Κερδίστε 4 (2+2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Χαιρετίσματα στην Μπέρθα’ στις 02 & 03/10

Η θεατρική παράσταση ”Χαιρετίσματα στην Μπέρθα” παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη και 4 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, στην πρεμιέρα της, τη Δευτέρα 02/10, αλλά και την Τρίτη 03/10. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα και θα ειδοποιηθείτε στο email που δηλώσετε, εφόσον είστε ένας από τους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 02/10

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΑ

 

ΤΡΙΤΗ 03/10

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΔΕΛΟΥ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»
Βασισμένο στα μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλλιαμς

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Για 10 μόνο παραστάσεις
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση αποτελείται από τα τρία μονόπρακτα του Τέννεση Ουίλλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ», «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», ενωμένα σε ένα ενιαίο έργο ενώ, κατά την διάρκειά της, ακούγονται αποσπάσματα από τα μονόπρακτα: «Προς κατεδάφιση» και «Λαίδη Φθειροσόλ» του ίδιου συγγραφέα από τις φωνές των ηθοποιών:
-Γιώργου Νινιού (συγγραφέας – πατέρας)
-Βάσιας Χρονοπούλου (μικρή Μπέρθα)
-Λευτέρη Βενιάδη (μικρός Τσάρλι)

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος

Η Μπέρθα είναι ηρωίδα του Τέννεσση Ουίλλιαμς. Η Τίνα, και η Λίλλυ, είναι κι αυτές ηρωίδες του ίδιου συγγραφέα. Και κάθε μία απ’ αυτές θα μπορούσε να είναι η Μπέρθα. Διαβάζοντας τα τρία μονόπρακτα του Τέννεσση Ουίλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ» και «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα», συναντάς την ίδια εύθραυστη, φοβισμένη γυναίκα. Αντιμέτωπη με την μοναξιά, την τρέλα, τα πάθη της, αντιμέτωπη με την ίδια την ζωή της. Καταπιεσμένη και σημαδεμένη από τον περίγυρό της, την αυταρχική μητέρα της, τον απόντα ποιητή πατέρα της, τον άντρα που έχει σημαδέψει για πάντα την ζωή της (Τσάρλι). Την βλέπεις μικρή και αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το «Προς κατεδάφιση»: είναι η Γουίλλυ! Την βλέπεις μεγάλη και την αναγνωρίζεις: είναι η «Λαίδη Φθειροσόλ».

Οι ηρωίδες του Τέννεση Ουίλλιαμς είναι ο ίδιος ο συγγραφέας τους! Ενώνοντας τα παραπάνω μονόπρακτα του ξεχωριστού αυτού δημιουργού σε ένα ενιαίο έργο, συναντάμε την Μπέρθα και το περιβάλλον της σε μια διαδρομή ζωής, όπου μέσα από διαφορετικές ηλικίες, γνωρίζουμε την αφετηρία της και ανιχνεύουμε την κατάληξή της. Στην πραγματικότητα όμως, προσπαθούμε να κατανοήσουμε έναν απ’ τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, αλλά και να «αγγίξουμε» όλους αυτούς τους τραυματισμένους ανθρώπους που αντιπροσωπεύει και τούς χρίζει πρωταγωνιστές του, που ακόμα και τώρα -μισό αιώνα μετά- δεν σταματούν να μας συγκινούν, αλλά και να μας θυμίζουν ότι η μοναξιά δεν αποτελούσε «προνόμιο» μόνο της κοινωνίας και της εποχής του Τέννεση Ουίλλιαμς.
Στέλνουμε…
«Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»
«Χαιρετίσματα στον Τέννεση»
Έφη Ρευματά

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη
Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς
Κοστούμια: Ιόλη Μιχαλοπούλου
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου
Φωτογραφίες: Αντώνης Λέκκος

Παίζουν: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη

Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Facebook page της παράστασης

https://www.facebook.com/xairetismatastinmpertha/

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Δευτέρα 02/10 (πρεμιέρα) & Τρίτη 03/10 στις 21.15

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, τηλ.: 210 6453330

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

Υποβολή σχολίου