οι γυναίκες καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, εκεί όπου βρίσκεται το δημόσιο ταμείο το οποίο χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Όλες οι προσπάθειες των ανδρών είτε να ανακαταλάβουν την Ακρόπολη είτε να πείσουν τις γυναίκες τους να γυρίσουν στις συζυγικές τους κλίνες, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται στο τέλος και επισφραγίζεται με μια μεγάλη διονυσιακή γιορτή.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Δέκα ερμηνευτές της νέας γενιάς του θεάτρου, συναντιούνται για να αφηγηθούν από σκηνής μια ιστορία με αφορμή το μύθο της Λυσιστράτης. Μια ιστορία για γυναίκες  που επιχειρούν να κάνουν πολιτική, παίρνοντας τα ηνία της πόλης στα χέρια τους. Σε αυτήν την σκηνική εκδοχή του αριστoφανικού μύθου, η Λυσιστράτη δεν είναι ένα πρόσωπο ή δεν είναι ένα μόνο πρόσωπο. Είναι η σπίθα που γίνεται φλόγα μέσα σε κάθε γυναίκα που φοβάται να ορθώσει το ανάστημά της σε κάθε τόπο και κάθε εποχή. Η ελαφρότητα και η αφέλεια στην οποία έχουν βυθιστεί οι γυναίκες για να υποφέρουν τα δεινά του πολέμου, ανατρέπονται από την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα που τους ξυπνά η Λυσιστράτη. Αυτή γίνεται η αφορμή για να βρουν εκείνες το θάρρος να «ανέβουν στο βήμα», για να πάψουν να εθελοτυφλούν, να κωφεύουν, να καμώνονται πως δεν αισθάνονται, να μιλήσουν για τις ρωγμές τους, να εκτεθούν, να θρηνήσουν. Η ευθύβολη και σκωπτική γραφή του Αριστοφάνη που συνυφαίνει το κωμικό με το ποιητικό, κάνει τόσο ζωντανές τις ανθρώπινες αντανακλάσεις μέσα στην ιστορία καθιστώντας το έργο του τόσο σύγχρονο και σημερινό, ώστε να αξίζει τον κόπο να αναζητούμε τις αναγνώσεις του μέσα στα συμφραζόμενα της εποχής μας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαραβέλιας
Σκηνικά-κοστούμια: Όλγα Σαλιώρα
Μουσική: Άγγελος Καλογιάννης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια κίνησης: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Βοηθός Χορογράφου: Χριστίνα Σκλαβάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Χριστοδουλίδου
Φωτογραφίες-Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν:

Μαρία Ελευθεριάδη, Νίκος Δήμας, Κατερίνα Καλουμένου, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Άρης Ηλίας Τοπάλογλου, Μυρτώ Μπέρνχαρτ, Sally Al Dabbas

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00
Θέατρο Από Μηχανής, Ακαδήμου 13, τηλέφωνο: 210. 5232097
www.amtheater.gr

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)