Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για το αφιέρωμα Cinematics – BATTLESHIP POTEMKIN @ KET – Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο παρουσίασης με τις δικές τους εκδοχές σε ομιλούσες ταινίες του Alfred Hitchcock, οι Silent Move συνοδεύουν μουσικά το αριστούργημα του Sergei Eisenstein, Θωρηκτό Ποτέμκιν, με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. 2 τυχεροί θα παρακολουθήσουν αυτό το κινηματογραφικό – μουσικό “πάντρεμα”  λαμβάνοντας από μια διπλή πρόσκληση για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

OI NIKHTEΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ
ΓΡΗΓOΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

divider

Το Θωρηκτό Ποτέμκιν θεωρείται από πολλούς ίσως η σημαντικότερη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, για την οπτική του περιεκτικότητα, τη χρήση του μοντάζ, τη δύναμη των πλάνων, με αποκορύφωμα την περιβόητη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού. Με όχημα τον αυτοσχεδιασμό και τον προσωπικό τους ήχο, οι Silent Move είναι σε συνεχή διάλογο με την ταινία, άλλοτε ακολουθώντας τον καταιγιστικό ρυθμό της κι άλλοτε δημιουργώντας στατικές ηχητικές καταστάσεις.

Silent Move

Οι Silent Move δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2009 και μια από τις πρώτες ταινίες που επένδυσαν μουσικά ήταν το Nosferatu του F. Murnau. Στη συνέχεια, και μετά από πολλαπλές live παρουσιάσεις του Nosferatu, διοργάνωσαν στο σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ το διήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά (Silent Move, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μοσχούτης και Γιώργος Κατσάνος) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτού παρουσίασαν τη δουλειά τους πάνω στην ταινία The passion of Joan of Arc του C. Dreyer. Μετά τη συμμετοχή τους στο In Mute Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Οκτώβριος 2013), όπου παρουσίασαν την ανάγνωσή τους στην ταινία του Jean Epstein The fall of the house of Usher, αλλά και την σύμπραξή τους με τη γιαπωνέζα φωτογράφο Haruna Kawanishi στο πλαίσιο του Athens Photo Festival (Πειραματικός χώρος Ανάμεσα ), οι Silent Move κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD στο ανεξάρτητο label TRIPLE BATH με τίτλο Silent move – in seven parts. Έχουν συμμετάσχει στα φεστιβάλ πειραματικής μουσικής Deteriorate sound festivalAvant-garde guitar festival και Soundtrope Festival.

Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποίησαν σειρά εμφανίσεων στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζοντας ένα project εστιασμένο στη μουσική συνοδεία ταινιών του Alfred Hitchcock. Στο πλαίσιο αυτού του project συνόδευσαν τις ταινίες The birdsPsycho και Vertigo.

Βίντεο:

https://vimeo.com/92783763

Θωρηκτό Ποτέμκιν (Battleship Potemkin), 1925, του Sergei Eisenstein

Διάρκεια: 75 λεπτά

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 | 21:00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Email: info@polychorosket.gr
http://polychorosket.gr/
https://www.facebook.com/kentron.el

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr