Kερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ‘Αίας’ στο Βεάκειο την 01/09 (Oι νικητές)

Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του καλοκαιριού – τόσο καλλιτεχνική όσο και εισπρακτική – ο ‘Αίας‘, κάνει στάση στον Πειραιά, στο Βεάκειο, την Τρίτη 01/09. 2 τυχεροί φίλοι μας θα δουν αυτήν την εξαιρετική παράσταση, λαμβάνοντας από μία διπλή πρόσκληση. Η διαδικασία απλή: Συμπληρώνετε τη φόρμα του διαγωνισμού και μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν, τη Δευτέρα 31/08 μετά τις 12:00.

Αν θέλετε, κάνετε και ένα like στη σελίδα μας στο FB! Ευχαριστούμε!



ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ

 

divider

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σοφοκλή
“Αίας”

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου μετά την μεγάλη επιτυχία του Αίαντα του Σοφοκλή στην πρεμιέρα του στην Επίδαυρο, παρουσιάζει την παράσταση στο Ηρώδειο το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, η παράσταση παρουσιάζεται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στον Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στην Ηλιούπολη στο Αμφιθέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Ο «ΑΙΑΣ» παρουσιάζεται σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ενώ τους κεντρικούς ήρωες ερμηνεύουν οι: Νίκος Κουρής, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Γιάννης Τσορτέκης, Ελένη Ουζουνίδου, Παντελής Δεντάκης, Γιάννης Κλίνης, Δημήτρης Παπανικολάου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αίας θεωρείται η παλαιότερη από τις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, ενδεικτική ωστόσο της θεατρικής ιδιοφυΐας του.

Μετά το θάνατο του Αχιλλέα, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων είναι ο Αίας. Ωστόσο, κατά την κρίση των όπλων, οι Έλληνες αρχηγοί αποφασίζουν τα όπλα του νεκρού ήρωα να δοθούν στον Οδυσσέα. Ο Αίας θίγεται βαθιά από τη μεγάλη αδικία. Θυμωμένος, επιχειρεί να επιτεθεί τους Αχαιούς, όμως η Αθηνά θολώνει το μυαλό του και η φονική του μανία ξεσπάει στα κοπάδια τους.

Όταν συνέρχεται και συνειδητοποιεί τι έκανε, η αξιοπρέπειά του έχει πληγεί τόσο ώστε ο ήρωας επιλέγει να αυτοκτονήσει. Ο κεντρικός ήρωας, ανυπέρβλητα γενναίος, παλεύει με τη μοίρα του, καθώς επιθυμεί μόνος του να ορίζει ζωή και θάνατο, απορρίπτοντας σταθερά τη θεϊκή βοήθεια. Ακέραιος χαρακτήρας με ακλόνητη πίστη στις ηθικές του αξίες, αρνείται και την παραμικρή έκπτωση σ’ αυτές. Ταυτίζει την τιμή με την ύπαρξή του κι όταν χάνει την πρώτη, η δεύτερη δεν έχει πια κανένα νόημα. Ο δυνατός ήρωας έχει απόλυτη αδυναμία να υποχωρήσει και να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε αντιβαίνει στις αντιλήψεις του. Μακριά από το πεδίο της μάχης, όπου το προβάδισμα κερδίζουν η πολιτική και η διπλωματία, ο άριστος πολεμιστής απομονώνεται, δεν έχει πια θέση στη νέα τάξη πραγμάτων.

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση : Δ.Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία : Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική : Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά-Κοστούμια : Ελένη Μανωλοπούλου
Χορογραφίες : Αγγελική Στελλάτου
Σχεδιασμός φωτισμών : Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία : Αναστάσης Σαρακατσάνος, Γιάννης Πλαστήρας 
Βοηθός σκηνοθέτη : Βάσια Χρήστου

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Αίας Νίκος Κουρής
Τέκμησσα Μαρία Πρωτόπαππα
Οδυσσέας Γιάννης Τσορτέκης
Αθηνά Ελένη Ουζουνίδου
Τεύκρος Γιάννος Περλέγκας
Άγγελος Παντελής Δεντάκης
Μενέλαος Γιάννης Κλίνης
Αγαμέμνων Δημήτρης Παπανικολάου
Ευρυσάκης Νικόλας Κατσαμπάνης
Ραψωδός Μιχάλης Τιτόπουλος

ΧΟΡΟΣ: 
Θύμιος Κούκιος
Δαβίδ Μαλτέζε
Δημήτρης Πασσάς
Κρις Ραντάνοφ
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος
Χρήστος Μαλάκης
Σταύρος Σβήγκος
Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Μάνος Στεφανάκης
Σπύρος Κυριαζόπουλος
Θοδωρής Σκυφτούλης

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, 21:00 | Πειραιάς | Βεάκειο Θέατρο
Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς
Τηλ.: 210 4226330

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
KERDISETO (http://kerdise-to.gr)
www.saveandwin.gr
http://www.e-contest.gr/
http://paiksekerdise.gr