Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για τη μουσική βραδιά «Το Ρεμπέτικο του Έρωτα» @ Galerie Δημιουργών στις 11/02 (Οι νικητές)

Οι γυναίκες που μαλάκωσαν τις αδάμαστες ρεμπέτικες καρδιές, που έβαλαν γλυκόλογα στα χείλη των σκληροτράχηλων ρεμπετών του Πειραιά και της Σμύρνης, έχουν την τιμητική τους, λίγες μέρες πριν την γιορτή των ερωτευμένων!
Μια ιδιαίτερη και σκερτσόζικη μουσική βραδιά, για να περάσετε αγκαλιά με το ταίρι σας, και να διαπιστώσετε πόσο ερωτικό μπορεί να γίνει το ρεμπέτικο τραγούδι!Δύο τυχεροί θα λάβουν από μία διπλή πρόσκληση – δηλώσεις συμμετοχής στην φόρμα.Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ 

divider

Πάθος, καημοί, ζήλιες, νάζια, πειράγματα, χιούμορ, και όμορφα λόγια που αναστάτωσαν, ενέπνευσαν και αποτυπώθηκαν αιώνια με στιχάκια και με υπέροχες μελωδίες από τους λαϊκούς μας τροβαδούρους, αποδεικνύουν ότι κανένας δεν ξεφεύγει από τα δίχτυα του έρωτα!

Οι διεθνώς διακεκριμένες και πολλαπλά βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, στην Galerie Δημιουργών στην Κηφισιά, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 21:00. Με την γνωστή λαϊκή ορχήστρα τους θα μας χαρίσουν ακόμα ένα από τα ξεχωριστά τους αφιερώματα, αυτή τη φορά με θέμα το ρεμπέτικο, και πιο συγκεκριμένα, «Το Ρεμπέτικο του Έρωτα»! Μια μοναδική παράσταση που παρουσιάζει την ευαίσθητη πλευρά των γνωστών ρεμπετών συνθετών, όπως του Μάρκου Βαμβακάρη (που έχει γράψει τα πιο βαθιά συναισθηματικά ρεμπέτικα τραγούδια), του Βασίλη Τσιτσάνη, του Πάνου Τούντα, του Γιάννη Παπαιωάννου, Βαγγέλη Παπάζογλου, Δημήτρη Σέμση, και πολλών άλλων αξέχαστων δημιουργών.

Το μπουζούκι σε πρώτο πλάνο, με τις πενιές του Γιώργου Ξενοκώστα, ενός από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες/σολίστ του μπουζουκιού σήμερα, με τους εξαιρετικούς ερμηνευτές της νέας γενιάς Βασίλη Αρχιτεκτονίδη και Νίκο Βαρβαρέσο, αλλά και με την φιλική συμμετοχή του ρεμπέτη Γιώργου Ράπτη και του θαυμάσιου Σωτήρη Ψυλλάκη, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε πολύ όμορφες σύγχρονες εκτελέσεις, χωρίς όμως να λείπει το κλασσικό παραδοσιακό στυλ του ρεμπέτικου που όλοι αγαπάμε.

Άλλωστε οι βραβευμένες συνθέτριες Αρετή&Ιωάννα Σπανομάρκου, οι οποίες έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς, φροντίζουν να προσφέρουν πάντοτε σπουδαίες εκτελέσεις στα live της Ορχήστρας τους, «Ορχήστρας Σπανομάρκου», υπερτονίζοντας τα ελληνικά χρώματα και τις μουσικές της χώρας μας, στηρίζουν την μουσική μας παράδοση, δίνοντας παράλληλα το προσωπικό τους σύγχρονο ύφος, χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των κομματιών, χωρίς άτοπες προσμίξεις, σεβόμενες την αρχική έμπνευση των δημιουργών των τραγουδιών .

Όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις τους, λατρεύουν το ρεμπέτικο, και μάλιστα έχουν γράψει και οι ίδιες ρεμπέτικες συνθέσεις, που όχι μόνο έχουν αγαπηθεί από την νεολαία, αλλά και που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σύνθεσης, τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και μέσα σε αυτό το πρόγραμμα.

Μάλιστα, με έναυσμα την βράβευση τους με 3 χρυσά μετάλλια και την τιμητική αναγόρευσή τους ως «Best Of Show» πριν από λίγες ημέρες, στα Global Music Awards 2016 στην Καλιφόρνια, για το νέο 2-πλό album τους «ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ», η επιτροπή του θεσμού (που μαζί με τα Grammy,και τα Billboard αποτελούν το τρίπτυχο των κορυφαίων μουσικών βραβείων στον κόσμο), εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση, τιμώντας τις ίδιες αλλά και την Ελληνική μουσική εν γένει, που αρχίζει να διακρίνεται και πάλι μέσα από το έργο τους μετά από τόσα πολλά χρόνια:

«Ελληνικό album διαμαρτυρίας λαμβάνει κορυφαίες διακρίσεις – οι Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου (Ελλάδα), έλαβαν την κορυφαία διάκριση για το νέο τους album διαμαρτυρίας, «Ελλάς πολιτική κρατουμένη». Αυτές οι δύο αδελφές μουσικοί προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την παθιασμένη φλόγα της ελληνικής ψυχής με τις συνθέσεις και τους στίχους τους σε μια εποχή εθνικής δυσκολίας. Γράφουν το δικό τους υλικό, το οποίο εκτελείται από πολλούς λαμπρούς και γνωστούς ερμηνευτές. Η μουσική τους ανήκει στο παραδοσιακό ελληνικό δημοφιλές είδος, αλλά το στιχουργικό περιεχόμενο έχει ένα πιο σύγχρονο στυλ, σύμφωνο με την σημερινή υποβόσκουσα αστική κουλτούρα. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί την ελληνική λαϊκή μουσική τους, ως Ρεμπέτικο, ως τα Ελληνικά Blues. Αυτή είναι μια υπεραπλούστευση, βέβαια, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα αναλογία: η κατάληξη είναι ότι το δικό τους Ρεμπέτικο, τους χαρίζει μια θέση στον ελληνικό πολιτισμό, που είναι το ισοδύναμο των Blues στην Αμερικανική κουλτούρα. Αυτό το νέο πολιτικό – κοινωνικό, 2πλό άλμπουμ, περιλαμβάνει 13 τραγούδια και εννέα αφηγήσεις ..».

Η Galerie Δημιουργών, που στηρίζει τους νέους δημιουργούς, αγκαλιάζει το ρεμπέτικο, μέσα από την φρέσκια ματιά των αδελφών Σπανομάρκου, και σας προσκαλεί σε μια όμορφη βραδιά.

«ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»
ΟΡΧΗΣΤΡΑ Α&Ι ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ

Ερμηνεύουν οι :
Βασίλης Αρχιτεκτονίδης, Νίκος Βαρβαρέσος
Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Ράπτης

Μπουζούκι/σολίστ: Γιώργος Ξενοκώστας
Κρουστά: Νάνσυ Αγγελάκη
Πιάνο: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης
Κιθάρα: Νίκος Βαρβαρέσος

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ώρα Προσέλευσης : 20:45
Ώρα έναρξης: 21:00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr