Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε’ την 01 & 02/06 (Oι νικητές)

Αν θέλετε να απολαύσετε την παράσταση ‘Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε‘ από την ομάδα Νessuno Theater Company στο Studio Μαυρομιχάλη τη Δευτέρα 01/06 ή την Τρίτη 02/06, συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού -ανάλογα με την ημέρα που προτιμάτε- και μπαίνετε στην κλήρωση για μία διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, μετά τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

NIKHTEΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 01/06

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΠΑ
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΟΥΒΕΛΑ
Θεόδωρος Προπατορίδης

ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 02/06

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΟΥΒΑΛΕΤΕΛΛΗ

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε
William Shakespeare

από την ομάδα Νessuno Theater Company
από 18.05.2015 έως και 02.06.2015

Η νέα θεατρική ομάδα Nessuno Theater Company παρουσιάζει από τις 18 Μαΐου στο Studiο Μαυρομιχάλη τη «Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του William Shakespeare σε μετάφραση Νίκου Χατζοπουλου και σκηνοθεσία Δήμητρας Δερμιτζάκη.

Αντλώντας έμπνευση από κινησιολογικά στοιχεία πτηνών, η ομάδα επιχειρεί μια διασκευή βασισμένη στα «σμήνη» των ανθρώπων που κατοικούν τα αστικά περιβάλλοντα σήμερα. Πώς αντιδρούν αυτά τα ανθρώπινα σμήνη στον έρωτα; Πόσο γρήγορα μεταδίδεται το μικρόβιο του έρωτα και τι μορφές παίρνει τελικά;

Ένα έργο για τον έρωτα, τη μεταμφίεση, τις πτήσεις και τις πτώσεις, μιας ηλεκτρισμένης νύχτας, σε μια ανύπαρκτη πόλη, του εικοστού πρώτου αιώνα. Μια απόπειρα να δούμε από κοντά, την καθημερινή, μάταιη συχνά, προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει. Πολλές φορές, όχι για να κάνει τελικά μια βόλτα εναέρια, αλλά για να βρίσκεται στην ψευδαίσθηση πως κι αυτός δείχνει να προσπαθεί τελικά, και μάλλον αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Ή μήπως δεν είναι; Μια αφορμή για να παίξουμε με την προσωπική ευθύνη που φέρει ο έρωτας, κυρίως ο έρωτας.

Περίληψη έργου

Η Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε, αφηγείται την ιστορία της νεαρής Βιόλα, που φθάνει στις ακτές της Ιλλυρίας, μετά από ένα ναυάγιο, και με την πίστη πως ο δίδυμος αδερφός της Σεμπάστιαν, έχει πνιγεί. Αποφασίζει να μπει στην υπηρεσία του τοπικού άρχοντα Ορσίνο, μεταμφιεσμένη σε αγόρι. Ο μελαγχολικός δούκας Ορσίνο είναι ερωτευμένος με την πενθούσα κόμισσα Ολίβια, η οποία με τη σειρά της ερωτεύεται τη Βιόλα, πιστεύοντας ότι είναι αγόρι. Στην Ιλλυρία , όμως, εμφανίζεται κάποια στιγμή και ο Σεμπάστιαν ακολουθούμενος από τον γενναίο πλοίαρχο Αντόνιο, που του έχει σώσει τη ζωή. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε έναν ζωηρό, χαριτωμένο αλλά και ενίοτε σκληρό περίγυρο, αποτελούμενο από τον πνευματώδη γελωτοποιό Φέστε, τον μόνιμα μεθυσμένο συγγενή της Ολίβια, σερ –Τόμπυ, την ραδιούργα ακόλουθο της Μαρία,τον αφελή υποψήφιο γαμπρό σερ Άντριου και τον δυσάρεστα φιλόδοξο επιστάτη της Ολίβια, Μαλβόλιο, τότε έχουμε μια πικρή κωμωδία για τον έρωτα και τα μέσα που μεταχειρίζεται, που έχουν ως στόχο πότε την ευτυχία και πότε την απελπισία.

Ομάδα

Η ομάδα Nessuno συστάθηκε, με στόχο την κατασκευή και παρουσίαση παραστάσεων, που έχουν κυρίως ως θέμα τους το φανταστικό. Το φανταστικό, όπως το συναντάμε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής απτής ζωής μας, ή όπως το βιώνουμε σε έναν εσωτερικό φαντασιακό κόσμο. Ο κάθε ένας στον δικό του.

Επιπλέον παρουσιάσεις:
Η «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ της ομάδας Nessuno επιλέχτηκε να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών «Inport Festival» που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο, 13 Ιουνίου στην κεντρική σκηνή του θεάτρου, στις 22:00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Διασκευή / σκηνική σύλληψη / σκηνοθεσία: Δήμητρα Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνοθέτη /επιμέλεια κίνησης: Βιβή Μπουτάτη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μακιγιάζ: Άννα Μπαλτζή
Φωτιστικός σχεδιασμός: Άννα Σμπώκου
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Ρουμελιώτης
Γραφιστική επιμέλεια: Μαρία Μυλωνά
Φωτογραφίες-βίντεο: Ολίβια Τφαρντόφσκα
Eπικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά:
Γιώργος Αβραμίδης, Κέλλυ Αλεξοπούλου, Δήμητρα Δερμιτζάκη, Γιάννης Δημητράκης, Φώτης Λαζάρου, Κωνσταντίνα Σίδερη, Έλλη Ταμπάκη.

Teaser παράστασης: https://youtu.be/uYx703SRQL4

To blog μας στο tumblr: http://nessunotheater.tumblr.com/
Η σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/NessunoTheaterCompany
Ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/NessunoCo

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Δευτέρα 01/06 & Τρίτη 02/06, 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα (Νεάπολη Εξαρχείων) / Τηλέφωνο: 210 6453330

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
http://www.e-contest.gr/
http://paiksekerdise.gr