Kερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για τη μουσική βραδιά ‘Σκοτεινός Έρωτας’ στις 14/11 (Οι νικητές)

Για την όμορφη μουσική βραδιά με τον τίτλο ‘Σκοτεινός Έρωτας’ στη ‘Galerie Δημιουργών‘, 3 τυχεροί φίλοι μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν από μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, την προηγούμενη ημέρα της παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΟΤΤΕΡΟΥ
Βίκυ Γιαννακάκου
Κωστής Γωγιος

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο συνθέτης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών του:
ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
A M O R  O S C U R O
Σε ποίηση Federico Garcia Lorca
Ερµηνεία:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ο συνθέτης Δηµήτρης Μαραµής παρουσιάζει τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φ. Γκ. Λόρκα και απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά µε ερµηνευτή τον εξαιρετικό Γιάννη Φίλια.

Ο Σκοτεινός Έρωτας έχει θεωρηθεί από έγκυρους µουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραµή στο είδος του, καθώς η µελωδικότητα των τραγουδιών µένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. Η πρώτη του έκδοση από τη Μικρή Άρκτο µε ερµηνευτή το Μίνω Θεοχάρη έχει απαριθµήσει εφτά επανεκδόσεις από το 2004. Ο οµώνυµος δίσκος σε ερµηνεία Μάριου Φραγκούλη ταξίδεψε από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη και από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη, ενώ παραµένει σταθερά στο ρεπερτόριο του διεθνούς crossover τενόρου. Κοµµάτι του Σκοτεινού Έρωτα έχει ερµηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, αλλά και πολλοί άλλοι νέοι ερµηνευτές.

Η δηµιουργία του κύκλου «Σκοτεινός Έρωτας» ξεκίνησε µε αφορµή τα «Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα», το κύκνειο άσµα του ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, και την απόδοσή τους στα ελληνικά από τον ποιητή Σωτήρη Τριβιζά. Πρώτα µελοποιήθηκε το σονέτο «Γλυκό Παράπονο», ένα σπαραχτικό ερωτικό ποίηµα, κι έπειτα ο κύκλος συµπληρώθηκε µε άλλα, κυρίως νεανικά ποιήµατα του µεγάλου λυρικού ποιητή. Κοινή θεµατική των ποιηµάτων αυτών είναι η µυστικιστική και ενίοτε τραγική πλευρά του οικουµενικού αισθήµατος που λέγεται έρωτας. Ο συνθέτης εδώ ήρθε αντιµέτωπος µε ποιήµατα «απίστευτης ωραιότητας», όπως τα χαρακτήριζε ο Πάµπλο Νερούδα. Στα ποιήµατα αυτά ο έρωτας έχει αποδοθεί µε τόσο αιθέριους και ταυτοχρόνως τόσο γήινους τόνους, ώστε ποτέ άλλοτε στη νεότερη ποίηση δεν έσµιξαν τόσο ταιριαστά το πάθος µε την απώλεια, η ευτυχία µε το πένθος, η σάρκα µε τον ουρανό. Πρόκειται, καθώς είπαν, για ένα θαύµα πάθους, ενθουσιασµού, ευτυχίας, βασάνων, για ένα φλογερό µνηµείο υψωµένο στον έρωτα, που η πρώτη ύλη του είναι η σάρκα, η ψυχή του ποιητή τη σταυρική στιγµή του αφανισµού του.

“Για µια πρωτότυπη µελοποίηση, πιστεύω πως δεν αρκεί να γίνεται µια στεγνή µουσική ανάγνωση του ποιήµατος, αλλά χρειάζεται το τραγούδι να φέρει και την προσωπική σφραγίδα του συνθέτη. Θεωρώ µάλιστα ενδιαφέρον να γίνονται εκ µέρους του και ορισµένες ανατροπές σε σχέση µε την αναµενόµενη µουσικότητα του ποιήµατος, ώστε η «έκπληξη» που προκύπτει να διερµηνεύει πιο έντονα το συναίσθηµα. Στο «Σκοτεινό Έρωτα», απέδωσα την ποίηση µε λυρισµό, µελωδικότητα, απλότητα, χωρίς φλυαρίες στην ενορχήστρωση και µε µια διάθεση το µουσικό µου ύφος να µην ανήκει σε κάποια συγκεκριµένη εποχή ή µόδα.” Δ. Μαραµής.

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ
Ώρα Προσέλευσης : 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimioyrgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
www.e-contest.gr
ediagonismoi.gr