Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Ορλάντο’ στις 30/12 & 01/01 (Οι νικητές)

Αν θέλετε να απολαύσετε την παράσταση “Ορλάντο” στο Skrow Theater την Παρασκευή 30/12 ή την Κυριακή 01/01, συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση για μία διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν την προηγούμενη ημέρα της παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12

Ελενη Σχετακη
Αναστασιος Τσοπελας
Ελενη Κουβελου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/01

ΕΛΕΝΑ ΣΟΡΟΛΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Oρλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ
σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη
Παράταση παραστάσεων έως 08 Ιανουαρίου

«Ποια έκσταση είναι η μεγαλύτερη;
Του άνδρα ή της γυναίκας;
Και δεν είναι άραγε η ίδια;»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μισαλλοδοξία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Ιώ Βουλγαράκη διασκευάζει και σκηνοθετεί Βιρτζίνια Γουλφ και συγκεκριμένα το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο», με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη.

«Η αλήθεια είναι πως ύστερα απ’ όλα αυτά τα σοβαρά, ποιητικά, πειραµατικά βιβλία νιώθω την ανάγκη µιας φυγής» γράφει στο ηµερολόγιό της η Βιρτζίνια Γουλφ για το «Ορλάντο», που γεννιέται τον Οκτώβρη του 1928 σαν ένα φωτεινό διάλειμμα για την ίδια ανάμεσα στο «Φάρο» και τα «Κύματα». Η συγγραφέας του το ονομάζει βιογραφία. Εμείς θα λέγαμε πως είναι μάλλον μια μυθιστορηματική φαντασίωση.

Ένα πλάσμα, χωρίς τους συνηθισμένους ανθρώπινους περιορισμούς του γήρατος και του θανάτου, ξεκινά τη ζωή του ως άγγλος ευγενής κατά την Ελισαβετιανή εποχή και φτάνει ως χειραφετημένη γυναίκα στον 20ο αιώνα. Ζει αναρίθμητες εμπειρίες, τόσο ως άνδρας όσο και ως γυναίκα, και δοκιμάζει τη ζωή με λύσσα επιζητώντας διαρκώς την βαθιά και πραγματική συνάντηση με τους ανθρώπους, αυτή τη «φωνή που απαντά σε μια άλλη φωνή». Μπορούν όμως οι άνθρωποι να συναντηθούν; Τελικά είναι το φύλο, ο χρόνος, ο χώρος που μας φυλακίζουν σ’ έναν μόνο εαυτό κι αυτός δεν αρκεί για να επικοινωνήσουμε ή μήπως είμαστε φτιαγμένοι από χιλιάδες διαφορετικούς εαυτούς αλλά το ανθρώπινο υλικό είναι το υλικό της αποτυχίας;

Η παράσταση

Η παράσταση τοποθετεί την Ορλάντο σε ενεστώτα χρόνο, στο ‘εδώ’ και στο ‘τώρα’ λίγο πριν το τέλος της. Σε μια οριακή στιγμή σαν αυτή, μας αφηγείται τις κορυφαίες εποχές της ζωής της σε μια ύστατη προσπάθεια για ανθρώπινη επαφή. Μέσα από τη μνήμη έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις πιο ακραίες εμπειρίες της, άλλοτε γήινες και φυσικές κι άλλοτε υπερβατικές. Πιάνει την ιστορία της από την αρχή, όπως πάντα κάνουμε όταν μας ζώνει το άγνωστο ή ο θάνατος.

  • Με την υποστήριξη του British Council

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν αυτό το αξιοθαύμαστο πλάσμα σαν να μαγεύονται, σαν να παίρνει φωτιά η ψυχή τους. Αυτό συνέβη και με την Αμαλία Καβάλη, που πρώτη φορά είδα στη σκηνή. Ερμήνευσε τόσο όμορφα τον λόγο, με τέτοια φυσικότητα, σαν να έγινε ένα με τον ρυθμό του. Ηθοποιός και λόγος κατάφεραν να γίνουν ένα. Η σκηνική διαμόρφωση ήταν υποτυπώδης, καθρέφτες διαφορετικών σχημάτων και μεγέθους, τοποθετημένοι στο δάπεδο – τα πολλαπλά πρόσωπα του/της ηρωίδας δεν έχουν ανάγκη τις αντανακλάσεις τους. Μπράβο στη νεαρή ηθοποιό για τα 70 ψυχοθεραπευτικά λεπτά που προσφέρει με την ερμηνεία της, μπράβο και στη σκηνοθέτιδα, που μετά την άψογη σκηνοθεσία της στη βωβή «Μισαλλοδοξία» (Στέγη, Γενάρης 2016), έδειξε εδώ ότι μπορεί να κάνει θαύματα και με τη διδασκαλία του λόγου.
Mατίνα Καλτάκη, Lifo

Η μετάφραση του Νικήτα Σινιόσογλου και η διασκευή της σκηνοθέτιδος έδωσαν το κατάλληλο έδαφος στην εξαιρετική Αμαλία Καβάλη για να αποδείξει ότι οι λέξεις, σε υψηλή θερμοκρασία, με τις κατάλληλες πνοές και το προσίδιο ηχόχρωμα της φωνής (ό,τι ο Roland Barthes προσπαθούσε να περιγράψει για τη μουσική με τον όρο «le grain de la voix»), οι λέξεις λοιπόν μπορούν να γεννήσουν χιλιάδες εικόνες.
Γιώργος Π. Πεφάνης, CNN

Μια νέα ηθοποιός που αυτοσυστήνεται με τον πλέον ριψοκίνδυνο και επιδραστικό τρόπο. Η ερμηνεία της θαρρείς, σ’ αυτό το φαντασιακό, ταξιδιάρικο, αχαλίνωτο πλάσμα που είναι ο/η «Ορλάντο» για τη Βιρτζίνια Γουλφ, χρειάζεται μια ανάσα για να βγει από τους πνεύμονες της, μια ανάσα με διάρκεια 65-70 λεπτών που, μέχρι το τέλος, δεν την προδίδει.
Στέλλα Χαραμή, Το Spirto

Η Ιώ Βουλγαράκη που διασκεύασε και σκηνοθέτησε το Ορλάντο, με όχημα την πραγματικά εξαιρετική, γλαφυρή και ρέουσα νέα μετάφραση του Νικήτα Σινιόσογλου, έσκυψε πάνω από τον ήρωα της Γουλφ με μια συγκινητική τρυφερότητα.
Δημήτρης Χαλιώτης, Τexnes-plus

Η Ιώ Βουλγαράκη διασκευάζει και σκηνοθετεί στο θέατρο Skrow το «Ορλάντο», σε εξαίσια μετάφραση του Νικήτα Σινιόσογλου, σε συμπαθή σκηνογραφία και ενδυματολογία Μαγδαληνής Αυγερινού, φωτισμούς Κάρολ Γιάρεκ και με ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Αμαλίας Καβάλη στον ομώνυμο ανδρόγυνο ρόλο.
Νίκος Ξένιος, Bookpress

Πάνω στη νεαρή ηθοποιό Αμαλία Καβάλη η σκηνοθεσία χτίζει τον πιο ιδανικό Ορλάντο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας η παράσταση, έφηβος, οξυδερκής, ευφυώς περήφανος και κορδωμένος με τη σχεδόν αστεία διογκωμένη αυτοπεποίθηση της ηλικίας των 16. Θαύμασα και εκτίμησα την απαραίτητη για ένα τέτοιο μονόλογο-άθλο ΣΑΦΗΝΕΙΑ (είναι η αγαπημένη μου λέξη για αυτή τη δουλειά) που απέδωσε ηθοποιός σε κάθε δράση αλλά και σε κάθε συναίσθημα, πάνω σε κάθε λέξη.
Mανώλης Βαμβούνης, Gkoultoura

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νικήτας Σινιόσογλου
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Σκηνικός χώρος / Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Φωτισμοί: Karol Jarek
Σχεδιασμός κομμώσεων: Alex Scissors
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Marina Stat
Φωτογραφίες παράστασης: Κική Παπαδοπούλου
Teaser / Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη επικοινωνίας παράστασης: Μαρία Τσολάκη

Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη

Διάρκεια: 70 λεπτά

Η ιστοσελίδα μας: http://www.skrowtheater.com
Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/skrowtheater
Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/skrowtheater

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Παρασκευή 30/12 & Κυριακή 01/01 στις 21:00
Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι – 210.72.35.842 www.skrowtheater.com

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr