Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co – The tree (Το δέντρο), Βεάκειο θέατρο Πειραιά, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co – The tree  θα πραγματοποιηθεί στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας. Δίνουμε την ευκαιρία σε 2 τυχερούς, να κερδίσουν απο μια διπλή πρόσκληση και να παρακολουθήσουν την παράσταση, συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

OI NIKHTPIEΣ

ΦΑΝH ΜΗΤΚΑΝΗ
ΥΒΟΝNΗ ΣΙΕΜΟΥ 

divider

Τα δέντρα…. Ιεροκήρυκες της σιωπής…
Το σώμα του δέντρου.
Στον κορμό του χαραγμένα χίλια δαχτυλίδια, σημάδια ιερά.

Ρίζες γερές χωμένες βαθιά στην καρδιά της γης και του άπειρου, παλεύουν με
όση δύναμη έχουν, όρθιο να το κρατούν.
Ιερό, άφθαρτο είναι το δέντρο.
Το δέντρο λέει: ….. «Είμαι δυνατό, εμπιστέψου με. Δεν ξέρω τους προγόνους
μου, ούτε τους απογόνους μου… στέκομαι εδώ να φυλάω το μυστικό της ιερής
μοναξιάς μου, του σπόρου μέσα μου.
Οι σηματοδότες είναι μέσα μου… αυτούς ακούω και στέκω εδώ».

Σύλληψη – χορογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
Κείμενα – σκηνοθεσία: Γιάννης Ζωγραφάκης, Γιώργος Χρηστάκης
Εκλεκτοί καλεσμένοι: Πέτρος Γαϊτάνος, Αντριάνα Μπάμπαλη,
Μιχάλης Κακέπης, τραγούδι, κιθάρες
Στο πιάνο ο Ανδρέας Μπουτσικάκης
Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος

Χορεύουν:
Ε. Μαυροματάκη, Α.Α. Αλεξοπούλου, Κ. Αλεξοπούλου, Ν. Αραμπατζή, Β.
Ταχτσόγλου, Γ. Καφετζόπουλος, Δ. Γρίντζος, Σ. Ταχτσόγλου, Σ.
Αλέπης, Μ. Κεφαλογιάννη, και Γ. Χρηστάκης
Ερμηνεύουν:
Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Νίκος Ανδριγιαννάκης, Δημήτρης Γριντζος και
Ειρήνη Μαυροματάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης
Παραγωγή : DAGIPOLI DANCE CO Πολιτιστικός Σύλλογος
Επιμέλεια οργάνωσης παραγωγής : Βίκυ Παρασκευοπούλου
Επικοινωνία : 698 107 9596 – 694 283 2974
Μέρος των εσόδων θα προσφερθούν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Αθηνών.

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία. Έγινε ευρέως ευρέως γνωστή για την πολύχρονη πια δράση της, στα Ελληνικά και διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα, μαζί με μια ομάδα εξαίρετων και καταξιωμένων συντελεστών από το χορό, τη μουσική και το θέατρο,συνοδοιπόρων όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τολμηρή προσπάθεια.

Κατάφερε να κατακτήσει την αναγνώριση και τον σεβασμό και να εδραιωθεί μέσα από μια ισότιμη σχέση, όπως αποτυπώθηκε μέσα από τη δημιουργική πορεία που άφησε τα ίχνη της, στο σύγχρονο τοπίο της τέχνης. Μια πορεία με πολλούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο από την Αμερική, «The Kennedy Center», Washington DC, ως την Ρωσία (National theatre of Moscow), σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, στο φημισμένο Teatro Piccolo στο Milano της Ιταλίας, στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ολλανδία, την Σουηδία, την Γερμανία και την Ισπανία, την Πολωνία και την Ρουμανία, ως και τη μακρινή Κίνα. Μιλώντας με αριθμούς η DAGIPOLI DANCE Co αποτελεί μια ομάδα με 15χρόνια πορείας και εκατοντάδες παραστάσεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η μουσική, και τα κείμενα ανοίγουν ένα ιδιαίτερο διάλογο με την κίνηση και το σώμα, και ταυτίζονται ολοκληρωτικά με το νέο κινησιολογικό λεξιλόγιο που προβάλλεται μέσα από την ανάδειξη αυτής της τόσο αρμονικής και γόνιμης συνεργασίας. Ο Γιώργος Χρηστάκης (χορογράφος, χορευτής σε αναπηρικό αμαξίδιο), και ιδρυτής της Dagipoli Dance Co.,από την δική του πλευρά αναδεικνύει μέσα από τις χορογραφίες του, την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικές λειτουργίες, την γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετική μοτορική στα σώματά τους, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι το «διαφορετικό».

Το έργο της ομάδας, κατά βάση δεν εστιάζει στην συνθήκη της αναπηρίας, ενώ η αναπηρία υφίσταται στο σύνολο του έργου: Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία.

Η δουλειά της ομάδας, στο σύνολο της, είναι απολύτως διακριτικά αδιάκριτη: Είναι μια συνεχής ανατροπή της σωματικής ικανότητας από την αναπηρία και της αναπηρίας από την σωματική ικανότητα αλλά με όρους πραγματικούς ενός πραγματικού γήινου χώρου, που εάν τεχνικά μπορούσε να απουσιάσει η βαρύτητα θα συνέβαινε η ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική απουσία τόσο της σωματικής ικανότητας όσο και της σωματικής ανικανότητας.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
Ηρακλείου 13, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 21 0422 6330

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *