Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Μήδεια’ στις 22/03 (Οι νικήτριες)

Αν θέλετε να απολαύσετε την παράσταση ‘Μήδεια’ στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, την Τρίτη 21/03, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, κι ίσως είστε ένας από τους 5 που θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που δήλωσαν!

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

ΞΕΝΙΑ ΔΡΙΒΑ
ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΟΥ
Aφροδιτη Ποταρη
Όλγα Βασιλικοπούλου
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΤΑΜΠΟΥΚΟΥ

 

divider
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 

DSC012881

«Μήδεια»
του Δημήτρη Ζουγκού

Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού είναι μια σύγχρονη γυναίκα που υπομένει ανείπωτα βασανιστήρια και ταπεινώσεις από την σαδιστική οικογένεια του συζύγου της. Μέχρι που έρχεται στο προσκήνιο η Μήδεια του Ευριπίδη. Στον αρχαίο λόγο της, βρίσκει την παρηγοριά και την προτροπή και πλέον το μητρικό ένστικτο δεν αποτελεί δικαιολογία.

Γιατί μια ακόμη Μήδεια;
Η Μήδεια του Ευριπίδη, γραμμένη το 431 π.Χ, είναι το πιο ερωτικό έργο που δημιουργήθηκε ποτέ. Έκτοτε χιλιάδες συγγραφείς ασχολήθηκαν με την σπουδή του στα πλαίσια της μαθητείας τους και άλλοι σαγηνεμένοι με τον μύθο- όπως ο Σενέκας και ο Μύλλερ- τον ξαναέγραψαν χρησιμοποιώντας ως καμβά την δική τους σύγχρονη πραγματικότητα προκείμενου να καταδείξουν την εξέλιξη της κοινωνίας στα διαχρονικά ερωτήματα που θέτει ο Ευριπίδης. Τον ρόλο της γυναίκας, τον έρωτα, την εκδίκηση, το μίσος, την τιμωρία, την δικαιοσύνη, την οικογένεια, και την πίστη.

Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού έρχεται σε άμεση σύνδεση με την αρχαιότερη. Γραμμένο σε μέτρο τροχαϊκό ακολουθεί πιστά τα βήματα του Ευριπίδη ενώ συγχρόνως γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον αρχαίο κόσμο και τις συνήθειες του με τον παρόντα. Ο λόγος τους είναι κοινός, τα παθήματα και οι συνθήκες όμως, όχι.

Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού υπομένει ανείπωτα βασανιστήρια και ταπεινώσεις. Η αξιοπρέπεια της έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Η σαδιστική οικογένεια που την περιβάλλει την έχει μετατρέψει σε δούλα. Η μάχη στο μυαλό της έχει από καιρό χαθεί και η μοίρα φαίνεται τετελεσμένη.

Το μόνο που την κρατά στην ζωή είναι το μητρικό ένστικτο. Μέχρι τουλάχιστον οι εξελίξεις να φέρουν στην επιφάνεια κάτι πιο πρωτόγονο και θεϊκό. Το μίσος. Μέσα απ’ αυτό η Μήδεια θα αναγεννηθεί ως φοίνικας και θα αρχίσει να υφαίνει τον φονικό ιστό.

Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού δεν σκοτώνει τα παιδιά της.
Η δαιμόνια μηχανή της έχει προδικάσει χειρότερο τέλος.

Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο: Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Διδασκαλία χορογραφίας Φλαμένγκο : Ηλέκτρα Χρυσάνθου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη
Φωτογραφίες: Νικολέτα Γιαννούλη
Video- Trailer: Νικήτας Χάσκας
Αφίσα: Αλέξανδρος Βενιέρης

Ερμηνεύουν: Έλενα Τυρέα (Μήδεια), Μαρία Καραβασίλη (Χορός)

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Facebook page: https://www.facebook.com/medea2016play/info/?tab=page_info
Ιστότοπος: http://www.medea-play.com
Ευχαριστίες:
Κινητήρας στούντιο και Αντιγόνη Γύρα, Taconeo Flamenco + Κρουστά, Σπύρος Βάρελης, Γιώργος Σκιτζάκος, Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς.

Φορέματα παράστασης: JOIN CLOTHES (Ευγενική χορηγία)

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Tρίτη 22/03 στις 19.30
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Σατωβριάνδου 36 (Μετρό Ομόνοια)
Τηλέφωνο : 210-5242211
http://www.aggelonvima.gr

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr