Κερδίστε 4 (2+2) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Πλούτος” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη στις 12 & 13/12 (Οι νικητές)

Αν θέλετε να είστε ανάμεσα στους τυχερούς που θα παρακoλουθήσουν την παράσταση ‘Πλούτος‘ του Αριστοφάνη το Σάββατο 12/12 ή την Κυριακή 13/12 στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη“, συμπληρώστε τη φόρμα -ανάλογα με τη μέρα που προτιμάτε- και ίσως είστε ένας από τους δύο φίλους που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση! Οι νικητές θα ανακοινωθούν  την προηγούμενη μέρα στο email, που θα δηλώσουν.

NIKHTEΣ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12, 15:00

ΧΑΡΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εμμανουήλ Δρίβας

NIKHTEΣ  ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12, 17:00

ΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΝΙΑ ΜΑΝΙΑΚΑ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

PLOUTOS GENIKI

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝH ΚΑΡΕΖΗ ΑΠΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη
Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια!
Μουσική και τραγούδια
του Δημήτρη Παπαδημητρίου
Με την Φωτεινή Δάρρα

Πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Χρεμύλου, ο Δημήτρης Μενούνος στο ρόλο του Καρίωνα, η Θάλεια Προκοπίου στον ρόλο της Πενίας, ο Δημήτρης Σταμούλης στο ρόλο του Πλούτου και η Νατάσα Κοτσοβού στο ρόλο της γριάς. Μαζί τους ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Λευτέρης Βλάχος.

Παίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί:
Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσιος

Σε μετάφραση και στίχους τραγουδιών του Γιώργη Έξαρχου και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή.

Μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

O πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production θα παρουσιάσει το έργο “ΠΛΟΥΤΟΣ” του Αριστοφάνη σε μια νέα μετάφραση-διασκευή, σε έμμετρο λόγο. Μια κωμωδία με ζωντανή μουσική που διατηρεί την φρεσκάδα του αριστοφανικού λόγου.

Η Φωτεινή Δάρρα παίζει και ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή.

Συνεχίζοντας μια ξεχωριστή πορεία στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή απ’ όπου και ξεκίνησε, με έναν ρόλο έκπληξη στο κλασσικό έργο του Αριστοφάνη, την παιδική μουσική παράσταση που θα κλέψει τις καρδιές των λιλιπούτειων φίλων, και όχι μόνο, φέτος το χειμώνα!

Ένας περιοδεύων θίασoς συναντάει μια ομάδα μουσικών και όλοι μαζί, ηθοποιοί και μουσικοί, γυρίζουν την Ελλάδα παίζοντας τον «ΠΛΟΥΤΟ» του Αριστοφάνη.

Ο “ΠΛΟΥΤΟΣ” είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.

Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις του τότε παραπέμπουν στο σήμερα.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπηρετούν και τονίζουν την διαχρονικότητα και την επικαιρότητα που αναδύονται αβίαστα από το κείμενο.

Κατά την διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.

Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του αρχαιοελληνικού θεάτρου, προσφέροντας τους μια ανεπανάληπτη θεατρική και μουσική εμπειρία.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και διασκέδασης!

Υπόθεση του έργου

Στον «Πλούτο», που μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ, διακωμωδείται η άνιση κατανομή του πλούτου!

Με την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων, κατά την εξέλιξη του έργου, αποτυπώνεται το μωσαϊκό της κοινωνίας στα χρόνια του Αριστοφάνη, που διψάει για πλούτο. Πόσο της μοιάζει η σημερινή δική μας κοινωνία!

Ένας πατέρας, ο Χρεμύλος, πηγαίνει στους Δελφούς να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε ο γιος του να έχει καλύτερη από αυτόν τύχη στη ζωή του.

Ο θεός του απαντάει πως πρέπει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει βγαίνοντας από τον ναό. Αυτός που συναντά όμως, είναι ένας κουρελής και τυφλός, αλλά πρέπει να τον ακολουθήσει χωρίς να ξέρει ούτε ποιος είναι, ούτε ποιο είναι το όνομά του.

Αργότερα θα μάθει πως είναι ο ίδιος ο θεός Πλούτος, δηλαδή αυτός που μοιράζει τα πλούτη – χωρίς να βλέπει πού και σε ποιον τα δίνει. Όσο είναι τυφλός όμως, μπορεί να γίνει άδικος, επομένως πρέπει να ξαναβρεί το φως του, ώστε να διακρίνει τον αποδέκτη του πλούτου…

Ο Χρεμύλος πάει τον Πλούτο στον Ασκληπιό, που τον γιατρεύει, και έτσι τώρα ο “τυφλός θεός” έχει αρχίσει να ξαναβλέπει και να ξέρει πού και πώς πρέπει να δίνει τα πλούτη. Όταν όμως γίνεται γνωστό ότι ο Χρεμύλος έχει στο σπίτι του τον θεό Πλούτο, αρχίζουν να προσέρχονται
διάφοροι πονηροί και καιροσκόποι για να ζητήσουν από τον Πλούτο, που τώρα πλέον βλέπει, να τους κάνει πλούσιους.

Η μόνη που αντιστέκεται είναι –το μέγα εύρημα του Αριστοφάνη– η Πενία, η οποία λέει πως μόνο με αυτήν ο κόσμος προοδεύει, όσο την αισθάνεται κοντά του, γιατί αγωνίζεται να ξεφύγει από δίπλα της κι έτσι αναγκάζεται να δημιουργήσει…

Με τον Πλούτο, λέει η Πενία, κανείς δεν θα δουλεύει, κανείς δεν θα προσπαθεί, κανείς δεν θα δημιουργεί. Όλοι και όλα θα πέσουν σε μια κατάσταση πλήρους αδιαφορίας, αφού θα έχουν έτσι κι αλλιώς τον Πλούτο δίπλα τους, για προστάτη τους.

Το έργο απογειώνουν οι πρωτότυπες μουσικές και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!

KAZAKOS-DARRA

ΠΟΥ & ΠΟΤΕ

Σάββατο 12/12 15:00
Κυριακή 13/12 17:00

Θέατρο “Τζένη Καρέζη”
Ακαδημίας 3, Αθήνα
Tηλ. 2103636144 – 2103625520
Ιστοσελίδα θεάτρου εδώ
Facebook page θεάτρου εδώ

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdiseto.gr)
www.saveandwin.gr
ediagonismoi.gr