Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Να ντύσουμε τους γυμνούς’ στις 02/01(Οι νικητές)

 

“Να ντύσουμε τους γυμνούς”, ένα από τα γνωστά – άγνωστα έργα του Λουίτζι Πιραντέλλο, που παίζεται σπάνια,  παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Διέλευσις” από τον Γιώργο Γραμματικό. Γράφτηκε το 1922 και ανεβαίνει για 5η φορά στην ελληνική σκηνή.
5 φίλοι θα έχουν την δυνατότητα αυτή την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου να την παρακολουθήσουν. Στην φόρμα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και ειδοποιούμε τους τυχερούς αυθημερόν στο email που δηλώνουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Μελίσσα Ραζαφιντρακοτό
Αγγελικη Εκμετζογλου
Αθανάσιος Κατσιλάκης
Αριστείδης Κομνηνός
Ελευθερια Φαρασοπουλου

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Πρόκειται για μια ζοφερή κωμωδία, στην οποία δεσπόζουν τα γνωστά μοτίβα της πιραντελλικής δραματουργίας. “Φαινομενική” και “Αντικειμενική” πραγματικότητα. Αμφισβήτηση του εγώ από το ίδιο το εγώ και τους άλλους. Ο Πιραντέλλο λέει: “Οι άνθρωποι ζουν με τις αυταπάτες τους και προσπαθούν απελπισμένα, στην πορεία της ζωής τους, να γνωρίσουν την πραγματικότητα”, “Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, η αλήθεια είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο”, “Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αυταπατώνται δημιουργώντας μια φανταστική πραγματικότητα για την ύπαρξή τους.
Οι ήρωες του έργου “ντύνουν” τα γυμνά γεγονότα της ζωής τους, με μια ψευδαίσθηση που τους βοηθάει να πιστοποιούν πως είναι ζωντανοί.
Το δημοσίευμα ενός σκανδαλοθήρα δημοσιογράφου, πυροδοτεί το μηχανισμό της απελπισμένης προσπάθειας της Ερσίλια Ντρέι και των τριών αντρών που την περιβάλλουν, να συνειδητοποιήσουν τις αυταπάτες, μέσα στις οποίες ζουν. Οι ήρωες εδώ ζουν σε μια μεγάλη εσωτερική αμφιβολία, που τελικά τους αφαιρεί σταδιακά τη συνείδηση του εγώ.
Παραμορφώνουν και παραποιούν θεληματικά ή άθελα, γεγονότα της ζωής τους, προκειμένου η πανικόβλητη ύπαρξή τους να προφυλαχτεί και να κρυφτεί. Να “ντυθεί”.
Η ψευδαίσθηση βοηθάει τη μοναχική ηρωίδα Ερσίλια Ντρέι, να προσπαθήσει να “ντυθεί” μ’ ένα “ρούχο” καθωσπρέπει. Τα γεγονότα του βίου της, παίρνουν διαφορετικές όψεις ανάλογα με το μέγεθος της φαντασίας με την οποία “ντύνει” τα γυμνά περιστατικά της ζωής της. Κοιτάζει τον εαυτό της μέσα σ’ ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, μόλις τα εξωτερικά γεγονότα της δώσουν αφορμή γι’ αυτό. Επιχειρεί να υποστυλώσει την ύπαρξή της με διάφορα ρομαντικά ψέματα τα οποία κατασκευάζει και τα επιβάλει στα αντρικά πρόσωπα που την περιβάλουν ερωτικά. Οι τρεις άντρες όμως προσπαθούν να “ντύσουν” τα γυμνά γεγονότα της ζωής της με “ρούχο” καθωσπρέπει, που αυτοί επιλέγουν.» ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

Πόσο γνήσια, πόσο “αληθινή” είναι η ιστορία της Ερσίλια;
Πόσο συνειδητά ή ασυνείδητα παραποίησε τα γεγονότα;
Πόσο γνήσιο είναι το “έτσι είναι αν έτσι σας φαίνεται” των τριών αντρών που εμπλέκονται στη ζωή της;

Trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=9lizu_tUCqg

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Γιώργος Γραμματικός
Σκηνικά- Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Promo Video: Κώστας Κιμούλης
Φωτογραφίες: Ρενάτα Γραμματικού, Πάνος Ροντογιάννης

Στους ρόλους (με αλφαβητική σειρά):
Γιώργος Γραμματικός (Λουντοβίκο Νότα)
Δανάη Δασκαλάκη (κυρία Ονόρια)
Βίκυ Ευαγγέλου (Ερσίλια Ντρέι)
Βύρων Κολάσης (πρόξενος Γκρόττι)
Ισίδωρος Σταμούλης (Φράνκο Λασπίγκα)
Σωτήρης Τασούλας (Αλφρέντο Κανταβάλε)

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00

Πολυχώρος Πολιτισμού – Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2108613739

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr