3 διπλές προσκλήσεις την Kυριακή 10/11, για τη παράσταση “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη”-Οι νικητές

Συνεχίζουμε τους διαγωνισμούς μας πάλι με θέατρο και συγκεκριμένα με 3 διπλές προσκλήσεις για την Kυριακή 10/11, στις 20:00  για την  παράσταση “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη” των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου.  

Οι νικητές είναι οι κάτωθι:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΕΣΚΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Εξι γυναίκες πίσω από τα κάγκελα. Με εξι βαριές ποινές. Για εξι εγκλήματα πάθους-λάθους- τιμής-άμυνας-κρίσης-προστασίας αγνών ψυχών. Εξι «ιδιαίτεροι» χαρακτήρες που θα τις συναντήσουμε τη κρίσιμη μέρα που καλούνται να παίξουν το τελευταίο χαρτί της ζωής τους. Ή θα πείσουν τη σκληρή, έμπειρη και αμείλικτη ψυχολόγο εγκληματολόγο και θα κερδίσουν μέσω του «μειωμένου καταλογισμού» την ελευθερία τους η θα επιστρέψουν από το θάλαμο της ψυχιατρικής κλινικής στο κελί δια παντός. Οι πλούσιες δικογραφίες τους και το βαρύ κατηγορητήριο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, όμως εκείνες ελπίζουν. Άλλες στο Θεο, άλλες στην ικανότητα τους ,άλλες στην εμπειρία τους, άλλες στη …αληθινή τρέλα που κουβαλάνε. Ολες όμως είναι αποφασισμένες να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό γιατί απλά δεν έχουν τίποτα να χάσουν…

Τα εγκλήματα τους στη συνείδηση των γραφιάδων είναι «δικαιωμένα» και δικαιολογημένα, δεν αρκεί όμως. Πρέπει να πεισθούν και οι δυο «ανακρίτριες»: η καλοσυνάτη εγγονή του ….Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη , η ψυχιάτρος-εγκληματολόγος-αναπαραστάτρια εγκλημάτων και η σκληροπυρηνική επικεφαλής της ανάκρισης που εκτός των ακραίων καταστάσεων που την εκθέτουν οι 6 «φόνισσες» πρέπει να συντρέξει-την ιδια στιγμή- και στη απολύτως ξερχαβαλωμένη και σχιζοφρενική οικογένεια της.

Η καλόγρια που σκότωσε με καμπάνα τον δήμαρχο που ήθελε να καταστρέψει το μοναστήρι. Η αναρχοαυτόνομη δικηγόρος που σκότωσε τον δικηγόρο της τράπεζας που τις κατέσχεσε το σπίτι των γονιών της μέσω πλαστών χρεών. Η λιποθυμική νοικοκυρά που θόλωσε και πυρο- βόλησε τον βάρβαρο άπιστο άνδρα της. Η αλβανή βίζιτα που σε κατάσταση αυτοάμυνας ..αφησε στο ψυγείο του χασάπη τον νταβατζή της. Η επώνυμη λεσβία που εγκατέλειψε τον βίαιο άνδρα της σε ρέμα για να τον παρασσύουν τα νερά του χειμάρου. Η τσαμπουκαλού κρητικιά χασισοπαραγωγός που σκότωσε στη πλατεία του χωριού τον έμπορο που αγνόησε την εντολή της να μη πουλήσει ποτέ «πράγμα» σε παιδιά…Ολες αυτές φαντάζουν στο μυαλό της ανακρίτριας …δεκατιανό, όταν εχει να αντιμετωπισει μια μητέρα με αλτσχάιμερ, στης οποίας στο σπιτι εισβάλουν 3 ληστές, ένα 20χρονο γιο πρεζάκι, σε κατάσταση στερητικού συνδρόμου, ένα ανδρα που τη απατάει με όποια γυναίκα μιλάει τη ρωσική γλώσσα και μια εξαφανισμένη 16χρονη κόρη που κλέφτηκε με αλλοδαπό για να ζήσει τον έρωτα της στα χωράφια μαζεύοντας βερύκοκα Μπεμπέκου…

Οι φόνισσες μας είναι αποφασισμένες να παλέψουν μ όλα τους τα μέσα για την χιλιάκριβη τη λευτεριά. Στη συνταγή της (μελλοντικής) επιτυχίας τους δεν περιλαμβάνονται μόνο η μικρή παράσταση τρέλας και «άλλα ντ’ άλλα» που έχουν προετοιμάσει. Το μενού εκτός του ξεδιπλώματος της ψυχωτικής τους διάστασης περιλαμβάνει και σχέδια απόδρασης βασισμένα σε γερά θεμέλια… αποτυχίας. Όμως στη ζωή όπως και στο θέατρο υπάρχει ο …απο μηχανής θεός που θα φέρει τις 8 γυναίκες μας σε φουρτουνιασμένα αχαρτογράφητα νερά που μ ένα αναπάντεχο τρόπο για να σωθούν όλες μαζί θα τις οδηγήσει στο ίδιο πλοίο της μοίρας.

Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη είναι η νέα σουρεαλιστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα Δημήτρη Αποστόλου  που μέσα από τόσα ακραία στοιχεία και «πέραν του κανονικού» χαρακτηριστικά των ηρωίδων της φιλοδοξεί να φέρει πέρα από το ασταμάτητο γέλιο και ένα «μήνυμα» ελπίδας ότι τιποτα δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει η μοίρα τη λήξη του αγώνα, ότι όλες οι ψυχές που ζούμε σ αυτό το πλανήτη με ένα σατανικό τρόπο είμαστε όλοι μεταξύ μας συνδεδεμένοι και μόνο όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με κουράγιο και αισιοδοξία την …απόλυτη τρέλα που κάποιοι ονόμασαν ζωή!!

Συντελεστές:

Κείμενα: Αλέξανδρος Ρήγας-Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια-Επιμέλεια σκηνικού: Mαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης

Παίζουν (αλφαβητικα):

Σοφία Βογιατζάκη, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσα Καλογρίδη, Ελένη Καστάνη, Πατρίκιος Κωστής, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Τζέση Παπουτσή, Χρύσα Ρώπα, Παρθένα Χοροζίδου.

Ημέρες και ώρες παράστασης:

Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή στις 20.00

Παρασκεύη στις 21.15 & Σάββατο στις 18.15 και 21.15

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 ΑΠΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στάση μετρό Κεραμεικός

Τηλέφωνο κρατήσεων,210 3450922

Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
 http://paredoraki.gr
 http://www.diagonismoidwra.gr
 http://www.ediagonismoi.gr/