Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την performance “Three Red Roses” στις 06/10 (Οι νικητές)

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων  φιλοξενεί τη σόλο περφόρμανς σωματικού θεάτρου “Τhree Red Roses” της Δέσποινας Καπετανάκη για τρεις μόνο παραστάσεις  2 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της την Παρασκευή 06/10λαμβάνοντας μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

Μαριλενα Καμπιωτη
Μιλενα Αλκα

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PERFORMANCE

Three Red Roses της Δέσποινας Καπετανάκη
● Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

✓ Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017
για 3 παραστάσεις | 21:00

Η Δέσποινα Καπετανάκη παρουσιάζει τη σόλο περφόρμανς σωματικού θεάτρου Τhree Red Roses για τρεις μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το Three Red Roses είναι μια υπαρξιακή δυστοπία εμπνευσμένη από το σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας. Εφορμώμενη από σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις του σύγχρονου πολιτισμού, η παράσταση διαπραγματεύεται το θέμα της πάλης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Ακολουθώντας μια μη γραμμική αφήγηση, το έργο απεικονίζει ένα οπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο – από τη φυλετική ζωή έως την τεχνητή νοημοσύνη και την εικονική πραγματικότητα – το οποίο τελικά καταλήγει σε μια παραβολή για τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Επηρεασμένη από σημαντικούς εκπροσώπους του σωματικού θεάτρου (Μέγιερχολτ, Αρτώ, Γκροτόφσκι, Μπάρμπα) η Δέσποινα Καπετανάκη οραματίζεται ένα θέατρο, το οποίο μπορεί να αναπτύξει μία παγκόσμια και χωρίς σύνορα γλώσσα, ακριβώς όπως η μουσική, η ζωγραφική ή ο χορός. Γι’ αυτό το σκοπό εργάζεται ερευνητικά προκειμένου να διαμορφώσει μια νέα – όχι απαραίτητα λεκτική – σκηνική γλώσσα, η οποία δε θα απευθύνεται μόνο στο διανοητικό, αλλά σε όλες τις αισθήσεις. Η δουλειά της είναι συνισταμένη δύο ισχυρά οπτικών μορφών τέχνης: του σωματικού θεάτρου και της τέχνης της επιτέλεσης (περφόρμανς). Ο συνδυασμός των δύο συναντάται σπάνια επί σκηνής, μπορεί όμως να παράξει μοναδικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη, δυναμική σκηνική πραγματικότητα.

Εφαλτήρια της έρευνας είναι τέσσερα βασικά στοιχεία: ο χρόνος, ο χώρος, το σώμα του περφόρμερ και η σχέση μεταξύ περφόρμερ και θεατή. Μέσω σωματικών και φωνητικών αυτοσχεδιασμών διαμορφώνεται μια αλληλουχία δράσεων, η οποία εξερευνάται περαιτέρω με διάφορες δυναμικές και ρυθμούς καταλήγοντας σε μία δομή. Δεν υπάρχουν ρόλοι ούτε θεατρικό κείμενο. Δεν υπάρχει πλοκή με την κλασσική έννοια, αντίθετα αυτή αναδύεται μέσα από το σύνολο και τη δυναμική της αλληλουχίας και είναι ανοιχτή σε ποικίλες ερμηνείες.

Για να ερευνηθεί η επίδραση της παρουσίας του κοινού στην εξέλιξη της περφόρμανς, η κλασική σκηνή απομακρύνεται και o σκηνικός χώρος διευρύνεται: αναζητούνται καινούριες δυνατότητες διάταξης του κοινού, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια άμεση επικοινωνία με τον θεατή.

Λίγα λόγια για τη Δέσποινα Καπετανάκη

Η Δέσποινα Καπετανάκη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στο σωματικό θέατρο στο Δουβλίνο, καθώς και στη Δανία στο θέατρο Οντίν του Εουτζένιο Μπάρμπα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως σόλο περφόρμερ. Τα έργα που παρουσιάζει είναι εξ ολοκλήρου δικές της δημιουργίες. Στις δουλειές της δε σκηνοθετεί κάποιο θεατρικό κείμενο, αλλά χτίζει σταδιακά το σώμα της παράστασης ερευνητικά, μέσω σωματικών και φωνητικών αυτοσχεδιασμών.

Περισσότερες πληροφορίες:
despinakapetanaki.weebly.com
facebook.com/kdespina

Σκηνοθεσία/κείμενο/ερμηνεία: Δέσποινα Καπετανάκη | οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Πανταζοπούλου | σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Δημητριάδης | φωτογραφίες: Θωμάς Αγρογιάννης

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο English Theatre Berlin | International Performing Arts Center, τον Ιανουάριο του 2017.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Παρασκευή 06/10 | 21:00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Ώρες τηλεφωνικών κρατήσεων: 11:00-14:00 και 18:00-21:00
Email: info@polychorosket.gr
http://polychorosket.gr/
https://www.facebook.com/kentron.el

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr