Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την μουσικοθεατρική παράσταση “Ως την Άκρη της Κλωστής” στο Κρεμλίνο στις 20/11 (Οι νικητές)

Μετά την μεγάλη επιτυχία και την εξαιρετική αποδοχή από το κοινό, η “πολυσυλλεκτική” μουσικοθεατρική παράσταση “Ως την Άκρη της Κλωστής” μεταφέρεται και θα παρουσιάζεται στο εξής στη σκηνή του Κρεμλίνου για περιορισμένες παραστάσεις! 2 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.Συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

OI NIKHTEΣ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΔΑΝΗ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Ως την άκρη της κλωστής” βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού. Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Κισσανδράκης και η Νάντια Μαργαρίτη με τη χρήση τεχνικών σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου, μαζί με ένα πλέγμα μουσικών και εικαστικών αφηγούνται την ιστορία ενός ξεχωριστού ζωγράφου, ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις του, σημάδια ανεξίτηλα από την παιδική του ηλικία και την απεγνωσμένη ανάγκη του να συναντήσει το πρόσωπο της Ελευθερίας μιας γυναίκας που συναντά μονάχα στα όνειρά του.

Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

“Αν αναλογιστώ τις ώρες που έχω χαρίσει στην αδράνεια μπορεί και να τρελαθώ. Αν δεν είμαι ήδη τρελός… Θα μπορούσα να έχω ζήσει άλλη μια ζωή. Θα είχα ανακαλύψει όνειρα και θα αφιέρωνα τα χαμένα δευτερόλεπτα στο κυνήγι τους. Όμως σε αυτή την πόλη δε γεννιούνται όνειρα. Μόνο σου επιβάλλονται. Και ύστερα το γκρίζο χρώμα σου τα κλέβει λίγο πριν τα κάνεις δικά σου. Αυτός ο χειμώνας σε διαπερνά όσο καλα κι αν έχεις ντυθεί και παγώνει κάθε κύτταρό σου, διαλύει κάθε ψήγμα θέλησης.”

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ομάδα “Ιδέα” (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη.
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδοροπουλου, Θανάσης Φωτεινιάς
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα)

“Ως την άκρη της κλωστής” είναι και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα, που περιλαμβάνει και το ομώνυμο διήγημα. Κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.

Λίγα λόγια για την Ομάδα “Ιδέα”

Η βραβευμένη στο εξωτερικό θεατρική Ομάδα “Ιδέα” αποτελείται από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή. Μετά το συγκλονιστικό “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο” που συνεχίζει να περιοδεύει σε Ελλάδα και Ευρώπη για τρίτη συνεχή χρονιά, τη σύνθεση όλων των τραγωδιών του Οιδίποδα στο “Δέντρο του Οιδίποδα”, την “ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ”, έναν ξεκαρδιστικό ύμνο στο έργο του Αριστοφάνη στηριγμένο σε μία πρόταση της Oμάδας που ταξίδεψε σε όλην την Ελλάδα και κέρδισε τις εντυπώσεις, μεταφέρει τις δημιουργίες της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα στη σκηνή και τις μεταμορφώνει σε παράσταση.

Λίγα λόγια για την καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται ένας συγγραφέας και τραγουδοποιός, μια τραγουδίστρια, δύο ζωγράφοι και τρεις ηθοποιοί-σκηνοθέτες και βάζουν ως κοινό στόχο να φτάσουν… ως την άκρη της κλωστής; Εφτά νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική κολεκτίβα, τους Πλέγμα που με επίκεντρο το διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «Ως την άκρη της κλωστής», δημιουργούν ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις. Ένα πλέγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει στόχο να σπάσει τα όρια των τεχνών και να μπλέξει ιδέες και δράσεις. Οι Πλέγμα μας συστήθηκαν και ξεχώρισαν μέσα από τις μουσικές δημιουργίες τους, το «Για σενα άλλαξα θεό», το «Θα γυρίσεις», “Το Βαλς του Χειμώνα”και το ολοκαίνουργιο ντουέτο με τη Γλυκερία “Αστεία όνειρα”. Στο τέλος αυτής της καλλιτεχνικής διαδρομής μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση ζωντανεύει από την Ομάδα “Ιδέα” αποτυπώνοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τη κολεκτίβας.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ΠΛΕΓΜΑ – Καλλιτεχνική κολεκτίβα

Official website: www.plegmaart.com
E-mail: plegmaart@gmail.com

Facebook
Twitter

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20.00

Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
https://www.facebook.com/kremlinostage
Τηλέφωνο: 210 410 0010

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr