Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘LEBENSRAUM’ του Α. Στρίντμπεργκ στις 10/04 (Οι νικητές)

Το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη ανέβηκε -σε παγκόσμια πρώτη- στο Theater Aufbau Kreuzberg (Βερολίνο), το Σάββατο 5 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, με πρωταγωνιστές τους Κωστή Καλλιβρετάκη και Κωνσταντίνο Γεράκη. Tην Κυριακή (10 Απριλίου) 2 τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, λαμβάνοντας απο μια διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε την φόρμα και σας ειδοποιούμε αυθημερόν στο email που δηλώσατε.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΦΡΕΣΚΑΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΟΥΤΑΚΗ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δύο άντρες συναντιούνται πάνω στη σκηνή του (γεμάτου με θεατές) θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Ωστόσο το Πείραμα μοιάζει με απλή στατιστική καταγραφή: ο Χειριστής κάνει διάφορες εγκυκλοπαιδικού τύπου ερωτήσεις γύρω από τη ναζιστική θεωρία του Lebensraum, του Ζωτικού Χώρου, και στη συνέχεια του δίνει μια υδρόγειο σφαίρα και τον καλεί να βρει διάφορες πρωτεύουσες χωρών του κόσμου. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία – μα όταν το Πειραματόζωο αγγίζει την Κουάλα Λουμπούρ, ένας πυροβολισμός σκοτώνει έναν θεατή του θεάτρου.

Πόσο μπορεί να αντέξει το Πειραματόζωο μια τέτοια πιθανότητα; Πόση διαπραγμάτευση με την ηθική του είναι επιτρεπτή;

Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση βλέποντας το κεφάλι του διπλανού τους να συντρίβεται από μια σφαίρα;

Λίγα Λόγια για το έργο

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ερωτήματα,βασιλεύει αυτός που δεν αναζητά πια απαντήσεις.Είτε γιατί τις έχει ήδη βρει, αυτό που ονομάζουμε άποψη, είτε γιατί δεν τις χρειάζεται πια, αυτό που ονομάζουμε γνώση.Και οι υπόλοιποι; Προσπαθούν να αντεπεξέλθουν αναζητώντας το νόημα, τη σημασία, το καλό και νομίζοντας ότι αυτή είναι η γεύση της ελευθερίας.

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μέσα από τα θεατρικά του έργα ξύνει τις πληγές των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών, χρησιμοποιώντας όλες τις φόρμες γραφής, από την ποίηση μέχρι το παραμύθι. Το έργο “Lebensraum” είναι το πρώτο του έργο που ανεβαίνει στη Γερμανία. Η ομάδα, κάτω από την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος Έλενας Σωκράτους, αποτελείται από ανθρώπους των οποίων η καλλιτεχνική προσπάθεια σφυρηλατήθηκε και σφυρηλατείται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Προσπαθούν με τη δουλειά τους να συνεισφέρουν στον Γερμανο- ελληνικό διάλογο.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Οι άνθρωποι γεννιούνται καλοί. Μέχρι να βρεθεί κάποιος να απειλήσει τον ζωτικό τους χώρο. Τότε αγριεύουν. Ειδικά όταν είναι σκοτάδι. Οι άνθρωποι φοβούνται το σκοτάδι. Είναι δοκιμασμένο. Νιώθουν όμως ασφάλεια, όταν εμπιστεύονται τον ζωτικό τους χώρο σε κάποιον “ειδικό”. Σε κάποιον που τους έπεισε. Ακόμα και με μια σαχλαμάρα. Και όταν έχουν πειστεί, μπορούν να γίνουν κακοί. Πολύ κακοί. Εσύ;

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους
Σκηνικά: Βασιλική Χριστοπούλου
Δραματουργική Ανάλυση: Γεράσιμος Μπέκας
Μουσική: Πάνος Βούλγαρης
Sound design: Daisy Chain
Βίντεο / Φωτογραφίες: Παναγιώτης Πασχαλίδης
Graphic design: Πέτρος Ζάβρακας
Μετάφραση στα γερμανικά: Mirja Lahidjanian und Maria Thomas
Επιστημονικός Συνεργάτης: Ευτυχία Παπαγιάννη
Συντονισμός: Χριστίνα Καμπέρη
Ερμηνεύουν: Κωστής Καλλιβρετάκης, Κωνσταντίνος Γεράκης

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=W0LweXodn50

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ημέρα: Κυριακή 10/04/2016
Ώρα έναρξης: 18.00
Χώρος: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες / Τουρναβίτου 7, Ψυρρή / Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις.: 2103255444

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr