5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ανοιχτή Πρόβα Καβάφης”, Kυριακή 17/11, 19:00-Οι νικητές

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΒΑ.ΚΑΒΑΦΗΣ 9

Συνεχίζουμε τους διαγωνισμούς μας πάλι με θέατρο και συγκεκριμένα με 5 διπλές προσκλήσεις για την Kυριακή 17/11 για την  παράσταση “Ανοιχτή Πρόβα Καβάφης”. Oι νικητές θα ειδοποιηθούν μετά την ανακοίνωση τους και με σχετικό email.

Οι νικητές είναι:

ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

SKROW THEATER: Αρχελάου 5, Παγκράτι, Στάση Metro Ευαγγελισμός
Kυριακή 17/11, 19:00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση είναι ένας διαρκής αυτοσχεδιασμός. Είναι συνθέσεις ήχων και λέξεων που γεννώνται από την άνευ όρων παράδοση των ερμηνευτών στον Καβαφικό λόγο. Εστιάζει στη διανόηση του ποιητή, στη διαχρονικότητα και το μεγαλείο της ποίησής του. Θέλει ο λόγος του να καρφωθεί και να ριζώσει στις ψυχές των θεατών-ακροατών στην πληρέστερή του διάσταση. Επιχειρεί να γίνει αγωγός επικοινωνίας με την ιδιαίτερη και εξαιρετικά ωφέλιμη για την κατανόηση της ύπαρξης μας, σκέψη του ποιητή.

Ταυτόχρονα προσπαθεί να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα που αναδύει το έργο του. Την υγρασία, την ομίχλη και το φως. Το βάσανο, την ελπίδα και την καρτερικότητα. Το βάθος της σκέψης και την αρχαία καταγωγή του λόγου του. Τονίζεται ακόμα το χιούμορ και η ειρωνία που είναι διάχυτη στο έργο του, με την ανάδειξη κειμένων που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Δίδονται ακόμη βιογραφικά στοιχεία του ποιητή ενταγμένα στη δράση και φωτίζονται πτυχές της προσωπικότητάς του που βοηθούν στην πληρέστερη κατανόηση του Καβαφικού τοπίου.

Όλα αυτά δραματοποιούνται με σκοπό να δοθεί μια σύγχρονη, τωρινή και απολύτως αντιληπτή στο κοινό, ακόμη και νεαρό, απόδοση της ιδιαίτερης γλώσσας του ποιητή. Η λιτότητα, τόσο στα εκφραστικά μέσα των ερμηνευτών, όσο και στο σκηνικό χώρο, είναι χαρακτηριστικό της σκηνοθετικής προσέγγισης. Σκοπός είναι να πρωταγωνιστήσει ο λόγος του ποιητή. Οι ερμηνευτές χρησιμοποιούνται ως μέσον προώθησης και επικοινωνίας του λόγου του. Η χρήση των σκηνοθετικών εργαλείων γίνεται με οικονομία και μέτρο. Αντίθετα η «βουτιά» στα λόγια και τις μελωδίες γίνεται με ειλικρίνεια, πάθος και κατάθεση ψυχής. Έτσι η παράσταση αλληλεπιδρά στους ερμηνευτές και δημιουργεί ένα συνεχές απρόβλεπτο, με στόχο πάντα τη βαθύτερη επικοινωνία με την ποίηση του Καβάφη, αλλά και την μετάδοση της με τον πληρέστερο, αντιληπτότερο και ουσιαστικότερο τρόπο.

Η καλλιτεχνική και πολιτιστική εταιρεία «PARAPLUIΕ ΟUVERT» (ανοιχτή ομπρέλα), έχει σκοπό να δημιουργεί και να προωθεί δράσεις, θεάματα, δρώμενα, παραστάσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και κάθε λογής δραστηριότητες, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ώστε να αποτελέσει έναν ανοιχτό τόπο διαλόγου, αλληλεγγύης, επικοινωνίας, εξέλιξης και στήριξης της σκέψης και του πνεύματος. Έναν πυρήνα προώθησης των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα. Να γίνει μία ομπρέλα προστασίας αρχών, αξιών και ιδεών. Στοχεύοντας στην ουσία των πραγμάτων, επιθυμεί να συμβάλλει ώστε να διαφυλαχθεί για την επόμενη γενιά μια πνευματική-ιδεολογική βάση. Κίνητρο στη σημερινή πληγωμένη κοινωνία της κρίσης, αλλά και την αυριανή, να παλέψει για το τώρα και το αύριο. Επιθυμεί να μεταδώσει την αξία της αναζήτησης, της έρευνας και της ελευθερίας. Έρχεται ν` αντιπροβάλλει το φως στα διαρκή σκοτάδια. Φιλοδοξεί να επανασυστήσει στην κοινωνία την «ευτυχία» ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και να κάνει σαφές με τη δράση της ότι αυτή επιτυγχάνεται μόνο «εν κοινότητα», ότι είναι δηλαδή συλλογική υπόθεση. Θέλει ακόμη να υπερασπιστεί τη βαλλόμενη ελληνική γλώσσα. Με την εμπειρία, τη γνώση, το ήθος και το πάθος των ανθρώπων που την αποτελούν, των μελών της, ελπίζει πως θα βρει πολλούς συνοδοιπόρους στο όραμά της και θα αποτελέσει έναν σταθερό τόπο ψυχικής και πνευματικής ανάτασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Άννα Βυθούλκα – Ορφέας Ζαφειρόπουλος
Μουσική: Λευτέρης Γιαννάκος
Ερμηνεύουν: Άννα Βυθούλκα, Λευτέρης Γιαννάκος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος
Video Art: Νίκος Αδαμάκης

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
http://paredoraki.gr
http://www.diagonismoidwra.gr
http://www.ediagonismoi.gr/