Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας Limite του Mario Peixoto με live soundtrack των Liminal Vanguard στις 08/12 (Οι νικήτριες)

Liminal Vanguard ντύνουν με ζωντανή μουσική την ταινία σταθμό Limite. Η μουσική τους, ανάμεσα στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τον αυτοσχεδιασμό βάση σεναρίου, τη δομημένη σύνθεση και την τραγουδοποιία, επιχειρεί να αποδώσει την πειραματική και άκρως ποιητική διάθεση του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Mario Peixoto, συνθέτοντας ένα πρωτότυπο μουσικό scoring για τη βωβή, ασπρόμαυρη ταινία του 1931..2 τυχεροί θα απολαύσουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου αυτή την ξεχωριστή προβολή, δηλώνοντας τα στοιχεία τους στην φόρμα συμμετοχής.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

Βίκυ Γιαννακάκου
Κατερίνα Παπουτση

 

divider

Λίγα λόγια για την ταινία Limite

Το Limite, γυρισμένο το 1930 στις ακτές του Rio de Janeiro, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1931, και τα τελευταία 70 χρόνια θεωρείται μια εμβληματική ταινία στην ιστορία του διεθνούς κινηματογράφου. Η πειραματική διάθεση του, 22χρονου τότε, σκηνοθέτη Mario Peixoto, και ο ποιητικός τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει το στοχασμό του πάνω στα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, τη μνήμη, το χρόνο, τη φθορά και την αιωνιότητα της φύσης, καθιστούν το Limite μία ταινία που δεν προτίθεται να περιγράψει ή να εξιστορήσει, αλλά να δημιουργήσει μια αισθητική εμπειρία. Ο ίδιος ο Peixoto χαρακτηρίζει τη μία και μοναδική κινηματογραφική ταινία που δημιούργησε, πριν αποσυρθεί για να αφιερωθεί αποκλειστικά στην ποίηση, σαν μια “απελπισμένη κραυγή” που ζητά αντήχηση αντί για κατανόηση. Με σημείο αφετηρίας δύο γυναίκες κι έναν άντρα χαμένους στη θάλασσα μέσα σε μια βάρκα και τις αναμνήσεις των γεγονότων που τους έφεραν εκεί, η ταινία, άλλοτε εστιάζοντας σε τυχαία συμβάντα της καθημερινής ζωής και σε ασήμαντες λεπτομέρειες των αντικειμένων, σαν αυτά να υπήρχαν ανέκαθεν στον έμψυχο και υλικό κόσμο, και άλλοτε αποστασιοποιημένη από αυτά, αποτυπώνει τη ροή μεταξύ παρελθόντος και παρόντος και λειτουργεί έτσι σαν ένα κινηματογραφικό διαπασών που αντηχεί τον ίδιο το χρόνο.

Άννα Λινάρδου: vocals | Βάσω Δημητρίου: arpeggione violatar, mandolin | Γιώργος Βαρουτάς: guitar, electronics | Νίκος Σιδηροκαστρίτης: drums | Graphic Design by Vicky Aggelopoulou

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/liminalvanguard/
https://www.youtube.com/watch?v=K9Mlu2h3oBg

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Πέμπτη 08/12, 21:00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Email: info@polychorosket.gr
http://polychorosket.gr/
https://www.facebook.com/kentron.el

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr