Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την χοροθεατρική παράσταση “Wake” στις 19/07 (Οι νικητές)

wake3

Η χοροθεατρική παράσταση “Wake” παρουσιάζεται στο 1ο Reborn in Athens Festival. 2 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση την Τρίτη 19/07. Συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής  και σας ειδοποιούμε αυθημερόν στο email που δηλώσατε (εφόσον κληρωθείτε).

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Αινείας Βόγκος
Σωτηρία Σκορδιάνου

divider
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οι θεατές αφήνουν τα αποτυπώματά τους στον χάρτη του κόσμου. Ένας χορός συμβαίνει, πάνω στα ίχνη των θεατών.

“…στο βάθος, σακάτηδες χωρίς χέρια παίζαν την τύχη μου στα χαρτιά, ο Ιησούς των μεθυσμένων περνούσε το βράδυ μες στα θαμπά φανάρια, κι έπαιρνα από πίσω το φονιά σκουπίζοντας τα ίχνη του πάνω στο χιόνι, γιατί τώρα ήξερα.” (Τ. Λειβαδίτης, Αλκοολισμός, από τη συλλογή «Νυχτερινός Επισκέπτης»)

Στην έναρξη της παράστασης, βρίσκεται στο έδαφος ένας χάρτης διαστάσεων 6Χ6, ένας χάρτης του πλανήτη μας. Οι θεατές ακούν για περίπου 10 λεπτά ηχητικό υλικό το οποίο σχετίζεται με γεγονότα διεθνή της τελευταίας 10ετίας που εκφράζουν την επανα – χαρτογράφηση που συμβαίνει στο πλανήτη – με πολέμους, μεταναστεύσεις, μαζικές μετακομίσεις κόσμου από τις πόλεις στην επαρχία λόγω κρίσης, αύξησης αστέγων αλλά και περιβαλλοντολογικών φαινομένων όπου μεταβάλλεται η χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη. Όσο ακούει αυτό το ηχητικό σύνολο ειδήσεων με αυτή την θεματική, ο θεατής μπορεί να πάρει μελάνι που βρίσκεται στο πλάι του Χάρτη και με το μελάνι αυτό να γεμίσει με ότι ίχνη θέλει τον χάρτη.

Στη συνέχεια χορευτές… και θεατές βρίσκονται στη σκηνή, πάνω στον χάρτη και χορεύουν / συνομιλούν, σε σχέση με τα ίχνη που έχουν αφήσει οι θεατές.

SOYUZ DANCE COMPANY

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010.
СоюЗ (Σογιούζ): η λέξη είναι Ρωσική και μεταφράζεται ως «Ένωση».

Επιλέξαμε τον ονομασία αυτή για την ομάδα, για να υπογραμμίσουμε την διάθεσή μας ως διαφορετικοί άνθρωποι να ενωνόμαστε, με πρόθεση την άρθρωση μιας κοινής γλώσσας, για κάτι που αφορά όλους μας μαζί και τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Μανιφέστο

Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση. Να δημιουργούμε με την επίγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας, γιατί θέλουμε να την αλλάξουμε.

Η ομάδα μέσα από τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.

Ταυτότητα παράστασης:
Χορογράφος: Όλγα Σπυράκη
Σκηνογραφία: Δημήτρης Νασσιάκος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Χορεύουν:
Κατερίνα Μπέλλα
Λουτσιάνα Παπαδάκη
Στέλλα Σπύρου
Κώστας Τσιούκας

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Xώρος Παραστάσεων: Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες // Τουρναβίτου 7, Ψυρρή // Τ.: 210 32 55 444
Ημέρα & ώρα παράστασης: : Τρίτη 19 Ιουλίου στο πλαίσιο του Reborn in Athens στις 21:15

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr

Υποβολή σχολίου