Κερδίστε 3 (1+1+1) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘ΦΩΝΑΖΩ στον ουρανό με όλη μου την καρδιά’ στις 30, 31/01 & 01/02 (Οι νικητές)

Τελευταίες παραστάσεις για την εξαιρετική δουλειά της Εσθέρ Αντρέ Γκονζάλες και της ομάδας της! Η παράσταση «ΦΩΝΑΖΩ στον ουρανό με όλη μου την καρδιά» της Χιμένα Εσκαλάντε είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες και για να έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε στο Θέατρο «Προσωρινός» την Παρασκευή 30/01, το Σάββατο 31/01 και Κυριακή 01/02, συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού ανάλογα με την ημέρα που θέλετε (μπορείτε να συμπληρώσετε και τις τρεις φόρμες, αν δεν έχετε ιδιαίτερη προτίμηση ημέρας) και μπαίνετε στην κλήρωση για μία διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, μετά τις 16:00 της προηγούμενης ημέρας.

divider

NIKHTΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/01

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01

ΕΛΕΝΗ ΔΡΙΒΙΛΑ

NIKHTPIA ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 01/02

Εύη Ρόππα

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ιστορίες δύο γυναικών, σε διαφορετικές εκδοχές και χρόνους, παρόν, μέλλον, παρελθόν. Δώδεκα αυτοτελή επεισόδια. Δώδεκα διαφορετικές σχέσεις, εξουσίας, πάθους, διαστροφής και εκδίκησης. Δύο ηθοποιοί υποδύονται διαφορετικούς ρόλους -μάνα, κόρη, αδερφή, μητριά, προγονή, πεθερά, νύφη, φίλη, ερωμένη, σύζυγος, ερωτευμένη, γιαγιά, εγγονή- μέχρι να φτάσουν στην ορφανή και από εκεί στον εαυτό τους, για να αντιμετωπίσουν το τέρας. Αυτό που έχουν μέσα τους.

Μετάφραση από τα Ισπανικά : Χρήστος Κωνσταντέλλος
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Εsther André Gonzalez
Σκηνικά – Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Αυγουστίδου
Ερμηνεύουν: Γιούλη Αθουσάκη & Βίκυ Κυριακοπούλου

***

Χιμένα Εσκαλάντε

Η Χιμένα Εσκαλάντε είναι μία από τους σπουδαιότερους σύχρονους θεατρικούς συγγραφείς του Μεξικού. Τα έργα της δημιουργούν ή αναδημιουργούν κλασσικά κείμενα ή μύθους όπως, η Φαίδρα, η Ηλέκτρα, η Ανδρομάχη, η Σαλώμη, η Ιουδήθ, η Λίλιθ. Επίσης διηγούνται ή προβάλουν βιογραφίες συγγραφέων και τη διαδικασία της δημιουργίας, όπως του Σαίξπηρ, του Τέννεσι Ουίλιαμς, της Κολέτ, του Ευριπίδη, της Σορ Χουάνα Ινές ντε λα Κρούς. Αυτά τα έργα έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στη Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή, Χιλή, στον Καναδά. Δουλεύει με τον θίασο του Nouveau Théâtre du 8, Lyon στη Γαλλία όπου τέσσερα έργα της με θέμα τους μύθους, καί κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολύπτυχο Εσκαλάντε», παρουσιάζονται σε ένα κύκλο περιοδειών στη Γαλλία κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 & 2014. Την έχουν προσκαλέσει πολλές φορές στοPen Voices Festival της Νέας Υόρκης, και τα βιβλία και τα έργα της παρουσιάστηκαν στο Hot INK, Salon du Livre-Paris, Miami International Book Faire, FIL-Guadalajara, Los Ángeles Lé Ala, The Banff Center και ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις, της έχει αποδοθεί η διάκριση του Rockefeller Foundation. Γράφει επίσης για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, για εγκαταστασεις και εκθέσεις μουσείων – και δημοσιογραφεί. Είναι μέλος του Εθνικού συστήματος δημιουργών, στο Μεξικό. Το έργο «ΦΩΝΑΖΩ με όλη μου την καρδιά στον ουρανό», ανεβαίνει ταυτόχρονα στην Πόλη του Μεξικού, στη Λυών, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα, από διαφορετικούς θιάσους. Ο θεατρολόγος Patrice Pavis μιλώντας για το έργο της Χιμένα Εσκαλάντε, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η δραματουργία της Χιμένα Εσκαλάντε εγγράφεται στο μεταμοντέρνο σαν αυτές του Koltès, του Minyana, του Pinter, ή του Berkoff».

***

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Το ΦΩΝΑΖΩ στον ουρανό με όλη μου την καρδιά της Μεξικάνας Χιμένα Εσκαλάντε, μεταφράζεται και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είναι ένα θεατρικό έργο αποτελούμενο από δώδεκα διαφορετικές σχέσεις, εξουσίας, πάθους, διαστροφής και εκδίκησης ανάμεσα σε γυναίκες.

Ρίχνει μιά έξυπνη και κωμική ματιά πάνω στο βάθος και τη πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Εκθέτει τη δυσκολία των σχέσεων ανάμεσα στο «εγώ» και στο «άλλο», και το πώς οι αλυσίδες του πόνου σέρνονται από τη μια σχέση στην άλλη, από μια ζωή σε μια άλλη.

Το έργο περιγράφει ζωές που μεταμορφώνονται σε κόλαση. Δείχνει πώς ξεκινά αυτός ο μηχανισμός σκλαβιάς -είτε αυτό ονομάζεται Κάρμα, μετεμψύχωση, οργή ή επιθυμία για εκδίκηση-. H δυναμική του είναι αυτόματη και αναπόφευκτη; Οι αιτίες του είναι άγνωστες και ασυνείδητες; Οι ρίζες όλου αυτού του πόνου, άρνησης και παρεξήγησης ανάμεσα στα πρόσωπα του έργου, είναι αποτέλεσμα των ελλείψεων τους ή των απαιτήσεων τους;

Πόσους ρόλους από αυτούς έχουμε υποδυθεί; Μπορεί να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος, πόνος- εκδίκηση-πόνος; Υπάρχει πιθανότητα γιατρειάς; Υπάρχει δυνατότητα να μην ενοχοποιούμε τον άλλο για τους δικούς μας πόνους; Υπάρχει δυνατότητα να ψάξουμε τις απαντήσεις μέσα μας; Αυτό το έργο είναι σαν να κοιτάζεσαι σε καθρέφτη. Ο καθένας μας είναι ότι βλέπει στους άλλους.Αν εμείς είμαστε οι αρχιτέκτονες της δικής μας αποτυχίας, ίσως να μη χρειάζονται τόσες ζωές για να είμαστε και να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε.

Esther André Gonzalez

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Παρασκευή 30/01, 21:00, Σάββατο 31/01, 21:00 & Κυριακή 01/02, 20:00
Θέατρο Προσωρινός, Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι, τηλ. 6955107068

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
http://www.nethall.gr
http://www.e-contest.gr/
http://www.mydiagonismoi.gr/
http://paiksekerdise.gr