Kερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σαλώμη» – Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Mαίου

Η μονόπρακτη τραγωδία του Όσκαρ Ουάιλντ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απαγορεύτηκε στην πουριτανική Αγγλία του 19ου αιώνα, το σκοτεινό ποίημα για τη σαρωτική δύναμη του ανεκπλήρωτου πόθου που μπορεί να γεννήσει τέρατα. Η βιβλική ιστορία της Σαλώμης, που χόρεψε μπροστά στον πατριό της Ηρώδη τον «χορό των 7 πέπλων» και ζήτησε ως αντάλλαγμα την κεφαλή του Ιωάννη «επί πίνακι», στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ μετατρέπεται σε μια ακραία ιστορία εμμονής και σύγκρουσης κάτω από το πάλλευκο, αμείλικτο φως της Σελήνης. 10 τυχεροί θα την παρακολουθήσουν, Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Mαίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής, της όποιας ημέρας επιλέξουν. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν στο email που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 7  ΜΑΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΨΙΑΥΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΒΕΝΕΤΑΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΓΟΥΡΑΛΗ
ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ
Αναστασία Δήμου
Πηνελόπη Ευθυμίου
Σπυρος Μητσεας
Θεοχαρούλα Γιωτοπούλου
Γιώργος Ψωμιάδης

 

divider

Η παράσταση με τη σκηνοθετική υπογραφή της Λίλλυς Μελεμέ και τη μετάφραση του Δημήτρη Μαυρικίου παρουσιάζεται, κάθε Δευτέρα  και Τρίτη, στο Από Μηχανής Θέατρο.
Στο ρόλο της Σαλώμης η Μυρτώ Γκόνη, του Ηρώδη ο Νίκος Αλεξίου, της Ηρωδιάδας η Εύα Κεχαγιά, του Γιοχαναάν ο Βαγγέλης Στρατηγάκος και φρουροί-νεαροί ακόλουθοι ο Ερρίκος Μηλιάρης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Πάρης Λεόντιος.

Σαλώμη

Η μονόπρακτη τραγωδία του ´Οσκαρ Ουάιλντ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απαγορεύτηκε στην πουριτανική Αγγλία του 19ου αιώνα , είναι ένα σκοτεινό ποίημα για την σαρωτική δύναμη του ανεκπλήρωτου πόθου που μπορεί να γεννήσει τέρατα. Η βιβλική ιστορία της Σαλώμης που χόρεψε μπροστά στον πατριό της Ηρώδη τον “χορό των 7 πέπλων” και ζήτησε ως αντάλλαγμα την κεφαλή του Ιωάννη “επί πίνακι”, στο έργο του Ουάιλντ μετατρέπεται σε μια ακραία ιστορία εμμονής και σύγκρουσης κάτω από το πάλλευκο, αμείλικτο φως της Σελήνης. Με γλώσσα λυρική, περίτεχνη και ρέουσα, αντάξια του αισθητικού ρεύματος της εποχής του, αλλά ταυτόχρονα σκληρή και ατσάλινη, ο Ουάιλντ καταγράφει με καταιγιστικό, οργασμικό ρυθμό μια ξέφρενη πορεία καταστροφής που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο. Η ερωτική επιθυμία αφυπνίζεται και συνταράζει το νου, την ψυχή και το κορμί, γίνεται βιολογική ανάγκη, γίνεται πείνα και δίψα, γίνεται πυρετός και μανία. Μέσα σε μια νύχτα, η πάλλευκη παρθένος μετατρέπεται από ηδονοβλεπτικό αντικείμενο του πόθου, σε πλάσμα δαιμονικό, μεθυσμένο από έρωτα, που αναζητά διακαώς την ολοκλήρωση του. Η δύναμη και η τόλμη του πάθους ξεπερνά κάθε όριο και απειλεί ευθέως την παρηκμασμένη και διεφθαρμένη εξουσία του Ηρώδη που αδυνατεί να αντισταθεί και εκπληρώνει την παράλογη επιθυμία. Το αίμα του προφήτη πνίγει το παλάτι, βάφει κόκκινη την Σελήνη και προκαλεί την αμετάκλητη καταστροφή. Ο παραληρηματικός ερωτικός μονόλογος της Σαλώμης, ένας από τους ωραιότερους που έχουν γραφτεί ποτέ στην παγκόσμια δραματουργία, είναι αυτός που θα υπογράφει και τη θανατική της καταδίκη. Η τρομακτική δύναμη του έρωτα και του ενστίκτου αποτελεί ξεκάθαρη απειλή που διασαλεύει την εύθραυστη ισορροπία της εξουσίας και η καθεστηκυία τάξη πρέπει πάση θυσία να αποκατασταθεί (Λίλλυ Μελεμέ)

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
Πρωτότυπη μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Σκηνογράφος: Μικαέλα Λιακατά
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Βαλατσού
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Γραφιστικά: Δανάη Γκόνη
Φωτογραφία: Γιώργος Berman
Κατασκευή σκηνικού: Ευθύμης Χαλκίδης
Κατασκευή σκηνικού – πατίνες: Φρέντυ Γκίζας
Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών: Σάλι Αλάραμπι
Κατασκευή ανδρικών κοστουμιών: Γιώργος Παρλιάρος
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου
Παραγωγή: Γιώργος Μελισσαρόπουλος – Mojolive

Ερμηνεύουν αλφαβητικά:
Νίκος Αλεξίου, Μυρτώ Γκόνη, Εύα Κεχαγιά, Πάρης Λεόντιος, Ερρίκος Μηλιάρης, Βαγγέλης Στρατηγάκος.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Mαίου στις 21.15

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο : 2105231131

ορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

One thought on “Kερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σαλώμη» – Δευτέρα 7 & Τρίτη 8 Mαίου

  1. ΕΙΡΗΝΗ

    Ενδιαφέρουσα παράσταση, που αξίζει να τη δούμε!

Comments are closed.