Kερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ/ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” – Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Μετά από τις παραστάσεις του Μαΐου, η θεατρική σειρά ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ επιστρέφει με την επανάληψη του καινούριου επεισοδίου/κεφαλαίου,το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, στο ΒIOS. Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Νοεμβρίουτυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση, λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού, αναλόγως της ημέρας προτίμησής σας και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΡΩΝΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΟΥΖΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΤΟΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΓΙΑ

divider

Μετά το Κεφάλαιο 7-ΠΙΣΤΗ και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 33-ΑΓΑΠΗ/ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΛΟΠΗ (Ιανουάριος 2017, BIOS) που ακολούθησαν την ηρωίδα του ΒΙΒΛΙΟΥ στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τον θάνατο του εραστή της και στην κάθοδό της στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να τον βρει, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1- ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ βρίσκει την ηρωίδα στο δωμάτιο ενός Υπνωτιστή. Με τη βοήθειά του, πραγματοποιεί ένα παράδοξο ταξίδι στον χρόνο και στη μνήμη της: επιστρέφει στη στιγμή όπου ο εραστής της πέθανε όσο αυτή τον περίμενε σε ένα ξενοδοχείο. Όμως η μνήμη και το όνειρο μέσα στο οποίο μπαίνει έχει τους δικούς του νόμους και τους δικούς του κανόνες, τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και η έκπληξη που την περιμένει εκεί θα την οδηγήσει τελικά, χωρίς καθόλου να το περιμένει, στον Παράδεισο.

Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1- ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ είναι ένα όνειρο. Είναι μια προσπάθεια ανασύστασης της μνήμης και μια ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην τάξη και τη λογική αυτού που ονομάζουμε «πραγματικότητα». Είναι η επιστροφή της Ε., της ηρωίδας του ΒΙΒΛΙΟΥ, στο παρελθόν, η σύγκρουσή της με αυτό και η προσπάθεια απελευθέρωσής της από αυτό. Είναι η είσοδος σε έναν χώρο και χρόνο απολύτως υποκειμενικό και αινιγματικό, όπου οι νόμοι του πραγματικού κόσμου παύουν να ισχύουν, όπου μια τηλεόραση δίνει συμβουλές στην ηρωίδα και όπου τα φαντάσματα υπάρχουν και τραγουδούν.

Βασισμένο σε ένα κείμενο του Χρήστου Πασσαλή, το κεφάλαιο αυτό δημιουργήθηκε επηρεασμένο από τα έργα του εικαστικού James Turrell, του κινηματογραφιστή Apichatpong Weerasethakul και τα έργα της Aleksandra Waliszewska και του Marcel Dzama.

Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του LaCitéInternationaledesArts (Παρίσι) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ελλάδα) και σε συμπαραγωγή με το BIOS και είναι αφιερωμένο στον DavidLynch.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ είναι μια θεατρική σειρά’, που κατ’αναλογία με τις λογοτεχνικές ή τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζει περιοδικά τα κεφάλαιάτου. Η παρουσίαση των κεφαλαίων αυτών δεν διατηρεί τη χρονική συνέχεια της ιστορίας, αλλά αντιθέτως, η διαδοχή τους είναι ιάτακτη, υπακούοντας περισσότερο σε μια συναισθηματική παράσεμιαλογική συνέχεια ή/και στις ανάγκες της καλλιτεχνικής ομάδας με διαρκή στόχο την επινόηση ενός θεάτρου που ακόμα δεν έχουμε δει.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που χάνει τον εραστή της, τις προσπάθειες της να αντιμετωπίσει την απώλεια καθώς επίσης και τις προσπάθειες της να τον βρει, ακόμα και αν αυτό παραβιάζει όλους τους κανόνες βάσει των οποίων σκεφτόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

→Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Κείμενο: Χρήστος Πασσαλής
Δραματουργία:Ελένη Βεργέτη, Άγγελος Σκασίλας
Φωτισμοί:Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια:Βασιλεία Ροζάνα
Σκηνικά:Χρήστος Πασσαλής
Μουσική επιμέλεια:Coti K., Χρήστος Πασσαλής
Πρωτότυπη μουσική: Coti K.

Ερμηνεύουν: Eλένη Βεργέτη, Άρης Αρμαγανίδης, Μιχάλης Κίμωνας, Χρήστος Πασσαλής

Διάρκεια: 90 λεπτά

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018  στις 21.00

Χώρος: ΒΙΟSMain
Διεύθυνση: Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425335

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

 

Υποβολή σχολίου