Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τον Chico Freeman @ Half Note Jazz Club – Kυριακη 17 Δεκεμβρίου

Ο Chico Freeman αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί ένα από τα πιο δυναμικά, μεστά, περιεκτικά και συγκλονιστικά σαξόφωνα της jazz μέσα στις τελευταίες τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Αποτελεί ένα ζωντανό κεφάλαιο της δρώσης ιστορίας της αμερικάνικης jazz ενώ οι καλλιτεχνικοί του στόχοι βρίσκονται – σε πάρα πολλές περιπτώσεις – πολύ πιο πέρα από το jazz mainstream και εκτείνονται σε ποικίλες μουσικές του κόσμου. 2 τυχεροί θα τους δουν-ακουσουν ζωντανά στο Half Note Jazz Club, την Kυριακη 17 Δεκεμβρίου, κερδίζοντας απο μια διπλή πρόσκληση εισόδου  – συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

OI NIKHTEΣ

ΘΩΜΑΗ ΒΟΖΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ

divider

Όμως ο Chico Freeman ενσωματώνει στον ήχο, στο παίξιμο και τη μουσική του το σύνολο της jazz ιστορίας: από τα blues και τον Coleman Hawkins ως τον John Coltrane και την latin jazz. Πολυπρόσωπος καλλιτέχνης, πολυοργανίστας και μοναδική δημιουργική φυσιογνωμία, ο Freeman προέρχεται από διάσημη μουσική οικογένεια του Σικάγου (πατέρας του ήταν ο μυθικός σαξοφωνίστας Von Freeman) ενώ ο ίδιος βγήκε μέσα από την avant garde σχολή A.A.C.M. στη δεκαετία του ’70 και την free jazz, με δασκάλους που του άνοιξαν τους ορίζοντες προς μια μουσική με μοναδικό όριο, τη δημιουργική φαντασία! Ακολουθώντας μια καθαρά διεθνική μουσική πορεία από την αρχή, ο Chico Freeman μπήκε βαθιά μέσα στις ρίζες της jazz και των afro-latin μουσικών ενώ ταυτόχρονα διερευνούσε σε βάθος όλες τις πτυχές του αυτοσχεδιασμού της αφροαμερικάνικης κουλτούρας. Η ιστορία του και οι συνεργασίες του, από το δεύτερο μισό των ‘70’s ως τις μέρες μας, είναι γεμάτη με στιγμές δημιουργικότητας που είτε καταγράφονται αυτόνομες, είτε συναντούν τα μεγάλα ονόματα της σύγχρονης jazz – και όχι μόνο – μουσικής όπως : Dizzy Gillespie, Mc Coy Tyner, Elvin Jones, Charles Mingus, Art Blakey, Wynton & Branford Marsalis, Joe Henderson, Roy Haynes, Lester Bowie, Earth Wind & Fire, Eurythmics, The Temptations, Tito Puente, Arturo Sandoval, Celia Cruz, Jack De Johnette, Art Blakey, Freddie Cole, Arthur Blythe, Billy Hart, Cecil Mc Bee, Mal Waldron, Machito, Irakere, Giovanni Hidalgo, Nana Vasconcelos, Ray Barretto, Eddie Palmieri, Don Pullen, Sun Ra, Sam Rivers, Kevin Eubanks, Famoudou Don Moye, Benny Golson, Buster Williams, George Gruntz, Hilton Ruiz και δεκάδες άλλοι. Με σχεδόν 40 προσωπικούς δίσκους στην πορεία του και συμμετοχές σε εκατοντάδες άλλους, η δημιουργική καλλιτεχνική ανησυχία του Freeman είναι αυτή που καθορίζει την πορεία του.

Μεγάλη η συμβολή του στην ιστορία της τζαζ είναι και η δημιουργία δύο κορυφαίων all star σχημάτων. Αφ’ ενός των περίφημων «Leaders», με την συμμετοχή των Lester Bowie, Cecil McBee, Arthur Blythe, Famoudou Don Moye και Kirk Lightsey, αφ’ ετέρου του σχήματος «Roots» το 1991, όπου συμμετείχαν θρύλοι όπως Benny Golson, Buster Williams, Nathan Davis, Arthur Blythe ή Ed Thigpen.

Επίσης έχει τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις, βίντεο ενώ έχει γράψει μουσική για εκλεκτές ταινίες του κινηματογράφου.

Μετά από μία δεκαετία που έζησε συνολικά στην Ευρώπη, ο Chico Freeman επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καινούριο δίσκο (“Spoken Into Existence”) και με νέα διάθεση να πάει την μουσική του ακόμα πιο πέρα, εμπλουτισμένη με τις εμπειρίες κι από άλλες κουλτούρες. Το πνεύμα όμως που πάντα κυριαρχεί στην τέχνη του, παραμένει αυτό της μεγάλης δημιουργικής και ζωντανής jazz.

Chico Freeman – Σαξόφωνα
Heiri Känzig – Κοντραμπάσο
Michael Baker – Τύμπανα

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Kυριακη 17 Δεκεμβρίου, 21:30
HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)
Πληροφορίες – Κρατήσεις – 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
Facebook
YouTube

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr