Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση ‘Φουτουρία’ στις 27/12 (Οι νικήτριες)

Ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας για παιδιά από 3 ετών και πάνω στο Θέατρο Αλκμήνη! Πρόκειται για την παιδική παράσταση ‘Φουτουρία‘ από την ομάδα Hippo που ανεβαίνει κάθε Κυριακή. 2 τυχεροί μικροί μας φίλοι θα περάσουν ένα όμορφο κυριακάτικο απόγευμα, λαμβάνοντας από μία διπλή πρόσκληση. Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!



ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Χριστίνα Παλαιολόγου

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παιδική παράσταση «Φουτουρία»
από την ομάδα Hippo
Ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας
για παιδιά από 3 ετών και πάνω
από 11.10.2015

Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει κάθε Κυριακή από τις 11 Οκτωβρίου 2015, στο θεάτρο Αλκμήνη, την πολυταξιδεμένη σ’όλο τον κόσμο, παιδική παράσταση «Φουτουρία», ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου.

Φουτουρία. Έτος 2999. Η Αυριάνα 245 minus αποφασίζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγει έξω να χορέψει στη βροχή. Αυτό όμως είναι απαγορευμένο στη Φουτουρία. Από κει κι έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από φουτουριστικά ρομπότ σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο…

Η Αυριάνα ζώντας σε ένα ουτοπικό μέλλον, όπου όμως η έννοια της ελευθερίας είναι αμφισβητήσιμη και όλα φαίνονται κανονισμένα και φυσιολογικά, τυχαία, ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο…

Μέσα από την υποκριτική τέχνη, την κωμωδία, το χορό και το τραγούδι πλάθεται ένας νοητός κόσμος που εισάγει ομαλά τα παιδιά σ’ ένα ευφάνταστο διαδραστικό περιβάλλον. Θεματική ενότητα είναι η έννοια της ελευθερίας (λόγου, έκφρασης, συναισθημάτων, φαντασίας).

Χρησιμοποιώντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και ηλεκτρονική μουσική, η ομάδα Hippo δημιουργεί μια φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών!

Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος. Τα παιδιά μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά & φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σ’ έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση σε θέματα συλλογικότητας, προσωπικών δικαιωμάτων και ελευθερίας.

Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Η.Π.Α. και Αυστραλία.

Καθημερινές παραστάσεις για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στον χώρο που διαθέτει κάθε σχολείο ή στο θέατρο μετά από συννενόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για διαθέσιμες ημερομηνίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αλέξανδρο Ράπτη ή τον Φώτη Δούσο στο τηλ. 6974040085 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hippotheatregroup@gmail.com.

Ομάδα

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια «avant-garde» αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Έχει ήδη επτά παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της, τρία θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και δύο παραστάσεις για ενήλικες.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία), σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρκούς χώρους και πανεπιστήμια. Επίτευγμα της ομάδας αποτελεί η παρουσίαση παράστασής της στο πανεπιστήμιο του Yale, σε φοιτητές του τμήματος της νεοελληνικής γλώσσας.

Η επίσημη ιστοσελίδα μας: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group
Η σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/pages/HippoTheatreGroup/151102378252493?fref=ts
Ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/hippotheatre

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Ομάδα Hippo (Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος Ράπτης), Νίκος Τσιώτσος
Σκηνοθεσία: Ομάδα Hippo (Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος Ράπτης)
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ομάδα Hippo
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Ομάδα Hippo, Χάρης Πεχλιβανίδης
Μουσική: Ομάδα Ηippo, Πάρης Φράγκος
Φωτογραφίες: Νίκος Αρβανιτίδης
Παίζουν: Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Trailer παράστασης:

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Κυριακή 27/12 στις 17:00
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά
Διάρκεια εκπαιδευτικού δράματος: 20 λεπτά

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
Τηλέφωνο: 210. 34 28 650 (μετά τις 18:30)

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr