Kερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)’ στις 07/12 (Οι νικητές)

Η παράσταση ‘Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)’ για χρονιά στο Θέατρο Χορν ! Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για μία από τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Δευτέρα 7/12, απλά συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και θα σας ειδοποιήσουμε την προηγούμενη ημέρα στο email που δηλώσατε, εφόσον είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΒΑΝΑ ΓΚΟΤΣΗ
ΜΑΝΘΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
BΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΘΑΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΛΙΓΩΝΕΑ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Λόγω των πολιτικών συνθηκών και των κοινωνικών αναταράξεων, η παράσταση ‘Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)’ επιβάλλονταν να αρχίσει λίγο νωρίτερα… Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα πρόσωπα της Βίβλου δίνουν ραντεβού με το φιλοθέαμον κοινό στο Θέατρο Χορν.

Μετά την επιτυχία τους «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», οι συγγραφείς Α.Long, R. Martin, A. Tichenor, συμπύκνωσαν όλη τη Βίβλο (The Bible: The Complete Word of God- abridged) σε μία κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια. Το 2015, χρονιά – ορόσημο για τη χώρα μας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά και για ένα μήνα σε Αθηναϊκό Θέατρο, σημειώνοντας μοναδική επιτυχία.

Μετά τις περυσινές sold-out παραστάσεις, και σε αντάποκριση της έντονης ζήτησης του κοινού αλλά κυρίως λόγω της επιτακτικής ανάγκης για άφθονο γέλιο ύστερα από τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Σωτήρης Δούβρης συναντώνται ξανά επί σκηνής, στο Θέατρο Χορν αυτή τη φορά, και από τις 2 Νοεμβρίου παρουσιάζουν με κέφι και.. επίκαιρη διάθεση τη δική τους εκδοχή για τη Βίβλο.

Οι τρεις βιρτουόζοι Έλληνες ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου θα δοκιμαστούν σε πολλαπλούς, ο καθένας, ρόλους: Η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος κ.ά θυμίζουν στο κοινό τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα αριθμό 666; Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος-Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι ένα: ξεκαρδιστική επιτυχία.

Για το λόγο αυτό, προσοχή: η παράσταση είναι ακατάλληλη για προσφάτως εγχειρισμένους.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Όλη η Βίβλος –κατακλυσμοί, ανθρωποθυσίες, θεϊκές εντολές, θαύματα,- ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του ανυποψίαστου θεατή. Ανυποψίαστου για το αποτέλεσμα: Τρεις καταπληκτικοί ηθοποιοί με τις καλύτερες προθέσεις και τις μεγαλύτερες αντοχές ξεκινούν να διηγηθούν τη διασημότερη Ιστορία παίζοντας όλους τους ρόλους (γυναίκες, άντρες, παιδιά, ζώα, υπερφυσικά όντα), στην πορεία όμως, ‘χάνουν την μπάλα’ και στο… παρατσάκ αποφεύγουν τη Βιβλική καταστροφή. Σκοπός μας ένας: Η ψυχοθεραπεία. Γιατί αν κοιτάξεις και την πιο δραματική ή υπερβολική ιστορία απλώς με μια άλλη ματιά, μπορεί να ξεσπάσεις σε ένα ατέλειωτο, λυτρωτικό γέλιο, εκτονώνοντας όλες τις στενοχώριες που κουβαλάς, με μιας!
(Αθανασία Καραγιαννοπούλου)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: A. Long, R. Martin, A. Tichenor
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη
Σκηνικός Χώρος: ΟΜΑΔΑ «ΒΙΒΛΟΣ»
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Θέατρο Χορν, Αμερικής 10
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Δευτέρα 07/12, 21:00

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr