Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘NORDOST’ στις 06 & 07/05 (Οι νικητές)

Το συγκλονιστικό έργο-ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ, ‘NORDOST‘, παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά, στο Θέατρο Άβατον, από τις 6 Μαΐου και για 8 παραστάσεις.  Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 6 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 06/05 [πρεμιέρα] ή το Σάββατο 07/05 [επίσημη πρεμιέρα], απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αζακα Κωνσταντίνα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΗΣ
Σταυρούλα Συμεωνίδου

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΤΖΟΡΑΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΤΙΩΡΑ

divider
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μόσχα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2002. Στη διάρκεια του μιούζικαλ NORDOST στο Θέατρο Ντούμπροβκα, 42 Τσετσένοι αυτονομιστές εισβάλλουν στο θέατρο, απαιτώντας πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Τσετσενία.

57 ώρες ομηρίας, 850 όμηροι, 170 νεκροί. Τρεις γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, μια Τσετσένα «μαύρη χήρα», μια Ρωσίδα όμηρος και μια Λετονή γιατρός, παρουσιάζουν σε παρόντα χρόνο, η κάθε μια από τη δικιά της σκοπιά, το ιστορικό της τραγωδίας.

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος

14 χρόνια μετά, βιώνουμε την εποχή όπου η τρομοκρατία έχει γίνει σημείο των καιρών. Ίδιον της πολιτισμένης Δύσης. Καθημερινός εφιάλτης όλων. Όλα μπορούν να συμβούν, όλα συμβαίνουν και μαρτυρούν τις αιτίες τους. Το 2002, η κάθε μία από τις δύο πλευρές της ρωσο-τσετσενικής σύγκρουσης, τής έδινε διαφορετικό όνομα: «απελευθερωτικός αγώνας» vs «αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Το 2016, γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μίας ατέρμονης βίας: ο πόλεμος στη Συρία, το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη, οι επιθέσεις τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Ακούγοντας τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, είναι σαν να τις ακούς σήμερα: χωρίς να τίθεται ερώτημα υπαιτιότητας, οι διάλογοί τους συναρπάζουν με την ανθρωπιά τους και συγκινούν με την αφοπλιστική ειλικρίνειά τους. Η μία ιστορία φωτίζει την άλλη, και το παζλ συμπληρώνεται με το αιματηρό τέλος. Και εκεί, οι τρεις παράλληλες ζωές θα διασταυρωθούν. Με κοινή αποκορύφωση: εξίσου αιματηρή και επώδυνη.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο Τόρστεν Μπουχστάινερ
Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική Στάμος Σέμσης
Σκηνικά-Κοστούμια Νάντια Δαλκυριάδου
Φωτισμοί Γιώργος Ψυχράμης
Φωτογραφία Νίκος Καρανικόλας
Βοηθός σκηνοθέτη Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γκίκα, Νάντια Δαλκυριάδου, Λίνα Εξάρχου

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Παρασκευή 06/05 – Σάββατο 07/05, 21:30

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-3412689

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr

Υποβολή σχολίου