Kερδίστε 6 (3+3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο’ στις 7 & 8/07 (Οι νικητές)

 «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» -συμβαίνουν αυτά καμία φορά- στο θέατρο Θησείον. Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 6 διπλές προσκλήσεις για την Πέμπτη 7 ή την Παρασκευή 8 Ιουλίου, απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 07/07

ΖΩΗ ΚΟΥΚΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
ΜΕΛΑΧΡΙΝΌΣ ΒΕΛΈΝΤΖΑΣ

 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/07

ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΤΖΟΡΑΚ
ΟΛΓΑ ΑΚΕΨΙΜΑΙΔΟΥ
ΑΝΝΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗ

 

divider
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια». Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα, μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού. Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο, η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης – καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης .

Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα , μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού….

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου, και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο, η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(…) Άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στις λέξεις τους . Που περιμένουν κάτι, κάποιος να τούς συμβεί. Μια φωτιά ,μια ιστορία, ένα κουδούνι , ένα τσάι , ένας άνθρωπος.

Περιμένουν γιατί τούς έχουν πει ότι η μέρα διαδέχεται τη νύχτα. Είναι οι άνθρωποι που κοιτούν αυτούς που βλέπουν μια ταινία. Η δράση βρίσκεται πίσω τους. Ό,τι καταλαβαίνουν είναι από τα μάτια των άλλων. Ανεξήγητα λογικοί. Αποτελούν ένα «παραδείγματος χάριν» για εμάς που καταλαβαίνουμε μόνο με παραδείγματα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επεξεργασία: Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Διδώ Γκόγκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Μαυράκης
Φωτογραφίες : Σέργιος Κεφαλάς
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης
Trailer: Αλέξης Τσιάμογλου [RoughCut]
Oργάνωση παραγωγής: Νίκος Μαυράκης, Ηλιάνα Καλαδάμη
Παραγωγή: ΟΜΑΖ & Μανόλης Σάρδης / PRO4

Πρόσωπα επί σκηνής
Αλίκη Ατσαλάκη, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Στρινόπουλος,
Αλέξης Τσιάμογλου

Μουσικοί επί σκηνής
ΚΙΘΑΡΑ 1: Δημήτρης Λώλης
ΚΙΘΑΡΑ 2: Χρήστος Παπαδόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 70’
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Πέμπτη, 7 και Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 21.15

θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή) Τηλ. 210-3255444

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr