Kερδίστε 6 (3 +3) διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση “Ηοmo Normalis”, το πρότυπο της «ομαλότητας» στις 27 & 28/11 (Oι νικητές)

Εμπνευσμένη από το «Άκου, Ανθρωπάκο!» του Βίλχελμ Ράϊχ, η θεατρική παράσταση “Ηοmo Normalis”, το πρότυπο της «ομαλότητας», συνέχισε φέτος για τρίτη χρονιά (κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 μμ) στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη .Παρουσιάζεται από την Ομάδα «ΕΝ-Α» υπό την αιγίδα της UNESCO και ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015.Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 6 διπλές προσκλήσεις  3 για την Παρασκευή 27/11 και για το Σάββατο 28/11, απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε την προηγούμενη ημέρα στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΑ ΜΠΡΑΖΙΤΙΚΟΥ
Ευα Κικηρα

 

OI NIKHTEΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11

ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΡΑ
Αλεξία Φώτη
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Ηοmo Normalis”, το πρότυπο της «ομαλότητας»
Διασκευή – θεατροποίηση με μουσική επένδυση
Θεατρικό έργο εμπνευσμένο από το «Άκου, Ανθρωπάκο!» του Βίλχελμ Ράϊχ, από τη μετάφραση της Ν. Βαρσάκη (εκδ. Ιάμβλιχος).

Το έργο είναι μια επιτυχημένη διασκευή-θεατροποίηση με μουσική επένδυση του γνωστού κειμένου του Ράιχ και παρουσιάζεται από την ομάδα Ε-ΝΑ υπό την αιγίδα της UNESCO.

Η παράσταση είναι μία διαμαρτυρία ενάντια στα ζοφερά και επικίνδυνα ένστικτα του ανθρώπου των μαζών. Περιγράφει τη ‘συμπεριφορική’ των ανθρώπων και τις θύελλες της συγκινησιακής ζωής ενός παραγωγικού ανθρώπου, θέτοντας καίρια ερωτήματα: Πώς ο σύγχρονος άνθρωπος, ο «homo normalis», μεταχειρίζεται τον εαυτό του, πώς υποφέρει και πώς επαναστατεί; Πώς δοξάζει τους εχθρούς του και γιατί δολοφονεί τους φίλους του; Τι ευθύνη κουβαλά όταν δουλεύει, κάνει έρωτα, μισεί, ή απλώς κουβεντιάζει; Με ποιο τρόπο μετατρέπεται σε φασίστα; Ποιος μετατρέπει τα ξύπνια υγιή παιδιά σε ανάπηρους, ρομπότ και ψυχικά ηλίθιους; Γιατί το κράτος υπερτερεί της δικαιοσύνης, το ψέμα της αλήθειας, ο πόλεμος της ζωής;

Από το Σημείωμα Σκηνοθέτη
… Αναρωτηθήκαμε. Μπορεί ένας συγγραφέας πεζών όπως ο Βίλχελμ Ράιχ να δραματοποιηθεί, και ειδικά το γνωστό έργο του «Άκου Ανθρωπάκο» να παρουσιαστεί ως θεατρικό έργο? Αυτό το περιώνυμο κείμενο στην πραγματικότητα είναι μια ομιλία του Ράιχ που περιέχει τις ψυχαναλυτικές και εν μέρει φιλοσοφικές απόψεις του, για την συμπεριφορική των ανθρώπων και τις καταιγίδες της συγκινησιακής ζωής ενός παραγωγικού ανθρώπου. Αφού η ομιλία, απευθυνόμενη στους άλλους απαγγέλλεται και καθίσταται τόσο πιο θελκτική όσο πιο καλλιεπώς και παραστατικά εκφέρεται, τότε κάθε κείμενο με την κατάλληλη εργασία και έμπνευση μπορεί να γίνει θεατρικό δρώμενο.

Ταυτότητα της παράστασης
Παραγωγή: Ομάδα ΕΝ-Α (υπό την αιγίδα της UNESCO)
Σύλληψη – σκηνοθεσία – διδασκαλία: Ελπίδα Αμίτση
Μουσική:
Μουσική εισαγωγής (πρωτότυπη σύνθεση): Δημήτρης Παριανός
Μουσικά αποσπάσματα από τα έργα “Χορογραφικές Εικόνες” και “In Memoriam”.
Μουσική επιμέλεια (έργα κλασσικών συνθετών): Ελπίδα Αμίτση
Εκτέλεση μουσικών έργων (κλασική κιθάρα): Βασίλης Παπαβασιλείου
Κοστούμια: Ελπίδα Αμίτση
Μάσκες: Ομάδα ΕΝ-Α
Φωτισμός: Αθηνά Εντέχνου
Παίζουν: Ελπίδα Αμίτση, Αμαλία Αυγουστάκη, Μαρία Τσάμη

Φωτογραφία-βιντεοσκόπηση-σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Ελεφάντης
Ηχοληψία: Ανανίας Ποταμίτης
Επιμέλεια trailer : Σπύρος Πάτρας
Φροντιστής: Στέλιος Μανιαδάκης

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
Αυλητών 10, Ψυρρή, ΑΘΗΝΑ, τηλ. Κρατήσεων: 6987-154.814
Παρασκευή 27/11, 21:00
Σάββατο 28/11, 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr

 

1 thoughts on “Kερδίστε 6 (3 +3) διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση “Ηοmo Normalis”, το πρότυπο της «ομαλότητας» στις 27 & 28/11 (Oι νικητές)

Τα σχόλια είναι κλειστά.