Kερδίστε 1 διπλή πρόσκληση για τους EncArdia @ Half Note Jazz Club – Τετάρτη 9 Mαίου

Οι EncArdia με τον Ηλία Λογοθέτη και τον Κώστα Θωμαΐδη θα είναι μαζί μας στο Half Note τις Τετάρτες 2 & 9 Μαΐου σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ελευθερία… 50 χρόνια από τον Μάη του 68′ ! 1 τυχερός θα τους παρακολουθήσει – ακούσει, την Τετάρτη 9 Mαίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στη φόρμα συμμετοχής. Θα τον ειδοποιησούμε στο email που θα δηλώσει.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Διονύσης Ντάμκας

 

divider

Οι EncArdia, τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Έχουν τσιμπηθεί πες από αράχνες, πες από βέλη πολλών και ποικίλων φτερωτών θεών και γι’ αυτό παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν αδιάκοπα, φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω αν βρεθούν όλοι μαζί. Στην αρχή νομίζεις ότι είναι συγκρότημα, αλλά όταν λίγο τους γνωρίσεις βλέπεις ότι είναι μεταξύ τους συγγενείς και μέλη μιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν τα παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή αλλά όταν τελειώνουν όλα αυτά, εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες και τις νεράιδες, τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά τελικά παίζουν όπου κι αν τους συναντήσεις. Τους αρέσουν τα ταξίδια στις πεδιάδες και τα όρη του Νότου αλλά να παίρνουν και τους φίλους τους μαζί. Χαίρονται όταν να βλέπουν τους ανθρώπους να χορεύουν με την καρδιά τους και να τραγουδάνε λεεεεροτράγουδα. Μιλούν για “συναντήσεις” μάλλον, παρά για συναυλίες…

Οι EncArdia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της World μουσικής.

Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Salento και σ’όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο, κυρίως στην ίδια την Ιταλία, καθώς και πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες της κατωιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato (το 2008 στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La note della Taranta”), R. Licci, C. Villani, E. Magnolo, E. Castagna, D. Durante, τους Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino κ.α. αλλά & με Έλληνες σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο N. Πορτοκάλογλου, Φ. Δεληβοριάς, Α. Ιωαννίδης, A. Μπακιρτζής, Ν. Ξυδάκης, τον ηθοποιό Η. Λογοθέτη και τόσους άλλους! Το Μάρτιο του 2012 η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα ένα οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβάλλεται σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες ανα την Ελλάδα ήδη απο τον Νοέμβρη του 2012!

Οι EncArdia μαζί με τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Ηλία Λογοθέτη
σε ένα πρόγραμμα για τους προσωπικούς και τους κοινωνικούς αγώνες για την ελευθερία.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ : tamporello, βιολί, μαντολίνο, φωνή

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :Ακορντεόν, Φωνή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ : Κόντρα Μπάσο, Φωνή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ: κιθάρα, Φωνή

ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΝΗ: Φωνή,

ΓΙΑΝΝΑ ΧΑΜΑΛΕΛΗ : Χορός

SPECIAL GUEST: Κώστας Θωμαϊδης

Ηλίας Λογοθέτης

YouTube Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=e8RzbBwQgoM

https://www.youtube.com/watch?v=qsEke5zPepo

https://www.youtube.com/watchv=MgyTRfxOrtU

https://www.youtube.com/watchv=A2qh5DYvFEQ

Artist Website: www.encardia.gr

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ

Τετάρτη 9 Mαίου στις 21:15

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21:30

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr