Kερδίστε 4 (2+1+1) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Τερεζίν’ στις 08, 09 & 10/01 (Οι νικητές)

Αν θέλετε να απολαύσετε την  παράσταση «Τερεζίν»  στο Θέατρο Αργώ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής (ανάλογα με την ημέρα προτίμησης) και στις κληρώσεις, ίσως είστε ένας απο τους 4 (2+1+1) τυχερούς που θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση. Οι νικητές  θα ειδοποιηθούν στο e-mail που δήλωσαν!

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/01

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ
Παναγιώτα Σταμάτη

 

ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/01

Ζήσης Μπίκος

 

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/01

ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΚΑΝΤΖΟΥ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΕΡΕΖΙΝ
Ένα φαντασμα-τικό καμπαρέ
Η ομάδα θεάτρου «δήλος» σε συμπαραγωγή του θεάτρου ΑΡΓΩ
παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση ΤΕΡΕΖΙΝ.
Η τέχνη μπορεί να νικήσει το θάνατο;

Λίγα λόγια για τo γκέτο της Τερεζίν

Η Τερεζίν ή αλλιώς Theresienstadt χτίστηκε κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα και λειτούργησε αρχικά ως στρατιωτικό οχυρό. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως Εβραϊκό γκέτο. Συγκεκριμένα, η Τερεζίν αποτέλεσε ενδιάμεσο στρατόπεδο για πάνω από 150.000 Εβραίους, πριν επιβιβαστούν στα τρένα θανάτου που οδηγούσαν στο Άουσβιτς και την Τρεμπλίνκα. Μέχρι το τέλος του πολέμου, 35.000 Εβραίοι ανάμεσα τους και δεκάδες χιλιάδες παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ιδιόμορφο αυτό γκέτο. Ιδιόμορφο γιατί δεν αποτέλεσε στρατόπεδο εξόντωσης αλλά προπαγάνδας. Χιλιάδες Εβραίοι καλλιτέχνες βρέθηκαν στην Τερεζίν και αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν έργα προς τιμήν του Γερμανικού κράτους. Ένα εικονικό πολιτιστικό κέντρο, ικανό να πείσει τους επισκέπτες του Ερυθρού Σταυρού και την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ευνοϊκή μεταχείριση της εβραϊκής φυλής.

Λίγα λόγια για το έργο

Τερεζίν. Πόλη – γκέτο για χιλιάδες Εβραίους αλλά και τόπος συνάντησης των μεγαλύτερων Εβραίων καλλιτεχνών. Το γκέτο – βιτρίνα του Ναζιστικού κόμματος, συγκέντρωσε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όλων των ειδών τους καλλιτέχνες. Αντιμέτωποι με τον βέβαιο θάνατο, καλούνται να δημιουργήσουν για μια τελευταία φορά πριν σταλούν στους θαλάμους αερίων. Μια ομάδα καλλιτεχνών ετοιμάζει ένα καμπαρέ για την επίσκεψη του Ερυθρού σταυρού. Το τέλος της παράστασης θα σημάνει και το τέλος της ζωής τους. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει, το έργο του όμως μένει και ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αιωνίως. Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, μια μουσικoχορευτική παράσταση ως απάντηση στην φρικαλεότητα των βασανιστηρίων.

Πρωτότυπο κείμενο της ομάδας θεάτρου «δήλος», εμπνευσμένο από το θεατρικό κείμενο «Ούτε πουλιά πετάνε, ούτε λουλούδια ανθίζουν» της Σοφίας Αδαμίδου.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα θεάτρου «δήλος», δημιουργήθηκε το 2014 από τους απόφοιτους του έτους της σχολής «δήλος», σε συνεργασία με τη σχολή. Στόχος της ομάδας είναι η συνεχής παρουσία στο θεατρικό γίγνεσθαι της πόλης με παραστάσεις σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και όχι μόνο. Πρώτη παράσταση “Τα Μάγια Της Πεταλούδας” του Federico Garcia Lorca σε σκηνοθεσία-χορογραφία Νικολέτας Ξεναρίου και πρωτότυπη μουσική του Χρίστου Θεοδώρου. Η παράσταση ανέβηκε στην εφηβική σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου την χειμερινή σεζόν 2014-2015, ενώ συμμετείχε στο “Bob Festival” και στο φεστιβάλ εταιρικών θιάσων του ΣΕΗ στο θέατρο “Προσκήνιο”. Η ομάδα συνεχίζει την πορεία της με το “Θίασο” του Θ. Αγγελόπουλου σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Χατούπη και φέτος συνεργάζεται με το θέατρο ΑΡΓΩ στη μουσικοθεατρική παράσταση “ΤΕΡΕΖΙΝ” σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Χατούπη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – Δήμητρα Χατούπη
ΚΙΝΗΣΗ – Νικολέτα Ξεναρίου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Χρίστος Θεοδώρου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ – Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ – Νίκος Τουλιάτος
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ – Γιάννης Δαμίγος
ΣΚΗΝΙΚΑ – Αντώνης Χαλκιάς
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – Μάριος Ράμμος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – Βασίλης Καραργύρης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ – Γιώργος Αδαμαντιάδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ – Ομάδα θεάτρου «δήλος» | Θέατρο ΑΡΓΩ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Μιχάλης Αβρατόγλου
ΤRAILER/TEASER – Μιλτιάδης Χρηστίδης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – Art Minds

ΠΑΙΖΟΥΝ – Άννα Χανιώτη, Αστέριος Χασάπης, Γιάννα Σωτηροπούλου, Γιούλη Αθουσάκη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Δήμητρα Δρακοπούλου, Δήμητρα Ζακάκη, Δήμητρα Μάμαλου, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Θωμάς Καζάσης, Ιάκωβος Μηνδρινός, Ιωάννα Σιμάτη, Κωνσταντίνος Παράσης, Κλειώ Χαβγιέ, Κώστας Αλέξης, Λευτέρης Παπακώστας, Μελίνα Μαστραντώνη, Νώντας Μιχαλόπουλος, Πάνος Αποστολόπουλος, Πένυ Χρυσικού, Τρύφωνας Ζάχαρης, Φωτεινή Τσούλη, Χριστίνα Πετρολέκα Στην τρομπέτα ο Γιώργος Βασιλόπουλος.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ/fax 210 5201684-5
Παρασκευή 08/01 & Σάββατο 09/01, στις 9.30μ.μ.
Κυριακή 10/01 στις 20.30 μ.μ

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr