Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η απόθέωση της τρέλας» – Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

«Η Αποθέωση της τρέλας» είναι η αυτοβιογραφική νουβέλα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ-πρωτότυπος τίτλος:Leplaidoyerd’unfou- γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο στα γαλλικά εξαιτίας του προκλητικού της περιεχομένου. Το μονόλογο αναλαμβάνει να ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση ο Γιώργος Παπαπαύλου σε σκηνοθεσία-διασκευή Κωνσταντίνου Χατζή και μετάφραση Αντώνη Γαλέου.
4 τυχεροι (με τους συνοδούς τους φυσικά), θα την παρακολουθήσουν, Παρασκευή 29 Μαρτίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν στο email που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γιώργος Ψωμιάδης
Χριστίνα Σπινάσα
Ευγενια Τσουμακη
Ορέστης Γκιούμης

 

divider

Στο έργο εκφράζονται πολλά από τα ιδεώδη θέματα του Στρίντμπεργκ: αγάπη ως αγώνας για εξουσία και κυριαρχία, το σεξ ως μια σκληρή μάχη τυφλής επιθυμίας και μίσους, ο γάμος ως πόλεμος και οι γυναίκες ως «παναγίες» που στην πραγματικότητα είναι αρπαχτικά με αιχμηρά νύχια. Ο ήρωας του έργου ο Άξελ, ένας νεαρός τότε βιβλιοθηκάριος και συγγραφέας μας διηγείται τις περιπέτειες του πρώτου, σκανδαλώδη και ταραχώδη γάμου του, την επιτυχία του ως συγγραφέας που άλλαξε τη λογοτεχνική πραγματικότητα της εποχής και χαρακτηρίστηκε ως πρωτοπόρος και εισηγητής του νατουραλισμού με εξπρεσιονιστικές πινελιές και τέλος τη διάλυση αυτού του γάμου.

Ένα μανιφέστο για την απόλυτη εξουσία του έρωτα, άλλοτε ως άγιος άλλοτε ως δαίμονας, για τις πνευματικές και ψυχικές ταραχές που οδηγούν σε μια οδυνηρή αυτογνωσία. Ένα μανιφέστο για την απεικόνιση της εσωτερικής ουσίας των ανθρωπίνων σχέσεων. Πρόκειται για την πιο εξπρεσιονιστική «ανάγνωση» του Στρίντμπεργκ για τις ανυπόληπτες διαμάχες ανδρών και γυναικών.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία/Διασκευή: Κωνσταντίνος Χατζής
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Σκηνική εγκατάσταση: Λία Ασβεστά
Φωτογραφίες: KarolJarek
Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στις 20:00
Θέατρο ΑΛΜΑ
Αγιου Κωνσταντινου & Ακομινατου 15 – 17,Μεταξουργείο
Τηλ.: 2114036322

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr