Kερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο θέατρο Ακροπόλ -Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη που έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες ανεβαίνει από τις 29 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Ένα έργο ύμνος για το σχολείο, το βιβλίο και το δάσκαλο! 30 τυχεροί θα δουν τις 3 πρώτες παραστάσεις, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας από μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής -ανάλογα με την ημέρα προτίμησης- και εφόσον είστε ένας από τους τυχερούς, σας ειδοποιούμε στο email που έχετε δηλώσει.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ
EΛΕΝΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ
ERRICA GALANIS
ΑΒΡΑΑΜ ΣΤΑΝΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΝΤΙΣΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΓΥΡΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ (11.30)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ
ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΡΔΟΛΕΜΗ
ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΕΦΗ ΒΑΙΟΥ
ΝΙΚΗ ΤΕΛΙΔΟΥ
ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΥΠΑΣ
ΑΝΘΗ ΜΑΛΛΙΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡIΟΥ(14.30)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΚΑΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΠΝΑΚΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΛΩΡΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΤΑΚΗ
ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελεί την ηθογραφία μιας άλλης εποχής, τόσο κοντινής και μακρινής ταυτόχρονα. Η ελληνική μας επαρχία και οι άνθρωποί της, τα παιδικά όνειρα και τα πρώτα αθώα ερωτικά σκιρτήματα, ο αγώνας για μια επιβίωση διαφορετική από τη συνηθισμένη, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός, ο Δάσκαλός του ο καλός, τον βοηθάει να φύγει απ’ το χωριό και να πάει στην πόλη να μορφωθεί. Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα. Τα γράμματα που αγαπά και ζει μόνο γι’ αυτά!

Ένας πολυάριθμος θίασος πλαισιωμένος από εξαιρετικούς συντελεστές καθώς και οι εξαίσιες μουσικές του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου απογειώνουν την ψυχή και τη σκέψη των θεατών.

Η σκηνοθεσία της δασκάλας Ειρήνης Ιακώβου κάνει το έργο απλό, βαθύ και κατανοητό για όλα τα παιδιά. Προσφέρει μια θεαματική μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου στη σκηνή.

Ένα θεατρικό ουσιώδες, φροντισμένο από κάθε άποψη τέχνης. Ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει την σημασία των ηθικών αξιών!

Σκηνοθετικό σημείωμα:
«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»
Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους Έλληνες λογοτέχνες του μεσοπολέμου που στράφηκαν προς τον κοινωνικό ρεαλισμό, με έντονη βιωματική γραφή, και συμβολικά στοιχεία. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο παιδί και στο δράμα του: εσωτερικό, ψυχολογικό και κοινωνικό.
Το παιδί ως θεατής θα νιώσει πώς είναι να πιστεύει σε κάτι που αξίζει με πάθος και να το επιδιώκει με κάθε κόστος. Θα αντιληφθεί πόσο αξίζει να τολμά και να αγωνίζεται για τα πνευματικά αγαθά.
Στόχος της θεατρικής αυτής δραματουργίας είναι να αισθανθούν τα παιδιά την ανάγκη να ταυτιστούν με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Μέλιου!

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, θεατρική διασκευή: Ειρήνη Ιακώβου
Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφίες: Δημήτριος Μαργαρίτης
Video: Βαγγέλης Τσαρούμης
Σκηνικά: Στέλιος Κουτρούλης

Ηθοποιοί:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπυρίδων Ιωάννου, Άρτεμις Ματαφιά, Κωνσταντίνος ωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαργαρίτης, Νεφέλη Σταμούλη, Γαλήνη Γυρτάτου, Βαλεντίνα Βεκκίνι, Δημήτριος Μικιός, Τζανής Ρίνος, Κωνσταντίνος Παράσης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

 Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 14:30 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30 & στις 14:30
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα τηλ.: 210 3648303

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr