Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Lifeline / Hymn to Gaia’ στις 06/11 (Oι νικήτριες)

Για τη μουσικοχορευτική performance ‘Lifeline / Hymn to Gaia’ την Παρασκευή 06/11, 21:30, στο Χώρο Τέχνης 14η μέρα σας προσφέρουμε 2 διπλές προσκλήσεις! Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί στο e-mail που θα δηλώσει, την προηγούμενη ημέρα της παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!



ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΚΑΜΑΚΗ
Αλεξία Φώτη

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Gaia Art Group
Lifeline / Hymn to Gaia
Από τις 16 Οκτωβρίου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα!
Για περιορισμένες παραστάσεις!

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο.Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.»

Νίκος Καζαντζάκης

Το Gaia Art Group παρουσιάζει για περιορισμένες παραστάσεις την μουσικοχορευτική performance Lifeline/Hymn to Gaia από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή έως και τις 18 Δεκεμβρίου στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα.

Μία performer, μία σοπράνο και δύο μουσικοί επί σκηνής – χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό, το χοροθέατρο, το λυρικό τραγούδι, την όπερα και την σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική – εξιστορούν την γέννηση και την πορεία του ανθρώπου, την αισθησιακή σχέση του με την φύση, τις προεκτάσεις των σκέψεων και ερωτημάτων που τον απασχολούν και γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι του στη ζωή.

Το έργο, εμπνευσμένο από την αρχέγονη μορφή της Γαίας, αποδίδει έναν ύμνο στη Δημιουργία, αποτυπώνοντας βασικές στιγμές της: την Αρχή, την αντίληψη του πεπερασμένου χρόνου, την ανάγκη της κατανόησης και της αποδοχής της ροής των πραγμάτων…

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις συναντούν ευφάνταστες χορογραφίες σύγχρονου χορού ζωντανά επί σκηνής, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στον ήχο και την κίνηση. Η πρώτη εκδοχή της παράστασης των Gaia Art Group παρουσιάστηκε με επιτυχία για πέντε μόλις παραστάσεις στο Beton 7 την περυσινή θεατρική περίοδο εντυπωσιάζοντας με την πρωτότυπη προσέγγιση της σκηνικής πράξης που προτείνει.

Η ταυτότητα της παράστασης
Κιθάρες/didjeridoo/μουσική/σύνθεση/σύλληψη: Γιώργος Ταμπάκης
Χορογραφίες/performance: Ηώ Α.Κ.
Τραγούδι/φωνητικά: Λητώ Μεσσήνη (Α’ διανομή) / Μαριλένα Χρυσοχοϊδη (Β’ διανομή)
Τσέλο: Σταύρος Παργινός

Gaia Art Group

Το Gaia art group είναι ένα καλλιτεχνικό σχήμα που φέρνει κοντά το σύγχρονο χορό, τη μοντέρνα μουσική και τον αυτοσχεδιασμό, ως μέσα έκφρασης συναισθημάτων, νοημάτων και εικόνων. Η θεματολογία επιλέγεται συλλογικά και μέσα από την ζωντανή συνύπαρξη των στοιχείων αυτών προκύπτουν οι συνθήκες συντονισμού κίνησης και ήχου, εκφράζοντας τα νοήματα και τα συναισθήματα που οι καλλιτέχνες θέλουν να επικοινωνήσουν.

Τα μέλη του Gaia Art Group

Γιώργος Ταμπάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τον συνθέτη Κώστα Ηλιάδη και ανώτερα θεωρητικά, jazz κιθάρα, jazz αρμονία, συνθετικές προσεγγίσεις, αυτοσχεδιασμό με τον συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου. Μελέτησε κλασσικό πιάνο και φωνητική με την Κων/να Μάτζιαρη, ενώ πειραματίστηκε με έγχορδα (sitar, sarod) και πνευστά (didjeridoo, tibetanhorn). Είναι επικεφαλής των σχημάτων Gaia art group, Giorgos Tabakis trio, The Multiverse ensemble. Δισκογραφία: Inter Mundos (2015)/GiorgosTabakis trio

Ηώ Αντωνοπούλου Κυριακίδου. Χορογράφος και χορεύτρια κλασσικού, σύγχρονου και νεοκλασσικού χορού. Απόφοιτος της Επαγγελματικης Σχολης Χορού Άννα Πέτροβα και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ρώμης D.A.F. (Dance Arts Faculty). Συμμετοχές σε ομάδες χορού και χορευτικά project με κλασσικό και πρωτότυπο ρεπερτόριο από το 2006 σε Αθήνα, Ρώμη, Νεα Υόρκη και Λονδίνο (σε μαθητικό και επαγγελματικό πλαίσιο). Η συνεργασία της με το GaiaArtGroup ξεκίνησε το 2014.

Λητώ Μεσσήνη. Υψίφωνος. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών και του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συνεργασίες με ΕΛΣ, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Linbury Theatre at ROH. Μόνιμη συνεργάτις των ομάδων λυρικού θεάτρου Ραφή και The Medium Project. Δισκογραφία με τους Opera Chaotique. Συνεργάζεται με το Gaia Art Group από το 2014.

Μαριλένα Χρυσοχοϊδη. Διπλωματούχος λυρικού τραγουδιού (μονωδίας) και απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Παίζει πιάνο και σαντούρι. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Καμεράτα, τον καλλιτεχνικό οργανισμό Cuore Per Arte, την Orchestra Mobile, τη θεατρική ομάδα Sunny-T, το Θέατρο Τέχνης κ.α

Σταύρος Παργινός. Συμμετοχές στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2003-2007): Όπερες Σαμψών και Δαλιδά, Ναμπούκο, Οθέλλος, Παλιάτσοι, La Grande Macabre. Συμμετοχές: Ορχήστρα Μπαλλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2007-2008), Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. – 2008 (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ηλίας Ανδριόπουλος), Ορχήστρα Εναρμόνια (Γιώργος Χατζηνάσιος-2005), Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στο γκαλά όπερας του Jose Carreras / Θέατρο Ηρώδου Αττικού (2009) Έπαιξε ως ηθοποιός και μουσικός στις θεατρικές παραστάσεις: Ορέστης (του Γιάννη Ρίτσου) / Θίασος Επωδός (2009), Η κακομοίρα της Νάπολι / Θέατρο Επί Κολωνώ (2012), Mein Komplex / Θέατρο Άλμα (2013-2014).

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ημέρα / Ώρα:  Παρασκευή 06/11, 21:30
Xώρος Παραστάσεων: Χώρος Τέχνης 14η μέρα, Καλλιρόης 10
Τηλ. Επικοινωνίας / Κρατήσεων: 210 9210077, 6974720599
Facebook: www.facebook.com/GaiaArtGroup.facebook.com/GaiaArtGroup

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
www.e-contest.gr
ediagonismoi.gr