Kερδίστε το βιβλίο “Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” του Απόστολου Λυμπερίδη απο τις εκδόσεις Ενάλιος

Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το βιβλίο “Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” του Απόστολου Λυμπερίδη . Το προσφέρουμε σε 2 τυχερούς , για να τους συντροφεύσει στην καθημερινότητα τους . Ο νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 9 Μαίου.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δανάη Τσακίρη
Θεοδωρα Κατσουρη

 

divider
Η τεχνολογία των τελευταίων δεκαετιών ισοδυναμεί με επανάσταση. Μπορεί να άλλαξε τον κόσμο μας, όμως μας έφερε αντιμέτωπους και με προβλήματα που δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, όπως ο υπερπληθυσμός, η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου ή ακόμα και η συνάντησή μας με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Η μικρή αυτή ανθολογία Ε.Φ. ευελπιστεί να ταξιδέψει τον αναγνώστη όχι μόνο σε άλλους, μακρινούς και παράξενους κόσμους, αλλά και στον δικό μας, με πέντε μικρά διηγήματα, που φιλοδοξούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τους προβληματισμούς που αναδεικνύουν, και όπως φαίνεται, ήδη έχουν αρχίσει να επισκιάζουν το μέλλον μας.
Ας ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της Επιστήμης και της Φαντασίας. Ίσως η πραγματικότητα δεν διαφέρει και πολύ. Στην περίπτωση του Νέου Προμηθέα όμως, εύχομαι να διαφέρει και να διαψευσθώ παταγωδώς!

Ο Απόστολος Λυμπερίδης γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη του 1954 στις Καστανιές Έβρου και πριν συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Έχοντας κλίση στις φυσικές επιστήμες σπούδασε Ηλεκτρονικός, πράγμα που δυνάμωσε το ενδιαφέρον του για κάθε επιστημολογικό και φιλοσοφικό πρόβλημα, που επέδρασε και στην διαμόρφωση των γενικότερων προσωπικών του ιδεών. Ασχολήθηκε, από πολύ νωρίς, με φιλοσοφικά θέματα και το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακροχρόνιας έρευνας. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές, από τη δεκαετία του ’80 ακόμα. Στόχος του, να προασπίζει πάντα τις επιστημονικές θέσεις σε βάρος παράλογων δεισιδαιμονιών και ιστορικά λαθεμένων απόψεων που διαστρεβλώνουν την εικόνα του κόσμου μας.

Το πρώτο τoυ μυθιστόρημα Επιστημονικής Φαντασίας εκδόθηκε το 1998 με τίτλο Η Κτηνωδία της Αγιότητας, ενώ υπό έκδοσιν είναι ακόμη μια ανθολογία διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας. Σήμερα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία, αρθρογραφεί στον δικό του χώρο. Στο site Η Αθεΐα είναι Αρετή παρουσιάζονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικά φιλοσοφικά και ιστορικά άρθρα που ενδιαφέρουν τον καθένα. Στην Αθήνα ζει και εργάζεται στον Δημόσιο τομέα σαν Ηλεκτρονικός. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες, την Νεφέλη και την Ιοκάστη.

2 thoughts on “Kερδίστε το βιβλίο “Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” του Απόστολου Λυμπερίδη απο τις εκδόσεις Ενάλιος

  1. Sertan Faslı

    Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές και χαμόγελα πολλά Sin Radio & εκδόσεις Ωκεανός.
    Ευχαριστούμε πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *