Κερδίστε 4 (2+2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ανύπαρκτοι Φίλοι” στις 16 & 17/01 (Οι νικητές)

Οι Aνύπαρκτοι φίλοι είναι παντού και πάντα! Γι’ αυτό και συνεχίζουν για 2η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη! 4 τυχεροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση την Δευτέρα 16/01 ή την Τρίτη 17/01, συμπληρώνοντας μόνο τα στοιχεία τους στην φόρμα συμμετοχής. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν την προηγούμενη μέρα στο email που θα μας δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/01

Σοφία Σινάνη
Αννα Κουλουλια

 

ΤΡΙΤΗ 17/01

ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η καινούρια «φίλη» της παρέας, Μαρία Γεωργιάδου, φοράει το προσωπείο των υψηλών καρατίων της και πασχίζει να απολαύσει τη ρουτίνα μιας ψεύτικης καθημερινότητας, η οποία περιλαμβάνει από έναν αόρατο σύντροφο μέχρι μία φαινομενικά ευτυχισμένη φίλη αποφασισμένη να μην εκπέσει σε μια ζωή δίχως ψηλοτάκουνα.

Ο χρόνος έχει πάρει στο πέρασμά του κάθε αίσθηση αυθορμητισμού και αγνών συναισθημάτων από όλους τους ήρωες της διπλανής πόρτας, αντικαθιστώντας τα με φοβίες, ψυχαναγκασμούς και γλοιώδη προσωπεία.

Σ’ αυτό το έργο, ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Alan Ayckbourn, βγάζει την γλώσσα στη σοβαροφάνεια, την μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Και το κάνει πολύ καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Υπόθεση
Η Μαρία κι ο Μάνος ανοίγουν την πόρτα της βίλας τους (του κήπου τους για την ακρίβεια) στους ανύπαρκτους φίλους τους και μαζί μ’ αυτούς και στους θεατές αφήνοντας τους να κρυφοκοιτάξουν τις φαινομενικά άριστες σχέσεις τους και τις «ευτυχισμένες» ζωές τους. Οι χαρακτήρες ασφυκτιούν ήδη όταν καταφθάνει ο επίτιμος καλεσμένος τους. Αυτός ο «υπαρκτός» φίλος, αν και πρόσφατα χήρος, έρχεται να αναταράξει με απρόσμενο τρόπο τις ζωές τους, θέλοντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι μια ανεπαρκή ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.

Δυο λόγια για τον συγγραφέα Alan Ayckbourn
Ο Sir Alan Ayckbourn, CBE (γεννημένος 12 Απριλίου, 1939) είναι Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, εξαιρετικά παραγωγικός. Έχει γράψει περισσότερα από εβδομήντα θεατρικά έργα και για 37 χρόνια ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Stephen Joseph Theatre του Σκάρμπορω. Τα έργα του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων επτά Evening Standard Theatre Awards, ενώ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες και έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή και την τηλεόραση, σε όλο τον κόσμο. Δέκα από τα έργα του, έχουν ανέβει στο Broadway, προσελκύοντας δύο υποψηφιότητες και ένα βραβείο Tony.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Alan Ayckbourn
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού
Στίχοι/Τραγούδι: Λίνα Ζηνά
Video art: Χρήστος Πυθαράς
Φωτογραφία/Promo video: Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Πρίφτης
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν
Μαρία Γεωργιάδου
Δημήτρης Μάριζας
Ειρήνη Παπαδημάτου
Μανώλης Ιωνάς
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Δευτέρα 16 & Τρίτη 17/01 στις 21.30
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός)

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr