Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Inverted” στις 17 & 18/07 (Oι νικητές)

inverted_02

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση, ενός νέου ελληνικού θεατρικού έργου παρουσιάζεται στο Θησείον στα πλαίσια του 1ου Reborn Festival – το  “Inverted” του Γιάννη Ευαγγέλου σε σκηνοθεσία Χρήστου Γαλάνη. 6 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση την Κυριακή 17/07 ή την Δευτέρα 18/07. Συμπληρώνετε τη φόρμα συμμετοχής της ημέρας που προτιμάτε και σας ειδοποιούμε αυθημερόν στο email που δηλώσατε (εφόσον κληρωθείτε).

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07

ΒΑΣΩ ΜΠΟΥΝΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΩΡΑΚΑΣ

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ
ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΚΩΝΗ

 

divider
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

inverted_04

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Το Inverted είναι ένα σύγχρονο αλληγορικό έργο, με επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Αναφέρεται στο φόβο και τις αιτίες του, εστιάζοντας στις καταλυτικές συνέπειές του.

Πίσω από μία κλειστή πόρτα, ένας κρατούμενος υψηλής επικινδυνότητας παίζει διανοητικά παιχνίδια με τους φύλακές του, διαταράσσει τη λογική και τον ψυχισμό τους και τους ελέγχει ολοκληρωτικά.

Οι 12 φύλακες μέσα σε κλίμα καχυποψίας και πανικού αλληλοεξοντώνονται.
Οι επιζώντες φύλακες Α και Β επιδίδονται σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Σε μιά πάλη μέχρι θανάτου για την επικράτηση του ενός.
Η σύγκρουση του πνευματώδη ανακριτή Α με τον ενστικτώδη-πειθήνιο εκτελεστή Β εντείνεται από τον τρόμο που εκπορεύεται πίσω από την κλειστή πόρτα, ο ανταγωνισμός με όλα τα μέσα κυριαρχεί.

Κάποιες στιγμές, ξεχνώντας τη παρουσία της απειλής του «μέσα», ανακαλύπτουν ξανά τη ζεστασιά, την κατανόηση, την αλληλεγγύη. Τα συναισθήματα ζωής διακόπτονται απότομα, από την βίαιη επανεμφάνιση του επερχόμενου φόβου. Η παράσταση του Inverted ερευνά το πολυδιάστατο ζήτημα του φόβου διαβλέποντας στον Α και τον  Β, πρόσωπα ενός ονείρου ή ενός  εφιάλτη όπου όλα μπορούν να συμβούν αναίτια, όπου όλα είναι δυνατά, επιτρεπτά,  «πραγματικά».

Στην ίδια αυτή (ονειρική) πραγματικότητα, ο Α και ο Β θα μπορούσαν να αποτελούν δύο πλευρές της ανθρώπινης οντότητας, την πνευματώδη και την υλική, που υπό την επίδραση της ακραίας συνθήκης του φόβου, συγκρούονται. Η υλική πλευρά κυριαρχεί και ο ίδιος ο άνθρωπος -εξοστρακίζοντας την πνευματική του υπόσταση- μένει αποδυναμωμένος, φοβισμένος και μόνος έχοντας απέναντι του – λειψό – τον ίδιο του τον εαυτό.

Σημείωμα του συγγραφέα

Μέσα σε συνθήκες απόλυτης προσωπικής αποσύνθεσης, δυο άνθρωποι αναζητούν ταυτότητα. Αντί όμως για τη δύσκολη οδό της δημιουργίας, επιλέγουν την εύκολη λύση της καταστροφής.
Το αρχέγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ο φόβος για το Άλλο και η έμφυτη ανθρώπινη τάση για κυριαρχία συμπλέκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα δαιδαλώδες σχήμα: ο απενοχοποιημένος φόνος αποτελεί προϋπόθεση της επιβίωσης η μετάθεση της ευθύνης λυτρώνει την ψυχή• η αλληλουχία του ψεύδους οδηγεί στην τελική σωτηρία.

Το Inverted γράφτηκε ως συμβολική αφήγηση για την ανθρώπινη κατάσταση, χωρίς να έχει καμία χωροχρονική αναφορά. Και θα είχε παραμεινει μια εντελώς προσωπική αφήγηση αν η Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας δεν αποφάσιζε να του δώσει πνοή, με περίσσια ανιδιοτέλεια και σπάνια αφοσίωση.
Μην ψάξεις έξω από σένα να βρεις ποιος είναι ο Α και ποιος ο Β. Μέσα σου κρύβονται και οι δύο.

Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας (Ν.Ο.Θ.Α.)

H Νέα Ομάδα Θεάτρου Άρτας (Ν.Ο.Θ.Α.) δημιουργήθηκε το 2010 στην Άρτα.  Έχει ανεβάσει τα έργα «Η Βέρα» του Δ. Κεχαΐδη, «Χαμάμ Γυναικών» του Νελ Νταν, «Φρουτοπία» του Ε.Τριβιζά, «Εκείνος και εκείνος» του Κ. Μουρσελά, «Τα Ρεμπέτικα της ΝΟΘΑ (Μια αληθινή ιστορία)» βασισμένο στην ταινία «Ρεμπέτικο», «9/8 – βήματα ψυχών» του Γ.Ζαφείρη, «Inverted» του Γ. Ευαγγέλου.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γαλάνης
Σκηνογραφία: Βασιλική Καλοκαίρη
Κοστούμια: Βάνα Μπαλακέρα
Κατασκευή σκηνικών: Σωτήρης Γούσιας
Μακιγιάζ: Μαρία Καλοκαίρη
Φωτισμοί – Ήχοι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Γιάννακας, Παύλος Αλεξίου
Παίζουν:
Αποστόλης Παπαδημητρίου
Βασίλης Ζαφείρης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Xώρος Παραστάσεων: Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες // Τουρναβίτου 7, Ψυρρή // Τ.: 210 32 55 444
Ημέρα & ώρα παράστασης: : Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Ιουλίου στο πλαίσιο του Reborn in Athens στις 21:15

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr