Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ” @ Θέατρο Αλκμήνη – Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Μετά το Δουβλίνο και το Παρίσι, το αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» έρχεται σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου στο θέατρο Αλκμήνη. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μεταφέρει στη σκηνή το ομώνυμο έργο, που για πρώτη φορά παίζεται από νέα σε ηλικία ηθοποιό, τη Σοφία Καζαντζιάν. «Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» παρουσιάζεται με ένα συνδυασμό έργων του ποιητή με στίχους των Χαλίλ Γκιμπράν, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. 5 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΣΠΙΤΣΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

 

 

divider

Η παράσταση πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία, σε ένα από τα ιστορικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου με απόφοιτους όπως ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Σάμιουελ Μπέκετ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Η ελληνική της πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, στη Μονεμβασιά. Τον Οκτώβριο ανέβηκε στο Παρίσι, στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, που υπογράφει τη θεατρική διασκευή και τις χορογραφίες, έχουν βραβευτεί από την Unesco για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό έχοντας στο ενεργητικό τους μία ευρωπαϊκή πορεία με τις παραστάσεις τους “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…” για τον Νίκο Καζαντζάκη (Βερολίνο, Ζυρίχη, Παρίσι, Μόσχα) και “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” για τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιο Σολωμό, που παρουσιάστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης, στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και στο Great Hall στο Λονδίνο.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής ποίησης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, έχοντας ως κεντρικό “χαρακτήρα” την ψυχή της ηρωίδας του Γιάννη Ρίτσου… την καρδιά της, που ελεύθερη από τους περιορισμούς που βάζει το σώμα και ο χρόνος… ζει, αναπνέει, ερωτεύεται, γελά, χορεύει και τραγουδάει σε μία προσπάθεια να ενωθεί με το φεγγάρι. Ο χρόνος καταργείται. Το παρόν συναντά το παρελθόν, η μοναξιά τον έρωτα και το φυσικό το μεταφυσικό. Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει και τραγουδά με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί αλλά και να συμμετέχει ο ίδιος σε μία διαφορετική Σονάτα του Σεληνόφωτος, όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια, τα προσωπικά του όρια και βγαίνει νικητής φωνάζοντας “Venceremos”.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία / Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή / Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ερμηνεύουν: Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 18.30
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός) || Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 3428650 (καθημερινά μετά τις 17.30)

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr