Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για το φεστιβάλ χορού και video art του ΙΕΤΜ στις 17/10 (Οι νικητές)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που  έγινε στη Βηρυτό (IETM Satellite in Beirut) 6 – 9 Οκτωβρίου 2016, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργάνωσαν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα “Freedom of Expression“. Το φεστιβάλ πήρε παράταση και για σήμερα δίνουμε την δυνατότητα σε 10 τυχερούς να το επισκεφθούν τη Δευτέρα 17/10, κερδίζοντας από 1 διπλή πρόσκληση ο καθένας.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Σοφία Μπίσκου
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Ξένια Καβαλκόβα
Εύη Τζακη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΕΕΜΗΣ
Ελενα Σταμουλακατου
Βασιλική Νικολάου
ΖΩΗ ΖΑΡΚΑΔΑ
Ηλέκτρα Διακολαμπριανού
Παναγιώτα Κόσκορη

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα επαναληφθούν ορισμένες από τις συμμετοχές video art και χορού του Φεστιβάλ “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ που έγινε με επιτυχία από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, από την Kart Productions.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Video art
«Virtual Conversations» Ελένη Μυλωνά
«Microcosm» Αλέξανδρος Κακλαμάνος
«About Love, Life and Creativity» Χριστίνα Χριστοφή

Χορός
«ΚΡΑΝΑΗ»Ομάδα Ohana- Νικολέττα Σοφία
«XXXY» Ομάδα Aniline Dancetheatre

Tι είναι το ΙΕΤΜ
Το IETM είναι ένα δίκτυο με πάνω από 500 πολιτιστικούς οργανισμούς και μεμονωμένους καλλιτέχνες, που ασχολούνται με τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες σε όλο τον κόσμο: Θέατρο, χορό, τσίρκο, διεπιστημονικές μορφές ζωντανής τέχνης, new media. Στα μέλη του περιλαμβάνονται φεστιβάλ, εταιρείες, παραγωγοί, θέατρα, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και θεσμικά όργανα. Το IETM πραγματοποιεί δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας ετησίως σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και μικρότερες συσκέψεις σε όλο τον κόσμο.

Κάλεσμα του ΙΕΤΜ για συμμετοχή στο “Freedom of Expression”
“Δυστυχώς, το δικαίωμα των καλλιτεχνών να εκφράζονται ελεύθερα, παραβιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο – από κράτη, θρησκευτικά κινήματα, ομάδες πίεσης, τα Μέσα ενημέρωσης, εταιρείες, οικογένειες, ακόμη και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Η λογοκρισία παίρνει διάφορες μορφές: Κυρώσεις, περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αυτο-λογοκρισίας, υπό το φόβο της απώλειας κάποιας οικονομικής στήριξης ή σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στο σεβασμό και την πρόκληση απέναντι σε πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές ευαισθησίες. Καθώς η ελευθερία της έκφρασης είναι απαραίτητη στην τέχνη, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτή την εκστρατεία με στόχο τη διατήρηση του ρόλου της τέχνης ως ενός αποκαλυπτικού καθρέφτη για την κοινωνία σε όλο τον κόσμο”.
Πάντοτε και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η τέχνη θα βρίσκει χώρο για να υπάρχει. Οι δημιουργοί οφείλουν να είναι παραγωγικοί και να στέκονται με σθένος απέναντι σε ό,τι περιορίζει την ελευθερία του να εκφράζονται μέσα από την τέχνη τους. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου δεν είναι τόσο σημαντικά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακουστούν. Η ελευθερία να μπορείς να ακούσεις είναι τόσο σημαντική όσο και η ελευθερία να μιλήσεις.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, 21:00

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/Β’ Σκηνή, Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις : 210 8838727

Υποβολή σχολίου