Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρέπλικα» στις 05/05 (Οι νικητές)

Η ερωτική ιστορία «Ρέπλικα» της Στέλλας Μαρή ξεκίνησε το θεατρικό της ταξίδι τον περασμένο Μάιο (2016), συνέχισε την φετινή χειμερινή σεζόν τον Οκτώβριο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και τελικά ‘κατέλαβε’ με επιτυχία ολόκληρο το χειμώνα. Δύο τυχεροί θα παρακολουθήσουν την έκτακτη παραστάση, τη Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, συμπληρώνοντας μονο την φόρμα συμμετοχής.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος
Δημητρης Νταλαμαγγας
divider

Το έργο

Ένας ερευνητής και κατασκευαστής ρομπότ, ο Μάνος Ανδρέου, καλείται με την υποστήριξη όλων των προηγμένων χωρών, να επενδύσει στην έρευνα των ορίων της τεχνητής νοημοσύνης,προκειμένου τα συμπεράσματα να εφαρμοστούν και στους ανθρώπους που θα θελήσουν να απαλλαγούν από όποια τάση τούς οδηγεί σε λάθος επιλογές ανθρώπων και όχι μόνο.  Προς αυτή την κατεύθυνση έχει εκπαιδεύσει το κατασκεύασμά του, την Ευδοκία, να δίνει τις σωστές απαντήσεις στο παιχνίδι «Δώσε κι εσύ πόνο …μπορείς».

Το κανάλι προσφέρει τα στούντιο για την πλατφόρμα εργασίας στην οποία θα μετάσχει ο ερευνητής με τη ρέπλικά του.  Θέμα του παιχνιδιού: πώς η Ευδοκία θα καταφέρει να πληγώσει τον σύντροφό της που την είχε προδώσει στο παρελθόν. Και ενώ η Ευδοκία δεν είχε εκπαιδευτεί για να αγαπήσει, τελικά αδυνατεί να διακρίνει τα όρια μεταξύ παιχνιδιού και αγάπης, κατασκευής και έρωτα… οι συγκρούσεις αυτές λειτουργούν τελικά σαν αφορμή να αναδυθούν και οι συγκρούσεις του ερευνητή, που τελικά αναδεικνύεται ως το πάσχον πρόσωπο, θύτης και θύμα, «προϊόν» της κοινωνίας και του πολιτισμού της.

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

Το «θέατρο της κατασκευής», το «θέατρο της ψευδαίσθησης» και το «ψέμα» που λέγεται θέατρο».

«Στο πρώτο μου έργο «Forever Yours ή π2», που ανέβηκε επιτυχώς σε δύο διαφορετικές παραγωγές στο «θέατρο Ράγες» και στο «Studio Κυψέλης» (2010 και 2011), ήταν εμφανής στη σκηνοθετική του γλώσσα, μεταξύ άλλων, ένας διάλογος των τεσσάρων ηθοποιών με εναλλασσόμενες πλατφόρμες που οριοθετούνταν από τη χρήση multimedia (videoart και graphicdesign).  Στη «Ρέπλικα» το στοίχημα είναι ακριβώς το αντίθετο: σε ένα έργο που η υπόθεσή του εντάσσεται στο φουτουριστικό, η πρόθεση είναι αμιγώς «θεατρική» και οι ηθοποιοί μέσω του λόγου και της κίνησής τους καλούνται να μάς οδηγήσουν στην πραγματικότητα των ρόλων τους. Επίσης, ο προσανατολισμός προς την κινητική φόρμα είναι διακριτικά εμφανής…  Εξακολουθεί και με αφορά ένα «θέατρο της κατασκευής» που τολμά και συναντά το «θέατρο της ψευδαίσθησης», που σου επιτρέπει να συγκινηθείς και να πάρεις πολύ στα σοβαρά το ευγενές αυτό το «ψέμα» που λέγεται θέατρο».  [Στέλλα Μαρή].

Η «Ρέπλικα» κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις Εκδόσεις «Κουίντα» και διατίθεται και στο Studio Κυψέλης.

Ταυτότητα της παράστασης

κείμενο και σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή
σκηνογράφος: Γιώργος Σταματάκης
ενδυματολόγος: Χαρά Κονταξάκη
σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Ζέρβας
φωτογράφιση: Κώστας Βολιώτης
Ηθοποιοί: Μανώλης Βαζαίος, Στέλλα Μαρή
Παραγωγή: Minus [two] (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Παρασκευή 05/05 στις 21.00

Studio Κυψέλης (Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη)
Tηλέφωνο: 210 88 19 571

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr

Υποβολή σχολίου