Kερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Γυναίκα Βόμβα» στις 22/01 (Οι νικητές)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανεβαίνει το έργο «Γυναίκα-Βόμβα» της Ιβάνα Ζάικο (Ivana Sajko), πολυβραβευμένης θεατρικής συγγραφέως από την Κροατία, σε σκηνοθεσία Κ. Αλέξη Αλάτση, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β’ σκηνή, από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 21.00. Ερμηνεύει η Μαρία Στεφανίδου5 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση στις 21 Ιανουαρίου, γράφοντας μόνο τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν  στο email που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΡΕΝΤΖΙΟΥ
ΤΟΥΛΑ ΒΕΡΡΟΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΟΛΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο θεατρικός μονόλογος «Γυναίκα-Βόμβα» γράφτηκε το 2004 και παρουσιάστηκε με επιτυχία σε πολλές χώρες (Αγγλία, Γερμανία κ.α.). Μια γυναίκα ετοιμάζει μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας: εκθέτει θραύσματα από σκέψεις, φαντασιώσεις, γεγονότα σε άμεση ή έμμεση σχέση με την πράξη που σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για έναν πολυφωνικό μονόλογο, ένα έργο δεξιοτεχνίας για μια γυναίκα ηθοποιό που καλείται να υποδυθεί ταυτόχρονα πολλαπλούς ρόλους.

Η συγγραφέας πλέκει αφηγηματικούς ιστούς, θέτοντας ερωτήματα, χωρίς να δίνει εύκολες απαντήσεις, σε μια γλώσσα άλλοτε ποιητική, άλλοτε άμεση και λιτή, αφήνοντας στην ηθοποιό ως μόνο όπλο τον ίδιο τον λόγο.Το κείμενο συμπληρώνεται με αποσπάσματα από δημοσιογραφικό υλικό, επιστημονικές έρευνες και στατιστικές.

Η Ιβάνα Ζάικο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ασχολούμαι με την πολυπλοκότητα. Μ’ ενδιαφέρουν οι χρονικές στιγμές, κατά τις οποίες φτάνουμε να κατανοήσουμε κάποια αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Σ’ αυτές ακριβώς τις στιγμές, εγώ κάνω στροφή, κι αρχίζω να κοιτάζω το ίδιο θέμα από την ανάποδη. Αυτό έκανα και στη «Γυναίκα-Βόμβα».Δεν δέχομαι την τρομοκρατία ενός θέματος, την πρωτοκαθεδρία του απέναντι σε όλα τα επίπεδα της γραφής. Η κυριαρχία του θέματος σκοτώνει την τέχνη. Μπορεί να νιώθω βαθιά πολιτικός άνθρωπος, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα μου, αλλά με το πώς ακριβώς το γράφω.»

Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Μουσική Επιμέλεια: Κ. Αλέξης Αλάτσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Γιαρίμπαμπα

Ηχογράφηση/Στούντιο: Κώστας Τσιούτας, Βαγγέλης Μπαλάφας
Φωτογραφία: Γρηγόρης Μούργελας
Κοστούμι: Μάγδα Θεοδωρούδα
Μακιγιάζ: Λήδα Αντωνιάδου

Ερμηνεύει η Μαρία Στεφανίδου
Σκηνοθεσία Κ. Αλέξης Αλάτσης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00
Θέατρο οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 16, Αθήνα 113 61, τηλ. 210 8838727

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr