Kερδίστε 4 (2+2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ” στις 25 & 26/03 (Οι νικητές)

Το αριστούργημα του Σοφοκλή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ αναπαριστά η Ομάδα ΚΗΠΟΣ – Λ.Α.Θ.Ε. [Λαϊκό Απλό Θέατρο Ενέργειας] στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια. 4 τυχεροί θα παρακολουθήσουν την παράσταση, λαμβάνοντας τις αντίστοιχες διπλές προσκλήσεις , το διήμερο 25-26 Μαρτίου, συμπληρώνοντας μόνο τη φόρμα συμμετοχής, που θα επιλέξουν!Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εφη Σπαγκακου
Θεόδωρος Προπατορίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αναστασια Περιφανου
Βασιλικη Λαζαρου

divider

Το έργο,παρουσιάζεται σαν μια σύγχρονη «παραλογιά», σαν ένα λαϊκό ορατόριο με βυζαντινά, δημοτικά, αλλά και μοντέρνα ακούσματα, σε ελεύθερη μετάφραση-μετάπλαση του Κώστα Μεσάρη, με τον ίδιο στον ρόλο του Οιδίποδα και την Κάτια Σπερελάκη στο ρόλο της Ιοκάστης.

Η παράσταση –που στοχεύει στην αναβίωση του μύθου του Οιδίποδα μέσα από την παράδοση- σκηνοθετείται λιτά και απέριττα, σαν το θέατρο σκιών. Στον Πρόλογο, τα μέλη του πρωταγωνιστή Χορού -από τον οποίο βγαίνουν όλοι οι ήρωες- χορεύουν γύρω από τον εαυτό τους, «οιδιποδίσκοι» που αναγορεύουν τον Οιδίποδα ως σωτήρα τους, για να αποδειχθεί στο τέλος ολετήρας τους.

«Η παράστασή μας θα μπορούσε να έχει υπότιτλο ‘‘Ω, φως, που στα μάτια μου δεν φτάνεις’’, σημειώνει ο Κώστας Μεσάρης που την διδάσκει. «…Έργο σύγχρονο, με ζωντανή μουσική, μπορεί να εκληφθεί και σαν ένα λαϊκό ορατόριο που συνδέει τον Ναό με την Εκκλησία του Δήμου και το καφενείο. Η παράσταση ξεκινά με βυζαντινά και λαϊκά ακούσματα για να καταλήξει σε μοντέρνα, ενώ το έργο μπορεί να εκληφθεί και ως ένα συναρπαστικό, ερωτικό σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ.»

Σκηνοθεσία: Κώστας Μεσάρης
Κίνηση: Αλέξανδρος Ζαχαρέας
Σκηνικά-Κοστούμια: Νεφέλη Ηλιοπούλου
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας
Βοηθός σκηνοθέτης: Σήφης Μάινας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Οιδίποδας: Κώστας Μεσάρης
Ιοκάστη: Κάτια Σπερελάκη
Κρέων: Γιάννης Ρωμανός
Τειρεσίας: Αλέξανδρος Ζαχαρέας
Άγγελος: Αλέξης Μαρτζούκος
Βοσκός: Βίλλυ Σκούρα
Κορυφαία Χορού: Σεβίλη Λυμπέρη
Εξάγγελος: ο Τάκης Βαμβακίδης
Ούτι: Τάσος Σερεμέτης
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 μμ
Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο, 210-8673.655

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr