Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Ασκητική’ στις 18/10 (Οι νικητές)

Μετά την επιτυχία του αφιερώματος “Κραυγές Γυναικών” (11 γυναικείοι μονόλογοι) που εγκαινίασαν τη νέα θεατρική περίοδο, ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production παρουσιάζει στο θέατρο “Τζένη Καρέζη” την “Ασκητική” του Νίκου Καζαντζάκη με το Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου. Για τη δυνατότητα να έχετε μία διπλή πρόσκληση, συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, την προηγούμενη ημέρα της παράστασης.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ”
Από 16 Οκτωβρίου 2015

Α Σ Κ Η Τ I K H του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

με τον Νικήτα Τσακίρογλου & την Κατερίνα Διδασκάλου.

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, συνεχίζει για 5η χρονιά την πορεία της, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!

Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Η τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της “ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ” μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, όταν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει την φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, τότε θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και να βρει την λύτρωση.

Μας αποκαλύπτει πόσο θαυμάσιο είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και εχθρικές συνθήκες. Μόνο έτσι θα νικήσεις και θα υψωθείς στην ανθρώπινη φύση σου.

«Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη έχει σημειώσει ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τις πολιτικές ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Ο χρόνος καταξίωσε το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα κλασσικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων δίνει ερεθίσματα στους θεατές να διεισδύσουν στην ίδια την ουσία του κειμένου. Μέσα από ένα φιλοσοφικό έργο όπως η «Ασκητική», εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Πάνος Αγγελόπουλος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν : Νικήτας Τσακίρογλου – Κατερίνα Διδασκάλου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος Mαρία Παπαφωτίου.
Oμάδα χορού από το «Θέατρο της Ημέρας»
Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου
Σύμβουλος κίνησης: Έρση Πίττα
Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Κολιοβέτας
Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων : Μαρία Καλίτση
Video: Νίκος Μυλωνάς
Με την υποστήριξη των εκδόσεων “ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ”

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ημέρα / Ώρα:  Κυριακή 18/10, 20:15
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 3, ΑΘΗΝΑ

Tηλ. 2103636144 – 2103625520

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
www.e-contest.gr
ediagonismoi.gr