Kερδίστε 16 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας» στο θέατρο Σημείο – Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Μαίου, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Το δεύτερο θεατρικό του έργο του Χρήστου Αγγελάκου «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας» ανεβαίνει στο θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Παλάντζα. 16 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Μαίου, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου, λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού, αναλόγως της ημέρας προτίμησής σας και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ 
ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ

Δημητρης Ζησης
Ξανθούλα Τσουγκράνη
Ελευθερία Κατσαδουρου
Ανδρέας Παπασπυρου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Νικος Ζαρκαδης
Αντωνης Καρυωτης
Αικατερινη Ντοκου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ιφικράτης Πολάλης
Στέλλα Καπαρέλου
Πηνελόπη Ευθυμίου

 

 

divider

Υπόθεση έργου: Το 2002 ιδρύθηκε στο Παρίσι μία ανθρωπιστική οργάνωση με την ονομασία «Νεκροί του δρόμου». Έργο της, ο ενταφιασμός όσων βρίσκονταν νεκροί στους δρόμους χωρίς χαρτιά που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους: άστεγοι, μετανάστες, περιθωριακοί κλπ. Η είδηση αυτή ήταν το έναυσμα για τη συγγραφή του θεατρικού έργου «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας».

Το έργο τοποθετεί τη δράση του σε ένα γραφείο τελετών όπου καταφθάνει ένας άνδρας και μία γυναίκα, ανώνυμοι και άγνωστοι μεταξύ τους για να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία έναν ανώνυμο άστεγο νεκρό. Οι ήρωες του έργου επιδίδονται σε ένα ανελέητο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη μοναξιά, το κενό, την αποξένωση και την πλήξη. Στο παιχνίδι μπαίνει και μια νεαρή κοπέλα, ιδιοκτήτρια του γραφείου τελετών. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό κάνοντας πολλές φορές δυσδιάκριτα τα μεταξύ τους όρια.

Η παράσταση έρχεται να θέσει ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο και τη ζωή βλέποντας τις δύο έννοιες ως συγκοινωνούντα δοχεία. Σε μια εποχή που η κοινωνία έχει μεταμορφωθεί σε ένα νεκροταφείο ζωντανών και νεκρών ψυχών και που ο θάνατος βρίσκεται παντού δίπλα μας, το έργο του Χρήστου Αγγελάκου αποκτά μια καθολική πανανθρώπινη διάσταση. Τι είναι ένας ανώνυμος νεκρός; Πόσες εικόνες θανάτου προσπερνάμε καθημερινά; Σε ένα απονεκρωμένο περιβάλλον ένας άνδρας και μία γυναίκα, ως αρχέτυπα σύμβολα προσπαθούν να ξορκίσουν τον θάνατο, το κενό της προσωπικής τους ζωής, να προσδώσουν κάποιο νόημα στην ματαιότητα της ύπαρξής τους ακόμη και μέσα από τις ψευδαισθήσεις τους. Αντί για απαντήσεις, το έργο αρκείται σε μία διαδοχή εικόνων και ιστοριών: τρεις πράξεις, τρεις ομόκεντροι κύκλοι, που περιστρέφονται γύρω από το αίνιγμα ενός ανώνυμου νεκρού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Χρήστος Αγγελάκος
Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Λογοθέτης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Καταχανάς
Διανομή (αλφαβητικά): Νικόλας Αλεξίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Λευτέρης Καταχανάς, Φελίς Τόπη.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πέμπτη 30 Μαίου 2019 στις 21.00
Παρασκευή 31 Μαίου 2019 στις 21.00
Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στις 21.00
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στις 20.00

Θέατρο Σημείο
Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 2109229579

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

Υποβολή σχολίου