Kερδίστε 10 (5+5) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ’11+1 Νύχτες =12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία’ στις 26 & 27/02 (Οι νικητές)

Η παράσταση ‘11+1 Νύχτες =12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία‘ παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Ράια Μουζενίδου, στον Πολυχώρο Τεχνών ΔΙΠΥΛΟΝ. 10 τυχεροί φίλοι μας θα δουν αυτήν την παράσταση, λαμβάνοντας από μία διπλή πρόσκληση για την Παρασκευή 26/02 ή το Σάββατο 27/02. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, την ημέρα της παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!



ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/02

Κικη Χριστοπουλου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΡΙΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/02

Ελευθερια Βλαχου
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΠΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΛΑΣ
Νικολέτα Ρεφενε
Βασιλης Κακαλης

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“11+1 Νυχτες = 12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία”

Το γνωστό έργο του Σαίξπηρ γέννησε την επιθυμία στο θέατρο Δίπυλον και στη σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου να το δουλέψουν ως μουσική κωμωδία.

Ο ίδιος ο Σαίξπηρ έχει βάλει τόσο στίχο σ’ αυτό το έργο σα να έστελνε μια πρόσκληση προς οποιονδήποτε θαρραλέο να τολμήσει να το συνοδεύσει με μουσική!

Έτσι, η γνωστή σκηνοθέτιδα και η ομάδα της έφτιαξαν την παράσταση “11+1 Nύχτες =12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική κωμωδία”, πράγμα που όπως λένε “θα άρεσε πολύ στον Σαίξπηρ!

Το έργο καταπιάνεται με την αγάπη, τον ναρκισσισμό, τον έρωτα του ανέφικτου, τη ματαιοδοξία, το ανδρικό πρότυπο, το γυναικείο, τη γενναιότητα, την εξυπνάδα, την πονηριά και, και, και… όπως κάνει συνήθως ο Σαίξπηρ που δεν μπορεί να μας γράψει μιαν απλή φάρσα, ξεδιπλώνει το χαρισματικό συγγραφικό του ταλέντο δημιουργώντας την ιστορία της Βιόλας, που ναυάγησε στην Ιλλυρία και χάνει τον δίδυμο αδερφό της. Νομίζοντας ότι πνίγηκε, ντύνεται με τα ρούχα του για να βρει δουλειά, ως άνδρας, στο παλάτι του Δούκα Ορσίνο τον οποίο ερωτεύεται αλλά εκείνος είναι ήδη ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου, άλλωστε πενθεί τον αδελφό της, μέχρι που γνωρίζει την Βιόλα μεταμφιεσμένη σε άνδρα και την ερωτεύεται.

Ο δίδυμος αδερφός της Βιόλας όμως, δεν πνίγηκε και εμφανίζεται αναπάντεχα. Η Ολίβια που τον περνάει για την μεταμφιεσμένη Βιόλα, τον παντρεύεται κι όλα ταχτοποιούνται. Η Βιόλα αποκαλύπτει πως είναι κορίτσι και παντρεύεται τον Ορσίνο… έτσι τα πάντα τέλεια στη χώρα της Ιλλυρίας… όχι ο Σαίξπηρ είναι ακατάλληλος για απλές φάρσες… κάτι τον βασανίζει βρε παιδί μου… Και εκεί τα βρήκαμε! Είμαστε κι εμείς ακατάλληλοι για κανονικές παραστάσεις, γι’ αυτό: μια ορχήστρα παίζει Σαίξπηρ! Όχι μια οποιαδήποτε ορχήστρα βεβαίως, αφού όλα τα μέλη της είναι μουσικοί – ηθοποιοί που χορεύουν και τραγουδάνε. Αν νομίζετε ότι είναι ένα έργο πρόζας διανθισμένο με πολλά τραγούδια θα βγείτε γελασμένοι διότι σ’ αυτή την παράσταση ρυθμιστής είναι η ορχήστρα!

Κι έτσι αποκτήσαμε το : “11+1Νύχτες =12η Νύχτα … Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία”.

Όπου ο έρωτας σε μια νύχτα τρελού καρναβαλιού μεταμορφώνεται και γίνεται ότι ο καθένας επιθυμεί…αγόρι ή κορίτσι, φίλος ή εχθρός, άγγελος ή διάβολος, γέλιο ή δάκρυ……σίγουρα πάντως Μουσική!

Αυτή την παράσταση διαλέξαμε να παρουσιάσουμε τη σαιζόν 2015/16 στο θέατρο Δίπυλον που ξανανοίγει τις πύλες του στη χαρά της δημιουργίας και βιάζεται να τη μοιραστεί με το κοινό, προχωρώντας μάλιστα σε μια κίνηση έκπληξη, δημιουργώντας διάφορα «δρώμενα» με τραγούδια της παράστασης και «περπατάει» τις «11 + 1 Νύχτες =12η Νύχτα…» στους δρόμους της πολύπαθης Αθήνας.

Η Ράια Μουζενίδου, πιστή στην αγάπη της για τον Σαίξπηρ, τολμά αυτό τον χειμώνα να φέρει τη Δωδέκατη Νύχτα προ του πενταγράμμου και να δώσει ένα ξέφρενα μουσικό ρυθμό σε ένα έργο κλασικής και αδιαπραγμάτευτης αξίας.

Την μουσική υπογράφει ο ταλαντούχος συνθέτης -πιανίστας και μαέστρος Χρίστος Θεοδώρου (στο βιογραφικό του θα βρούμε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και όλες τις επιτυχίες της γνωστής μας ¨Σπείρα-Σπείρα¨).

Γκάζια στον Σαίξπηρ λοιπόν, το θέατρο είναι ο χώρος που παραδίδουμε τη φαντασία μας στο ανέφικτο για να χαμογελάσουμε με τη ζωή…

Η παράσταση ¨11+1 Νύχτες =12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία” στο ερώτημα ¨να ζει κανείς ή να μη ζει;¨ απαντάει ζήστε, ερωτευτείτε κι ελάτε να τραγουδήσουμε και να γελάσουμε με την ανθρώπινη περιπέτεια…

Την Πρωταγωνίστρια Ορχήστρα αποτελούν :

XAPA AΣHMINA
NIKH ΓPANA
NIKOΣ ΠAPAΣKEYOΠOYΛOΣ
ΣΠYPOΣ ΠETOYΣHΣ
ΓIΩPΓOΣ ΣTEΦANIΔHΣ
NIKOΛAIA TPIANTAΦYΛΛOY
Απόδοση: Ράια Μουζενίδου

Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Χορογραφίες: Μαίρη Φώφη Ανέστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κάκκαλου

Παραγωγή: Θέατρο Δίπυλον Εντός των Τεχνών

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ημέρα / Ώρα:  Παρασκευή 26/02 και Σάββατο 27/02, 21:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Xώρος Παραστάσεων: Θέατρο Δίπυλον Εντός των Τεχνών, Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου, Πλατεία Κουμουνδούρου

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr