Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση «Ο Σιμιγδαλένιος» στις 23 & 24/12 (Οι νικητές)

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις παραστάσεις «Ο μικρός αδελφός» της Μαριέλλης Σφακιανάκη Μανωλίδου και «Ηοmo Normalis, το πρότυπο της ‘ομαλότητας’», έργο εμπνευσμένο από το «Άκου, Ανθρωπάκο!» του Βίλχελμ Ράϊχ, το θέατρο ΕΝ-Α συνεχίζει με την νέα του παραγωγή, το κλασικό πλέον έργο του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος». Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 6 διπλές προσκλήσεις – 3 για την Παρασκευή 23/12 και για το Σάββατο 24/12, απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε  στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Θοδωρής Κοκοβίδης
Βίκυ Καλογεράκη
Δανάη Γαϊτάνου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μιχάλης Μοραγλής
Αννα Σαπλα
Βερα Παπαδακη

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

‘Διαβάζοντας’ τον Σιμιγδαλένιο όχι σαν ένα απλό παιδικό παραμύθι, αλλά ως μια συναρπαστική αλληγορία για την αγάπη και ως μια πορεία αυτογνωσίας, η θεατρική ομάδα Ε-ΝΑ, σε στενή συνεργασία με τον συγγραφέα του, τον παρουσιάζει για ενήλικο κοινό κυρίως, με απόλυτο σεβασμό στο ποιητικό κείμενο, αναδεικνύοντας όλη την ομορφιά και τα βαθιά νοήματά του.

Η τρυφερή και συγκινητική ιστορία του Σιμιγδαλένιου που υμνεί τη δύναμη της αγάπης, ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Γραμμένος το 1991, έχει μεταφραστεί σε τρεις γλώσσες, επανεκδίδεται συνεχώς ως βιβλίο (12η εκδ. Εστίας), έχει δε παρουσιαστεί πάμπολλες φορές σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποσπώντας πάντα διθυραμβικές κριτικές. Η μακρά του πορεία, προσδίδει στον Σιμιγδαλένιο τον χαρακτηρισμό του «φαινομένου στο ελληνικό θέατρο».

Όπως λέει και ο ίδιος ο συγγραφέας «Έκανε πολύ μεγάλο ταξίδι ο μικρός ‘Σιμιγδαλένιος’, είδε πολλά. Συνάντησε λογής-λογής λογίους, ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, κριτικούς, θεατρολόγους, φιλολόγους, συγγραφείς, ιερωμένους, άθεους, πολιτικούς, μεταφραστές, εκδότες, δημοσιογράφους, νέους, γέρους, γονείς, παιδιά. Κι όλοι τον αγάπησαν ανυπόκριτα·καθένας απ’ τη δική του μεριά. Έζησε και ζει πολλά, μα δεν άλλαξε, δεν έχασε τη ζωντάνια του, τη χαρά της νιότης, δε γέρασε διόλου … Λέγοντας τα ίδια, μιλώντας πάντα με τα ίδια λόγια ακριβώς, εντελώς ενήλικος πια όσο κι αν κάποιοι, τρυφερά, νοσταλγικά, θέλουν ακόμη να τον βλέπουνε με μάτι παιδικό […] Αν και μπορεί να φαίνεται έτσι, ο “Σιμιγδαλένιος” δεν είναι έργο μόνο παιδικό. Είναι ένα παραμύθι που διαβάζεται με ανοιχτή καρδιά. Για μικρούς ή για μεγάλους; Ψευτοδίλημμα! […] Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί·μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε».

Η παράσταση συμμετέχει στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΕΝ.Π.ΑΝ. και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO-WORLD PHILOSOPHICAL FORUM.

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία : Ελπίδα Αμίτση
Μουσική: Δημήτρης Παριανός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αγάπη Εντέχνου
Φωτισμός: Αθηνά Εντέχνου
Φωτογραφία: Λευτέρης Παρακευαḯδης, Κωνσταντίνος Χαρβάτης
Επιμέλεια trailer, αφίσας: Δημήτρης Παριανός
Ηχοληψία: Ανανίας Ποταμίτης
Φροντιστής: Λουκάς Μπίτσας
Παίζουν: Ελπίδα Αμίτση, Αμαλία Αυγουστάκη, Λουκάς Μπίτσας, Φώτης Ρουκάς
Φωνές: Γιώργος Κλήμης, Νίκος Κορνιαχτός, Ηλιάννα Παναγοπούλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παριανός, Χαρά Ρίζου, Στάθης Σερνιέ.
Παραγωγή: Ομάδα ΕΝ-Α

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

ΧΩΡΟΣ: Θέατρο ΕΝ-Α
Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός. Τηλ: 6987-154.814
Παρασκευή 23/12, 21:00
Σάββατο 24/12, 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr